Saturday, December 18, 2010

Adoi...Makin Pendek Umur Aku Rasa


kejadian yang berlaku pada petang semalam...dikala aku asyik dok melipat kain yang menimbun...
hurmm...ginilah kejenya sebagai working ibu kan...setiap masa tu amat berharga...ada jek keje yang nak dibuat...eh berbalik pada citer di atas...dan sedang ralik melipat kain tu...tetiba terdengar...gedeganng....bunyi barang jatuh...dan terus berlari ke tempat kejadian....perghh, rasa darah  naik sampai ke kepala, muka merah padam....bila melihat apa yang berlaku...memang sentap abis la...sampaikan nak marah pun dah tak bleh...siyes...aku hanya mampu menangis....arghhh...cengeng....

nilah kipas yang mengeluarkan bunyi itu...aku syak kakak pijak atasnya masa nak tukar cd kat player...
pecah...hampir terbelah dua...

nengok...memang pecah habis kan...siyes, aku nangis esak2...sebabnya bajet bulan depan cam agak lari...
mana nak beli kipas baru lagi...takde kipas susah bebudak ni nak tido bila cuaca panas...mujurlah skang cuaca memalam cam dingin jek...so sudahnya kena guna kipas siling dulu la...

dan sudahnya kipas ini tidak mampu berdiri dengan sendiri lagi...kena dipapah...
huwaaa...saper tak sedih...dah la nak dapatkan susah...makan masa jugak...
tapi bila rosak, sekelip mata kau berubah...bistu camno???

buat si kakak, terima kasih ye, sebab tolong capai cita2 ibu nak beli kipas baru...bila tu ibu pun tak tahu...sob sob....

notadijariku: anakku, bila kamu dah dewasa kelak, dan baca entry ni...ketahuilah, bagi ibu, susah nak dapatkan sesuatu...dan ibu kesal atas apa yang berlaku...menda bleh dielakkan jek pung...sob sob...

9 comments

Saturday, December 18, 2010 8:42:00 AM

aduhai kesiannya..nuffnang bg la cik mot BE..mudah-mudahan leh cover kipas tu.. mmg kena byk sabar ngan kerenah anak kan

Saturday, December 18, 2010 8:51:00 AM

sabar2, be cool.. ada hikmah setiap yg berlaku tu kan.. mybe rezeki nak bertambah.. err BE makin byk pn rezeki gak kan..

Saturday, December 18, 2010 9:28:00 AM

alahai...brg2 kt umah kita mmg bgs kan..rosak time2 kita kekeringan huhu...umah sy bru nie peti n aircond..melayang 3 ratus lebih...kiranya duit rm500 tu mmg bantuan sungguh huhu

Saturday, December 18, 2010 10:35:00 AM

anak2 kanpembawa rezeki.. haha

Saturday, December 18, 2010 1:20:00 PM

dah ade kipas siling kan?... nape nak pakai stand fan lagi?...

akak ade kipas mcm ni kat umah... tak gunakan dah pun... duk kat stor je skrg ni... tak sure elok ke tak... jual 2nd rm50 nak?... ;p

Saturday, December 18, 2010 1:56:00 PM

Saya cadang pasang kipas dinding sebab pakai kips yang jenis mudah alih agak bahaya untuk anak-anak kecil.

Bilik anak saya memang saya pasangkan kipas dinding kalau pakai kipas yang jenis mudah alih asyik dia mengadap depan kipas tuh

Saturday, December 18, 2010 4:02:00 PM

xpe2 bonus kang masyuk bln 12 hehe pasni kena beli kipas besi hahah
mcm umah aku la jahanam gak..pecah mmg rs nk bli kipas besi je

Saturday, December 18, 2010 4:12:00 PM

sabar2,....

mana tau bulan depan duit nuffnang mencanak....

huuhuhuhuh

Saturday, December 18, 2010 4:34:00 PM

sabar la ibu... smoga anak2 dh besar sok.. dpt menolong ibu...
try ikat dgn tali...leh x die berdiri... elakkan die menganga.. kami dulu tgal kepala je..tengkuk die patah.. kami letak dalam kerusi ...ala kerusi kat gerai2 tepi jln tu.. yg jenis x de penyandar tu.. terbalikkan...letak kepala die dalam kerusi tu... :)

Post a Comment