Friday, November 12, 2010

.:Sekali Terjebak...Selamanya Mendesak:.


ha, nak tanya korang...ada tak yang sama cam aku...addicted ngan drama or filem dari kbs world ni...
alkisahnya dulu masa tahun 2000 tak silap aku...aku memang ada layan citer korea ni...masa tu citer winter sonata, autumn in my heart...memang femes giler ar...masa tu curi² nengok cd kakak umah sewa jek...owhh, giler ar....nangis² aku nengok citer tu weii...terutama citer autumn in my heart tu...memang time tu jadi ratu air mata la...kalah azean irdawaty tau...hohoho....

dan bila tah, masa nengok kat tv adik aku tengah layan citer BOF...masa ni memang tengah popular la...adik aku tu memang pencinta setia drama/filem dari korea ni...aku pun memula tak layan sangat...tapi sekali terjebak...terus nonton kat youtube...ni antara drama/filem yang dah aku nengok...memang terbaekk la...heran la aku weii...naper la drama nasional tak sebaik ini...haihhh...

BOYS OVER FLOWER
Cast :
Koo Hye-seon as Geum Jan Di
Lee Min-ho as Goo Joon Pyo
Kim Hyun Joong as Yoon Ji Hoo
Kim Beom as So Yi Jung
Kim-Joon as Song Woo Bin

komen aku: aku suka BOF ni...ending yang menarik...disamping hero yang hurmm....:P...keseluruhan citer mang beh ar...aku nengok berkali² pun tak bosam...huhuhu...

__________________________

AUTUMN IN MY HEART
Cast:
Won Bin(원빈)
Han Chae-young(한채영)

komen aku: owhh citer ni memang sadis, berkali aku nengok, berkalilah air mata ini berguguran...bistu camner???cengengkah aku???hahaha...

__________________________

THE FATE
Cast:
Kwon Sang-woo(권상우)


komen aku: ni baru aku layan minggu lepas...ni filem jek...amik masa dalam 2 jam lebih jek...beh sebab yang berlakon adalah song seung heon...bleh tak gitu???

_____________________

PERSONAL TASTE
Cast:
Lee Min-ho as Jeon Jin Ho
Son Ye-jin as Park Kae In

komen aku: yang ni pun beh...hehehe....tak rugi nonton...aksi yang berbeza dari lee min ho dalam citer BOF itu..
________________________

EAST OF EDEN
Cast :
Song Seung-heon as Lee Dong Chul
Yeon Jeong-hoon as Lee Dong Wook
Park Hae-jin as Shin Myung Hun
Lee Da-hae as Hye Rin
Lee Yeon-hee as Gook Young Ran
Han Ji-hye as Kim Ji Hyun
Dennis O as Michael (Young Ran’s fiance)
Jo Min-ki as Shin Tae Hwan


komen aku: lum nengok citer ni sepenuhnya...so tak pat nak kasi komen secara berkesan...layan kat youtube selalu tersekat²...alangkah best kalu ada cd sendiri...erkkk...tapi mahal sangat la...RM99 tu...haihhh...
__________________________

dan semalam, aku baru abis layan citer di bawah ni...kat mysoju jek pung..cari kat youtube takde...semenya preview episode...ni seme gara² masa ari ahad lepas...nengok channel 391...sekali terlayan citer ni...eh ni drama baru tau...kuaran tahun 2010 lagi...kt channel 391 baru episode 10....cehh...aku ni jenis tak sabar...tu yang cari kat tenet tu...hahaha...

SUNGKYUNKWAN SCANDAL
Cast:
Micky Yoo chun as Lee Sun Joon
Park Min Young as Kim Yoon Hee
Song Joong Ki as Goo Yong Ha
Yoo Ah In as Moon Jae Shin
Seo Hyo Rim as Ha Hyo Eun

arghh...giler aku dah terjebak ni...semakin lama semakin mendesak...bistu camner weiii???? eh lupa, seme informasi sal drama korea ni aku dapat dari SINI jek...

notadijariku: seposen sehari, lelama beribu ni...arghh...korea, tunggu aku...hahaha...

13 comments

Friday, November 12, 2010 7:56:00 AM

saya pn lyn cite korea jgk dulu2..
skg ni dh jrg dh..
huhuhu~
dulu salu tgk kt mysoju je..
hehe..
i love BOF..

Friday, November 12, 2010 8:04:00 AM

@aesya_echa
heheh...i love Gu Jon Pyo tuu...hahaha

Friday, November 12, 2010 8:22:00 AM

masa blm kawin layan cite2 korea ni..tapi skg ni tak dan nak layan laa..tgk pun ada yg miss...
semua cite korea best..

Friday, November 12, 2010 8:29:00 AM

BOF tue rasenya dah dekat 5kali tgk...mmg tak puas2 tgk..best la ji hoo.. huhuh

Friday, November 12, 2010 8:31:00 AM

filem msia hebat la..cume org x tgk sgt..pelakon die x kacak sgt kot..tu yg kurang menarik minat..haha

cube ngk sicapek..da 7bulan siaran die..x abis2 smpi skrg..haha..hebat a tu kan..ehhe

Friday, November 12, 2010 8:37:00 AM

ohho...dedulu layan gak..skrg?..herm...bukanlah kategori peminat tegar saya ni.. =P

Friday, November 12, 2010 8:41:00 AM

ok, sila pegi amik kelas bahasa korea sekarang kak hihihi

Friday, November 12, 2010 8:51:00 AM

tak minat kak
tak penah layan .. haha
...lebih ke english(us) movie, episode la...
tak reti nk tgk cite cintan2 ni ....hati belum tumbuh bunga lagi....

Friday, November 12, 2010 8:59:00 AM

saya memilih mereo attack! ngan full house.. hahahahahaahhaa

Friday, November 12, 2010 9:43:00 AM

'nak layan korea? aku mintak jek kt mertua aku, dia byk dvd korea. layan dvd ORIGINAL lagi'

Friday, November 12, 2010 9:44:00 AM

ceh. tak minat tgk drama bersiri dah. takde masa dan komitmen. byk tul mende lain nak buat

Friday, November 12, 2010 9:55:00 AM

kak izan..boys over flower..joon pyo berjaya membuatkan sy berada di awangan...hensemnya!

Friday, November 12, 2010 11:36:00 AM

peminat tegar...

sama la, jatuh chenta ngan citer2 korea ni pas tgk citer winter sonata...

betul tu, vcd korea ni mahal2 belaka... semua seratus ++. Kalau dah lama citer tu baru la harganya murah...

**tgh dok layan sungkyunkwan scandal gak... tapi still sabar tunggu yg kat tv sebab tak puas tengok kalo kat lap top, skrin kecik... hehe

Post a Comment