Monday, November 8, 2010

.:Monolog Pasal DULU:.


monolog pasal kisah dulu-dulu...dan semestinya banyak perkataan DULU digunakan...

Dulu...aku ingat berat aku dalam 49-50kg tu dah cukup berat bagi aku...berialah aku usaha sana sini nak turunkan berat badan...
tapi skang...amik ko...rupanya angka 80kg tu lagi berat dari 50kg...
perghhh...rasa bodoh lak tak kira betul2 time tu...
tulah, suh belajar matematik pandai² tak mau...hahaha...

Dulu...masa kecik2 dulu...bila kelahi ngan adik beradik terutamanya, derang suka ejek aku panggil CINA APEK...huwaa...siyes, aku nangis raung2 bila kena ejek...
mana taknya, siap cakap yang aku ni maa jumpa kat tongkiat...anak orang cina mana tah...
ye ar, time kecik2 dulu aku mang cam anak cina sikit...putih, sepet...(sila jangan muntah ngan statement tak bleh blah ni...)
tapi itu dulu, skang dah salin kulit dah...mata pun dah operate kasi besar skit...hahaha...

Dulu...kalu jam tak nunjukkkan kul 12 tengah malam ke apa...sure aku tak tido lagi...layan borak sana sini...(ni citer sal zaman diploma visit ni)....layang blues atas katil...layan apa yang leh dilayan...
tapi, kalu sekarang, jam lum tunjuk kul 8 aku dah ngantuk apa kes...hahaha...

Dulu...aku pernah berangan2...nak jadi polis....
tiap kali kalu lam kelas cekgu tanya, apa cita2 kamu...sure aku jawab saya nak jadi polis cekgu...
aku syak, masa tu aku agak terpengaruh bila terpandang seorang polis kat jengka aku yang ala2 ensem cam fahrim ahmad tu...hahaha...
eh tapi itu dulu...skang dah jadi seksiteri ...camno tuuu...

Dulu, masa lum kawin...aku pernah berangan2 sok2 bila kawin, ngandung, dapat anak nak buh nama anak lelaki dengan nama ADAM ISKANDAR HAIQAL...siyes, aku suka nama adam...nama iskandar tu beh bila dipanggil isk...tapi agak aneh ye...bila dah kawin, dah ada anak...tiada satu nama pun yang aku berangan tu lekat kat nama anak aku...yelah HADIF NASR IRFAN...jauh tul nyimpang kan...
tulah dulu2 punya hangan²...hehehe...

Dulu, masa bercinta...aku selalu berharap agar, satu hari nanti ada la seseorang dari kedai florist, cari aku nak anto sejambak bunga yang dikirim oleh bf aku masa tu...(eh ke aku tipu ni???ye ke tak pernah dapat...arghh...lupa sudah...)
tapi kan, siyes, aku tak tipu...harapan tinggal harapan...
dah kawin ni baru dapat sejambak tau...maybe mengharap pada kapel yang salah kut pada masa dahulu...
hahaha...ni memang kisah dulu...

Dulu, masa belajar dulu...aku ada seorang SA yang aku masih ingat sampai skang...bukan dia SA aku...tapi aku SA dia k...siyes( siyes ni maknanya aku tak tipu la...hahaha) memang aku SA dia sampai skang la...(ni aku tipu ni...bedo'oh sangat sampai skang..aku nyaris tak ingat dah aku pernah SA dia dulu)...
bila aku fikir, tak guna aku SA orang sampai mati pung...sebab aku dah jadi SA mr harris sampai kapan dah...kan hubbby kan...hahaha...

Dulu, budak sejengka aku cakap aku ni sombong...berlagak...poyo, dan macam² la...siyes aku tak tau naper mereka beranggapan begitu...mungkin aku tak pernah senyum kut bila terserempak dengan mereka itu...
tapi aku akui, memang aku sombong pun...takkan senyum walau secalit kalu aku tak suka orang tu...hahaha...see...aku ngaku kan...

eh tu jelah citer pasal dulu...kalu nak ikutkan panjang lagi ni...
tapi takut korang muntah darah lak bila terbaca...hahaha...

notadijariku: dulu bujang sekarang dah kawin la...

11 comments

Monday, November 08, 2010 10:43:00 AM

dulu (tadi) aku kemain lapar lagi. skang aku dah hampir kenyang. aku makan mee goreng + horlick ice. tinggal 2-3 suap je lagi ni

Monday, November 08, 2010 10:46:00 AM

monolog yg 21st tu kita sama serupa sebijik la kak izan...bilala nk dpt berat masa muda2 dulu..erk..mcmla dh tua hihi...

Monday, November 08, 2010 10:48:00 AM

'dulu aku kekecik, aku come lote cam anak patung... sekarang dah besar, sebesar patung tugu.. huhu'

Monday, November 08, 2010 11:04:00 AM

alkisahnyer dulu, aku nie slim river jer time dok kl. skunk, dah cam ngandung 5 bulan dah. tiap2 masa makang jer keje...waaa..

Monday, November 08, 2010 11:07:00 AM

amboi..mengimbas ZAMAN-ZAMAN DULU nampak..hehhehehe

Monday, November 08, 2010 11:19:00 AM

bangga pe muka cam cino ..lawa putih ...hehe

byk nye dulu ek ... tp besh kan zaman2 dulu2...

Monday, November 08, 2010 12:02:00 PM

hehehe best baca kisah dolu dolu awak

Monday, November 08, 2010 12:05:00 PM

hehehehe...

Monday, November 08, 2010 1:22:00 PM

dulu2.. saya cute.. tapi sekarang comel!! ehh hahahahaaha perah santan betul budak bunga ni haahahah

Monday, November 08, 2010 1:30:00 PM

dulu saya kecik molek..skrg saya xberapa kecik..tapi masih molek lagi :-p

Monday, November 08, 2010 2:39:00 PM

dulu aku takde jerawat..tapi bila meningkat dewasa ada plak..dah kawin sib baik dah ilang...tapi time nak dtg period mesti dtg kembali jerawat tu...

dulu masa aku baby......eh ini bukan blog aku...silap...

Post a Comment