Friday, November 12, 2010

.:Mana Lagi Sepuluh...Ke Memang Makin Kurang Sepuluh...Ke Aku Yang Tak Tau Ni???:.


hurmm...tajuk pun dah menerangkan fikiran aku ni kusut dengan persoalan yang makin lama makin mengcengkam jiwa ini...perghh...ayat tak bleh blah ok..hahaha...
alkisahnya gini...bulan lepas, lepas gajian, rutin cam biasa, kenalah beli pampers anak dan anak...
masa tu kat tesco kajang...rege bleh tahan...so ingat nak beli lah dalam 2 beg jek tuk irfan...
sekali nengok saiz yang dia pakai tu XL52...
lam hati dok tertanya...eh saiz XL ni bukan 62 keping ke...
cam pelik disitu...
so biarkan dulu...sebab kata opismate, kat C4 pun murah gak...
dan aku berlalu pergi tanpa amik pampers tu...sebab ingat fitti kat tesco dah kurang 10...
dan esoknya p lah C4...sekali nengok memang sah XL52...
lam ati tertanya²...eh ngaper makin kurang 10 ni...tapi harga still da same...
arghh...aku mang tak puashati k...

ni buktinya...dua kuantiti yang berbeza...aku syak dan membuat spekulasi sendiri...XL62 tu packaging lama...dan XL52 ni packaging baru la kut...
tapi persoalannya MENGAPA KUANTITI DIKURANGKAN 10...kalu tambah kan bagus...haihh...

dan semalam, masa p pasaraya darussalam tu..ternampaklan fitti ni saiz XL62...terus kol mr harris, dan amik la sebeg...rege semalam adalah rege asal ye...RM28.90..kalu time oper leh dapat RM24.90 jek...huh... 

ni fitti XL52 yang kami beli bulan lepas...aku agak aneh disini...kalu korang yang pengguna fitti tegar cam aku, sila leraikan kekusutan minda aku ni ek...
aku mang amik saiz XL...sebab irfan kai saiz ni sejak umur 11 bulan lagi..dan hinggalah sekarang...
masih fit lagi kut...takmolah tukar saiz XXL...makin besar saiz, makin sikit kuantitinya....
dan lagi pun, irfan berkongsi ngan kakak...
sib baik skang, kakak hanya kai pampers time nak tido malam jek...dan p jejalan, sebab ibu malas nak berhenti toilet banyak kali...hahaha... 

dan persoalannya skang...MANA PERGI lagi 10 keping...huwaaa....aku guna fitti sebab nilah paling bajet bagi aku...dan sesuai tuk MEREKA...yang lelain bukan tak bagus...tapi tulah, bajet bajet...
sebelum ni aku pernah guna DRYPERS, PETPET, HUGGIES dan mamy kepo tu guna masa beria jek...bukan tegar ok...hurmm...

notadijariku: nampak sangat ke aku lemah math ni...uhukss...dan SESAPA TAU KAT MANA TENGAH SALE FITTI, ANMUM dan DUTCH LADY 456 SILA INFORM KAT SINI EK...mekasih...

14 comments

Friday, November 12, 2010 11:21:00 AM

alamak wei..mmg aku pengguna fitti yang tegar...
bulan ni aku blom bli lg pampes mia ada stok setengah peket lagi..mmg plan nk g carik...
heran aku pasai apa dia kurang kan quantiti tu ish...
xpe2 kang blk kang aku g giant nk bli brg aku usha..

Friday, November 12, 2010 11:26:00 AM

rasanya memang dari bulan lepas dah jadik 52...

perasan gak sebab anak saya pun guna fitti size XL... mula2 ingatkan sebab ritu harga murah, RM24++. tapi rasanya memang pek baru la yg 52 kpg ni...

Friday, November 12, 2010 11:28:00 AM

@Nana
kalu rege murah, ko inform aku weii...

Friday, November 12, 2010 11:28:00 AM

cik mot,
skang ni memang bilangan diapers da dikurangkan...
biasala... diorang tanak kurangkan harga... diorang terpaksa la kurangkan diapers nyer...
cam ita, stiap kali ada sale.. tak kesah la mana² diapers, ita akan kire dulu...
contohnyer harga bahagi ngan jumlah diapers..
contoh :-
cap A
RM31.99 / 84 (saiz M) = 38 sen
cap B
RM29.90 / 80 (Saiz M) = 37 sen
cap C
RM27.80 / 70 (Saiz M) = 40 sen

dah tentu ita amek cap B... kekadang tu, tak semestinye kite nampak murah, benda tu murah...
kite kene kire jugek...
RM41.80 / 80 (

Friday, November 12, 2010 11:29:00 AM

@~~*Lady Salwa*~~
owhh gitu ke...
saya pun fikir gitu gak...
tapi naper kurangkan 10 keping...banyak tu...sampai ati fitti...sedih ar gini...

Friday, November 12, 2010 11:33:00 AM

aku tak tau la plak kurang ke tak. rasenye sama je. anak aku pakai L64 lg rasenye skang ni. ke 68. eh tah. lupa la aku ni. hehe


aku dah beli smlm stok tuk bln doblas. skang ade 3 beg lum bukak kt umh. aku beli ngan rege RM29.90. skali aku blk umh, ade pamplet mengatakan rege RM25.90 setat hari ni. mengom tul la

Friday, November 12, 2010 11:33:00 AM

kalau diorg naikkan harga lagi sedih kan?...

Friday, November 12, 2010 12:11:00 PM

wei,
ritu janji nak kongsi kongsi duit parking..bak sini....

hahhha

Friday, November 12, 2010 1:58:00 PM

kat sogo ada offer dutch lady 4,5,6...RM18.50...

Friday, November 12, 2010 3:21:00 PM

gile main kurang cam tu ... 10 keping plak tuh ...

tatau la kak

Friday, November 12, 2010 3:24:00 PM

kak, rasenye mmg fitti dah kurangkan bilangan pampers la kak.. penah jumpa.. yang L68 pun dia dh kurangkan..

pssstt~~~klu tau fitti sale kat mana2 bgtau gak erk!!! fitti sesuai dgn Qimie, rege pun murah ihihihi

Friday, November 12, 2010 3:33:00 PM

cengelat peniaga zaman sekarang nie.. huh

Anonymous
Friday, November 12, 2010 8:57:00 PM

mmg dari bln lepas dah kurang.. org beli fitti sbb paling murah bile promosi.. selalu gak fitti promosi kn.. klu kat tesco harga tanpa promosi plg tggi cecah rm34 jugak tu.. confirm blambak stok x abis, ade promosi biase rm24.90, kejap jek abis.. jd fitti pon kekalkan harga promosi, kurangkan bilangannya.. skrg tukar pampers tesco rm26.90 L72.. klu satu malaysia boikot pampers, pakat beli yg murah jek.. bleh jatuh tak harga pampers?? best tuh..

Tuesday, November 23, 2010 12:59:00 PM

saye pon pgguna pampes fitte (eh, bukn cha, tp anak).. si adek mmg pkai fitti, tp saiz L.. x pasti lak klu size XL dh kurg... tp saiz L mmg isi 62 dr dulu klu x silap... tp kt c4, mmg slalu wat offer fitti ni, rm24.50 atau rm24.99.

Post a Comment