Tuesday, November 23, 2010

.:Zaman Kanak-Kanak 80an:.


hurmm...tahun depan usia nak masuk 3 series dah...
tapi masih dok feeling² berada di zaman 80 an lagi...
hahaha...bleh gitu???

aku syak, banyak kenangan yang tak leh dilupakan masa zaman 80 an dulu...
idup susah...kais pagi makan pagi...kalu tak kais, sure la tak makan kan...
tapi yang paling aku ingat, adalah rancangan yang dok ditayangkan kat tv...
memang layan abis ar citer² ni seme...
paling TERKESAN kat hati aku citer² dibawah ni...
agaknya skang ada ke ulang tayang???
yelah, kang generasi sekarang tak kenal plak icon² jadi pujaan mak pak dia satu masa dahulu...
hahaha...

1. Satria Baja Hitam

komen aku: aku dah ingat² lupa citer ni...tapi yang aku tau hero dia ensem... :-p

______________

2. Gaban

komen aku: hehehe...bila ingat kat gaban...sure teringat kat pedang dia...laser samiiiii pe tah...
tapi heran aku...naper skang kalu bz, kita selalu sebut bz tahap gaban...
eh dulu gaban ni bz ke???
arghhh lupa sebab faktor usia kut...

____________

3. Moero Attack

komen aku: hahaha...yang ni paling TERKESAN rasanya...
sampai skang masih terngiang² lagu tema citer ni lam bahasa melayu...
skang kalu nak nengok, nengok kat youtube jelah gamaknya...

______________

4. Oshin

komen aku: aku semakin lupa dah pada oshin...sian dia...kecik² dah kena sara keluarga dia...
owhh oshin...pekabar mu disana....

notadijariku: arhh...back to da future la plak....
memang seronok bila diingatkan perkara² yang beh² masa kanak² dulu...tapi tak seronoknya skang???arghhh....
makin meniti usiakah aku????
tidakkk....

17 comments

Tuesday, November 23, 2010 9:21:00 AM

aku tetap ngan doraemon. hehe

Tuesday, November 23, 2010 9:23:00 AM

hmm..sy ingat suria perkasa hitam jer..yg lain mcm xpenah tgk...masa kecik main kuat kurang tgk tv...agaknya sbb tu xpenah tgk kot...

Tuesday, November 23, 2010 9:32:00 AM

suka citer meoro attack ngan citer oshin tu.....

boleh tengok kat u-tube erk? nak tengok jugak la nanti....

Tuesday, November 23, 2010 9:38:00 AM

suke gak suria baja itam & gaban.. tapi moero attack.. err... cite ape tu??? hahah

Tuesday, November 23, 2010 9:41:00 AM

tu dia kuar abis memori dulu2...sweet memory..!

Tuesday, November 23, 2010 9:42:00 AM

yerla.. semua citer tu jd kegilaan masa tu kan.. terutamanya citer moero attack tu.. siap lari2 balik umah kawan bila citer ngan main.. pd hal waktu sek fardhu ain.. huhu..

Tuesday, November 23, 2010 9:50:00 AM

ehehehehe ko mmg suka ek oltromen, gaban dan sbgnya...ehehehee aku dah pasan

Tuesday, November 23, 2010 9:50:00 AM

Moero Attack tu paling besh.. suka nak ikut dia nyer tocang tu. teheheheh.

Tuesday, November 23, 2010 9:51:00 AM

hehehe..samalaa kita..masa kecik2 mmg tgk cite ni..

Tuesday, November 23, 2010 9:53:00 AM

lagu gaban aku masih igt, mero attack sanggup monteng skolah agama,hahahaha,pastu dan dan nk men volleyball

Tuesday, November 23, 2010 9:56:00 AM

aku ingat lagi.penah nangis sebab terlepas tgk citer power ranger. time tu dah form 1 pun.hahaha.mmg x mumayih la.hahaha

Tuesday, November 23, 2010 10:02:00 AM

suka gle moero attack..siap ada serve pusing..mmg obses abis masa sek rendah..huhu..

Tuesday, November 23, 2010 10:03:00 AM

ada lagik byk..search google...seperti...MASK,SILVER HAWK, SIBER RIDER AND THE STAR SHEERIFF, CAPTAIN PLANET, SMURF...RAMAI LAGIK..

Tuesday, November 23, 2010 10:44:00 AM

yappp..
lya x ingat y 80 an tu..
sbb zaman lya bermula 90an..

tp citer zaban & satria baja hitam tu still ada..

wakaka wakaka wakaka gabannnnn...
( ada lagu tu dlm hp lya.. )

Tuesday, November 23, 2010 11:09:00 AM

hehehe... zaman ni... tak nak diulang kembali... masa ni hidup susah sangat... tv pun kena ada lesen... huh

Tuesday, November 23, 2010 12:54:00 PM

aku suka doreamon gak ....]
flashman
pe tah lagi ...
yg aku ingat zaman 90 an ...sbb memori br start ngingat zaman 90 an ... 80an kecik sgt lagi...hehe

Wednesday, November 24, 2010 8:42:00 AM

cik mot: moero attack tu mmg popular masa skolah dulu!

Post a Comment