Tuesday, November 23, 2010

.:Shawl | Tutorial | Pencinta Tegar :.


skang ni, aku lebih selesa pakai shawl dari tudung ada awning seme tu bagai...
sebab mengikut spekulasi yang aku buat, muka aku nampak lagi bolat bila kai tudung ada awning...
arghhh...segan sungguh nak nengok muka sendiri weii...
dan skang makin menjadi² dengan shawl...
hingga tudung bawal telah di ketepikan... :p
dan semalam masa BW blog² yang stylo dalam memakai shawl tu...
rasa cam nak gak cuba dan try...
harap² ada keberanian dalam hati ini...
dulu masa memula pakai shawl pun aku cam takut² jek...
takut tak sedap dipandang mata sendiri...
arghh dulik la pe orang nak kata...
tuk perubahan kena ada keberanian kan...

eh ni antara muka dan rupa aku memakai shawl...
skroll down jelah...
klik pada gambar....
ate nak jimat space... :p









dan semalam adalah seseorang yang rekues suh ajar cara pakai shawl...

arghh...sangatlah segan tuk mengajar atau membuat tutorial...
so tuk tidak memanipulasikan diri sendiri....
aku gugel...
dan terjumpa tutorial yang menarik di sana....
ni adalah diantaranya...
sebab tak leh copy, aku print skrin jek...


eh kalu korang nak nengok more tutorial about how to wear shawl, tudung 4 segi atau sebagaiknya...
korang p terus ke blog NAD ni...thanks NAD for the suit tutorial...i loikee...
kalu berani leh ar try cuba kan...kan....

selamat mencuba ye...sharing is caring....

notadijariku: bila agaknya nak try shawl gypsi ni ek...hurmm....
eh ada lagi...buat DIA jangan suka nak kondem orang...kalu diri sendiri tiada keberanian...

17 comments

Tuesday, November 23, 2010 11:15:00 AM

aku skang ni seme tudung petak dan tudung berawning dah diketepikan. sibuk pakai gipsi shawl dan tudung jala je. hehhe

Tuesday, November 23, 2010 11:16:00 AM

@..nOj..
eh tu tudung kain guni kan....
ko pakai inner tak???

Tuesday, November 23, 2010 11:19:00 AM

kak, siapa yg kondem mu kak?sila bitau cepat!

nk try gak yg gipsi tu.. nk trun jln tar ah shopink wiken ni..

Tuesday, November 23, 2010 11:21:00 AM

nice...

Tuesday, November 23, 2010 11:24:00 AM

KEMAS JER..
KALO LYA PAKAI,
KDG2 MENJADI.. KDG2 NTAH APE2..

Tuesday, November 23, 2010 11:28:00 AM

@MrS. F!zA
hehehe...
takmo ar tunggu wiken..
harus rehat jemaat ni p sana...
hahaha...

@eqbalzack
saper yang nice abang eq...
izan ke atau yang kasi tutorial tu...
hahaha..

@LYaFRINA
aler lya...akak dulu pung pakai kekadang jadi, kekadang hancur jugak...hehehe...

Tuesday, November 23, 2010 11:31:00 AM

muka saya mmg tak sesuai pakai shawl.huhuhhu

Tuesday, November 23, 2010 11:33:00 AM

pasni kena pi beli shawl la ... nk try gak ... nk tinggalkan awning ...
tp awning senang nk tanggal pastu pakai balik klu dlm keta...

Tuesday, November 23, 2010 11:42:00 AM

wahh comei2...siap ada tutoriol lg..bagus2..

skrg ni trend ber shawl...kfieza kat pej pakai yg ber awning...utk jln2 sentiasa shawl supaya lbh mudaa..hahaa

Tuesday, November 23, 2010 11:50:00 AM

tak reti ar pakai shawl... nnti ar nak ikut tutorial tuh... ntah jadik ke tak??? huhu..

Tuesday, November 23, 2010 11:53:00 AM

err... akak spesis dahi luas... klu pakai shawl... errr... ngeri ah nak bayang... ;p

Tuesday, November 23, 2010 11:55:00 AM

eh ko amik gambo sendiri ke tu?

aku sampai skrg tak pandai nak amik @snap gambo muka sendiri..ehehehhee

Tuesday, November 23, 2010 12:08:00 PM

kak izan pakai shawl lawo, klu saya.. adeh, huduh je kelihatan..tapi kekadang gedik gak nak pakai hahah

Tuesday, November 23, 2010 2:32:00 PM

aku suka n3 ini

Tuesday, November 23, 2010 3:43:00 PM

waa gud la... nk try r blk kang..selalu pesen yg sama je..buhsan ar

Tuesday, November 23, 2010 6:12:00 PM

klu sy lar pakai shawl ni...alamat 5 minit jer atas kpala pas tu mula skit2 dia menggelunsur dr kepala huhuhu

Wednesday, November 24, 2010 8:42:00 AM

cik mot: dulu saya sker pakai shawl...skrg tudung sarung jd pilihan! :)

Post a Comment