Thursday, November 4, 2010

.:Sindrom Bayi TERGONCANG:.


semalam, masa aku dok asyik melakukan sesuatu, mr.harris pulang bawakan satu risalah...katanya risalah yang diambil dari dalam peti pos..(owhhh semalam lupa nak cek peti pos)...bagi aku adalah satu risalah yang agak menarik bagi orang yang kurang ilmu dan pendedahan cam aku ni...ate orang kampung la sangat kan...

owhh rupanya risalah berkenaan dengan sindrom bayi TERGONCANG...haih...frankly spiking yang aku pun selalu gak renyuk dan goncang ni...bila baca dan tau banyak risiko, hurmm...rasa nyesal sendiri jek...even kita tak niat nak buat begitu...

dan ni risalah yang aku maksudkan...cuba cari info dari internet...tapi nan ado...risalah ni dari KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA...

dan antara isi kandungan risalah tersebut...






MEREKA yang pernah menjadi mangsa goncangan aku...erkk....
maafkan ibu ye anak dan anak...

hurm...so camner???lepas ni, tak leh shaking² lagi la walau goncang² tuk bergurau mengeratkan kasih dan sayang...alahai anak...

notadijariku : makan mamee monster la...leh renyuk dan goncang...

11 comments

Thursday, November 04, 2010 10:39:00 AM

ooo..siap ade risalah lg..bgsnye..sikit info sblm jd parents =)

Thursday, November 04, 2010 10:46:00 AM

minta copy link awak ni yer.. nk paste dalam blog sye... terima kasih kak..

Thursday, November 04, 2010 10:51:00 AM

@Khumaera Ismail
tulah dik...akak pun baru tau...
selama ni dok dengar jek, tak pernah baca...ada risalah barulah ada bukti...

Thursday, November 04, 2010 10:52:00 AM

@kayyana
silakan...sharing is caring...

Thursday, November 04, 2010 11:08:00 AM

aku main geletek2 nye tuk bergurau senda...

sbb tak larat nak buat goncang2 tinggi2 ni...rasanye takde lagi buat...sbb tangan aku ni kecik walau perut beso...erk

Thursday, November 04, 2010 11:15:00 AM

laki ieda suka goncang ieda memlm, itu boleh dikira tak kak?


hahahahhahahah! :)

Thursday, November 04, 2010 11:55:00 AM

'bagus risalah nih, xde dapat pun, balik2 risalah beli keta, beli rumah, beli astro, pimjam2 duit, skim2 cepat kaya. mencik betui'

Thursday, November 04, 2010 1:23:00 PM

selalu2 timang baby tinggi2 pun takleh tau..

anak2 ku itew pun dah biasa jadi mangsa goncangan ku yg ganazzz ni.. nasib baik takde simpton2 awal kecederaan tu.. huhu..

Thursday, November 04, 2010 2:51:00 PM

klu tido buai cam ne plak .. tu kie goncang gak kan ...

Thursday, November 04, 2010 2:57:00 PM

bahaya gak ek goncang2 ni...kalau timang2 tu kira goncang gak ke?

Thursday, November 04, 2010 4:07:00 PM

goncang jgn kuat2..hehe

Post a Comment