Friday, November 26, 2010

.:Tanda-Tanda Aku Dah Gile:.


hehehe...sebelum apa2 baik aku gelak dulu...siyes, senyum sendiri aku bila terbaca fakta kat blog bardbahtiar fakta sal orang yang giler blog...mana taknya weii, seme kena kat batang idung sendiri...
moh kita layann petang petang begini...hehehe....

Pernah korang buat camni???

1) Sanggup tahan untuk pergi tandas semata-mata nk siapkan entry @ blogwalking. (Isk!!, kalau sibuk sangat pon jangan la cmni, cian badan tue, kuarkan dlu apa yg patut...barang nak pakai lama dik ooii..kang kena batu blok baru tau!)

komen aku- hahaha...mana tau ni, memang banyak kali la dok menahan...ekekek...kantoiii....

2) Benda pertama yg korang wat waktu pagi lepas bangun tido tanpa gosok gigi adalah buka blog utk tgk brapa pengunjung yg datang, tengok komen2 baru. Kadang2 tu sarapan atas katil ja sebab xmau tinggal laptop. (Hahaha, nnti makanan tumpah ats katil bru tau...)

komen aku- erkkk idaklah sampai gitu...sebab bangun pagi basuh botol2 anak dulu, mandi p keje baru online...time cuti amik masa gak ar...jarang online pepagi buta... :p

3) Untuk pelajar-pelajar yang tengah exam, bleh plak terpikir wktu jawab exam tu "apa ye nk update blog jap lagi". (hahaha, jgn tersalah jawab exam dh la, soalan tanya lain tetiba jwpan psl lain..)

komen aku - no komen yang ni sebab dah lama tinggalkan arena pembelajaran...

4) Korang lebih byk bercakap kt "shoutmix", "chatbox" berbanding dunia sebenar. (hehehe, orang cmni pon ada ka?..)

komen aku - owhh, aku jenis malas nak p shoutmix seme tu...ada yang polo aku, aku p blog derang...dan kalu aku rasa cam nak polo, terus aku polo...dan tiap pagi, bila ada blog yang update, terus aku singgah dan beromen...eh komen la...haiyaa.....dan aku paling tak suka meke2 yang tinggalkan mesej kat kotak jerit tulis gini..hai saya polo awak...polo la saya balik...arghhh...naper aku dipaksa???

5) Korang smpai tinggal solat sebab asyik sangat dok berblog, x sedar masa berlalu pantas. (xmau2, apa2 pon p solat dlu jap lagi smbung berblog ye...)

komen aku -hurmm...takdelah sampai gitu...

6) Entry korang kt blog nie melampau2 byk, kalo sebulan ada 30 hari, entry kt blog plak beratus2. (hahaha ada yg sehari tue bermacam2 jenis entry, tapi xpa la kalo seronok dibaca aku x kisah...)

komen aku - hahaha...ni memang terkena batang idung sendiri...dah banyak idea, banyak la yang diceritakan..tak paksa orang nak baca kan...

7) Kat mana2 pon korang akan cb "connect" internet dan update blog xkira la kedai mamak ka, KFC ka.. Yang paling teruk korang cuba hack WIFI jiran korang sebab 'berukband' x bayar bil. (hahaha, pstikan bil korang dibayar sblom dipotong...) dushhumm! terkena kat aku!

komen aku - so far aku takdelah kronik sampai cam gini...
ada orang yang lagi gile dari aku, dalam lrt, bas, komuter, teksi, beca dan ate dalam jamban pun sempat lagi berupdate....aku waras lagi mehh...

8) Masa korang berblog lebih banyak berbanding korang tengok tv. Tgk tv pon ekjap2 ja, tu pon sebab cerita feveret, kalo x labah2 yang tengok tv. (hahaha, xlama lagi bankrup la syarikat2 tv sebab xda yg tgk...)

komen aku - hehehe...kan aku ada jadual tersendiri nengok tibi...terutama pada waktu malam...hehehe...

9) Setiap contest yg ada korg akan msuk x kira la hadiah apa pon, janji korang rasa puas. (hehehe, msuk la contest apa pn asalkn korang rsa berbaloi hadiahnya)

komen aku - aku malas sangat masuk kontest...nana ko tau kan...sebab tu ko tak tag aku suh masuk kontest...tapi aku suka wat give away ringkas...ada lagi 2-3 barang nak kasi kat orang ni... :p

10) Setiap bnda yg korqng tgk mengingatkn korang kt Blog, contohnya makan mee goreng tapi tangkap gambar dulu nak letak kt Blog, nampak benda oren teringat logo Blogger. (hahaha, nie dah tahap jatuh cinta ngan blog dh nie...)

komen aku - hahahahaa....sentap la ngan fakta yang ni...:p

_________________________

ni yang aku tambah...sebab bro bard ada suh tambah...dan yang ni aku amik dari blog nana...hehehe...nana pinjam ayat ko jap...jangan saman aku sudah...aku buh link blog ko ni...

11) anak korang minta susu, korang ngelat suh apaknya p buat...tak pun korang kata kejap kejap...alih2 kejap tu jadi lama sangat...sian kat anak korang...

komen aku- hahaha, akulah tu...p suh abi buat jap...

12) sanggup korang yang selalu tido awal, tido lewat memalam semata nak BW, nak update blog, nak wat auto published...

komen aku-hahah, ni memang aku akui...tapi kekadang la...time rajin...time malam jumaat aku tak blog walking...hahaha...

13) pergi memana, mesti korang nak snap gambar, fikir nak buh lam blog...kekadang gambar tah apa2 pun korang nak snap...kamera wajib ada lam beg...

komen aku -hahaha, ni nengok tempat gak ar...kalu tempat tu bese2 jek aku amik jelah, ,tapi citer lam belog amik masa gak ar nak up...

14)tetiap hari, bila online, korang akan cek akaun nuff...nengok ada BE tak...nengok ada tak pertambahan jumlah lam akaun...pastu siap catit dan wat perkiraan lagi...

komen aku - hahaha, ni memang sah dah aku ni...beselah blogger picisan cam aku ni...ginilah...nak berjaya, kenalah usaha lebih dan lebih...mana ada kejayaan datang bergolek kan...

________________

hurmm, tu jelah yang mampu aku tambah...kalu korang ada yang nak share ke, nak up kat blog, silakan jelah....aku pun amik dari blog bro bard....sebab bagi aku fakta yang dia up ni ada benarnya...nak gelak pun ada weeiii...giler ar....

notadijariku: kena wat entry auto published tuk hari esok ni...memandangkan sok cuti...horeyyy...hahaha....

12 comments

Friday, November 26, 2010 1:49:00 PM

muahahahha...gile aku baca fakta ni malam tadi sakit perut aku gelak ko tau

Friday, November 26, 2010 2:05:00 PM

ahhahahahaa...saya tergolong dlm tu ker???? hahaha...

tenet ader kat opis je kat umah takde..hahha

Friday, November 26, 2010 2:31:00 PM

hahaha... sedikit sebyk terkena btg idung kakak mu ini... huhuhu...

Friday, November 26, 2010 2:31:00 PM

tu la td dh bc kt blog nana..mmg kebykkn terkena jua...hehehe

Friday, November 26, 2010 2:36:00 PM

@Nana
hahaha...

@elyies
hang lum ckup tegar lagi...ekekek...

@kak zue
hahaha, samalah kita kak...sentap tau ngan fakta ni...hahaha...

@mama tisya
hehehe..memang terkena kan...haihh...

Friday, November 26, 2010 2:38:00 PM

hehe...tbaca kt blog nana dh td...hikss..

Friday, November 26, 2010 2:43:00 PM

muahahahahha..

tompang gelak seklai la kan baca.. tapi tak semua la yg sama.. ada yg sipi2 ada yg bulat2 terkena.. hahahaha

Friday, November 26, 2010 3:12:00 PM

hehehe... akak bukan blogger tegar... tak rasa terkena lagi...
hahaha... piirahhhh

Friday, November 26, 2010 3:32:00 PM

gelak org bace..ade gak yg kene pade diri sendiri...(^__^)

Friday, November 26, 2010 3:36:00 PM

setelah bace fakta2 di atas.. fuhh lega.. saya masih kategori waras muahahaahah

Friday, November 26, 2010 4:58:00 PM

kak kommg dah gila ... sbb byk yg ko ngaku ...hahah

Saturday, November 27, 2010 10:12:00 AM

hmmmm 85% betul....


hahahahahaha

Post a Comment