Wednesday, November 10, 2010

.:Rezeki Depan Mata...Takkan Nak Biarkan Aje:.


arghh...rini ari gaji...sangat riso la weii bila gaji awal gini...sebabnya gaji tuk bulan Disember jatuh pada 20hb Disember...minggu depan lak raya aidiladha...riso gak kalu² tak pat bertahan...ada yang kata, aler gaji awal pung, jangan la usik...hahaha...ni mang tak leh pakai...dah rezeki depan mata, takkan nak biarkan aje kan...tipulah kalu tak usik...

dan bila gaji pun awal, makanya seme utang piutang kekal aku bayar awal...tapi jap² lagi nak kuar amik duit nak bayar duit taska MEREKA...semalam dah dapat envelope tuk bayar yuran...hurmm...riso tak riso la...bila dah gaji mulalah macam² nak beli kan...macam² kena setel kan...tapi kena buat bajeting betul² la...ada yang ujung bulan dah sangap...owhh tidak...

takde plak aku dengar ura² nak bagi bantuan khas RM500 tu awal...kalu kasi awal bulan 12 pun kira oklah sikit...ni...arghhh entahlah...penat mikir...gaji awal salah, gaji lambat lagiiii salah...bistu gimana???

notadijariku: patutlah aku dok wondering dari tadi...mana slip gaji...kelupaan plak...slip gaji kan kena print sendiri dah...huhuhu....

19 comments

Wednesday, November 10, 2010 10:10:00 AM

perghhh lmbt lg gaji tu.. ni la mslh yg sering terjadi kpd ku.. larik bajet!! KUI3X

Wednesday, November 10, 2010 10:25:00 AM

8.11. lagi dah check gaji brape ..hhehe

Wednesday, November 10, 2010 10:31:00 AM

Ya..btul..agak pening nak bajet bln ni. Udah la bln doblas tu ujung2 baru dpt kan.
Nak2 plak org yg nak beli keperluan sekolah anak.
Kena letak dlm bank lain la duit tu. Reen pun tak tgk lagi maybank2u reni. Bebuat tak napak je lah. Buleh?? teheheheh :))

Wednesday, November 10, 2010 10:32:00 AM

kalo gaji awal bleh budget..tapi kalo gaji LEWAT jenuh wei..nak meminjam je...dtg je gaji seminit dah abis...sama je..huwaaaaaaaaaaaaaaaa...gomen dah dpt gaji bln ni..say agaj bln lepas tak dpt lagi..nak nangis ni

Wednesday, November 10, 2010 10:33:00 AM

syok nyeeee gaji awll..
kalo takut abis cepat, usulkan kat kerajaan..gaji 2 kali sebulan..

15hb n 30hb.. ok x?
tp gaji tu separuh2 la..x de la pki telebih psl gaji da jd siket..ehehe

Wednesday, November 10, 2010 10:38:00 AM

eh...kat ofis aku stil dpt lg slip gaji..bln dpn br kene print sndri..mmg kene pndai bajet kan klu da dpt gaji awl ni..aduhai..

Wednesday, November 10, 2010 10:39:00 AM

best arr kerjaan gaji dapat awei :)

Wednesday, November 10, 2010 10:56:00 AM

yela wei. risau betul. tak reti aku nk biarkan akaun bank tu ade duit. dan tak reti jugak kalo dlm wallet tu ade duit. mesti nk gunapakai sehingga habis. hehehe

btw, tadi dah setel seme bayaran tetap serta bil2 meskipun bil2 tak sampai lagi. ah bayar je la secara purata. harap2 btul

Wednesday, November 10, 2010 11:06:00 AM

bulan depan kan gaji awal jugak... rm500 tu masuk time tu la kot...

Wednesday, November 10, 2010 11:32:00 AM

akak dah mmg set kat mind, gaji awal ke lambat ke, tetap kena keluarkan gaji tu 28 hb setiap bulan.. jangan usik.. insyallah perbelanjaan bulanan akan berjalan seperti biasa.. tu pendapat akak la, jangan amik hati lak

Wednesday, November 10, 2010 11:37:00 AM

hehe cantik slip gaji baru tau..ina tak reg lagi hihihi

btw, thanks kerana memperingati..tu lah..dapat awal pun susah gak hihi so spend wisely

Wednesday, November 10, 2010 11:42:00 AM

manusia mmg gitu..bagi salah tak bagi salah...eheheheheheh....keje sendiri agaknye lebih baik...

Wednesday, November 10, 2010 12:08:00 PM

tuhla..gaji awal salah..lambat pun salah...

kat ofis akak.. this month masih dapat payslip... next month kot start print sendiri...

Wednesday, November 10, 2010 12:12:00 PM

tuh ler gaji awal nih..dah cakap dgn hubby..kita pakai apa yg ada dulu..jgn diusik..kang naya bulan depan!!selalu kitorg amalkan gt.. :)

Wednesday, November 10, 2010 1:03:00 PM

pergh dah gaji ek?bole pau incik asben heheh

Wednesday, November 10, 2010 1:54:00 PM

hrm.. 5 taon kerja..azam x nak guna gaji awal tak penah berhasil..tahun ni pon .. masih tak berhasil.sbb td dah p cucuk sket...

Wednesday, November 10, 2010 3:36:00 PM

salam
ada yang kena suruh belanja nih

Wednesday, November 10, 2010 3:44:00 PM

duit 500 tu nanti nk cover balik duit wat bayar rumah hahahahaha

Wednesday, November 10, 2010 4:54:00 PM

hmmm...dah nama pun rezeki..haruslah dilunaskan yg wajib....yang sunat menanti..yang haram dijauhi yng makruh....ini yg dibenci( tak dibeli godaaan)
muga dapat bertahan ..hihik

Post a Comment