Thursday, December 16, 2010

Aku Dah Agak Dah...Buffered Earning Yang Ni Lambat Gerak...Gerak Pun 1 Sen Jek Kut...Sok² Sure Turun Jadi ME...


hurmm...pepagi cam meroyan jek kan...pe kess..hahaha...
takdelah, aku nak citer sal BE ni...citer awal pagi kan bagus...moga rezeki masyukkk...hehehe...
dan cam biasa pepagi bila online aku akan cek amaun BE kat nuff tu...even aku ada 3 ketul jek nuff tapi jadilah dari takde langsung kan...ni pun dah cukup syukur sesangat....
dan semalam borak² dengan nana, dia pun dapat BE yang sama cam aku...suka tul dia...
tu BE yang bawah sekali...AMP KK Launch ERA...dekat LB (leader board)..


tapi bila nengok amaun memula datangnya BE ni hanya RM0.01 jek...aku dah bajet dah...kalu amaun yang dia bagi banyak tu, perghhh makan masa jugak la nak gerak riban² weiii...mungkin bertahun jugak...ate, blog picisan cam aku ni kan...so takper, aku terima hakikat...dan aku syak lagi, tak lama la jangka hayat BE ni, maybe tak sampai RM1 dan turun jadi ME...naper aku kata gitu???
ce korang nengok plak jadual di bawah ni...

nampak tak dalam kotak merah tuu...see...hanya RM0.18 sen terus turun jadi ME...tak sempat nak beramah mesra...iklan yang lebih kurang sama jek cam iklan kat atas kan...ERA...hurmm...aku bajet era tak rasi ngan aku kut...sebab aku suka dengar HOT...tetiba jek kan...takde kene mengena langsung...hahaha...

dan takat ni BE yang dah turun jadi ME, yang dalam kotak Biru tulah amaun yang paling banyak aku terima...tu pun berbulan weii...ce korang nengok bila tarikh iklan tu masuk...dari bulan 3 tuuu...kejap ada, kejap berhenti...aku pun tak paham...hahaha...


eh, ini bukan n3 show off ok...takde maknanya aku nak show off sebab aku rasa kat luar sana, ramai lagi blogger yang pendapatan nuff mereka jauh lebih banyakkkkkkkkkkkkk dari aku...BE pun ada 10-20 ketul...aku ni apalah sangat...ate blogger picisan kan...takde orang kisah pung..

so, kesimpulannya....USAHA TANGGA KEJAYAAN...takde orang nak kasi menda free tanpa usaha weii...so, keep up a good work...daaaa.....

notadijariku: entry PEMANAS hari ni...aku pun panas  hati gak...:p

15 comments

Thursday, December 16, 2010 8:12:00 AM

chaiyok2x..^_^

Thursday, December 16, 2010 8:17:00 AM

ok la tu kan..
banyak la juga tu..

ena dah makin kurg BE nye.. ikut mood tuan umah.. :D
dan pendapatannya juga sangat sikit kalo nak dibandingkan dengan yg izan dapat.. huhu.. tapi tak pe.. dah entry pun ciput kan.. redha je la.. :D

Thursday, December 16, 2010 8:36:00 AM

be ni ikut mood nk dtg ke tk..hehehe..akak pn lama gk nunggu be br ni..yg ada 1 tu slow bangattt..tp tkpela ada dr tkde kn

Thursday, December 16, 2010 8:43:00 AM

**bkn tukar nama tp akak guna 2 author cz yg author mama tisya tu dh overlimit utk upload gmbr so td login ngan author amyeryn...ehhehehe

Thursday, December 16, 2010 8:43:00 AM

@mamalieyna
sesamalah kita...

@Ena
sesamalah kita kan ena...
jangan sedih2 lagi..cheer up yourself...

@amyeryn
tulah kak...dia ikut mud dia jek...
takpelah kan...janji ada...baru la semangat...

Thursday, December 16, 2010 8:50:00 AM

Usaha lg cik m0t.. Keep it up!

Thursday, December 16, 2010 8:52:00 AM

memang jenuh nak tggu kan..tapi takpe la hang dah byk dah..tak cam saya ni..hahaha..SEDIH nak tengok...

Thursday, December 16, 2010 9:17:00 AM

heehe jadi la
dari xde kan heheheh

Thursday, December 16, 2010 9:32:00 AM

manyak le tu...bg yg baru2 nak mula ni excited da tgk lau byk tu

Thursday, December 16, 2010 9:32:00 AM

wuuwuu..sy ta pat BE lg pun..sedih tul..

Thursday, December 16, 2010 9:54:00 AM

cik mot.. sumpahlah aku tak paham ape ke BE, ME ni bagai.. aku boh je nuffnang dalam blog..tapi cane kira pon aku tatau.. *nampak sangat malas membaca aku ni kan* tapi pendapatan cik mot ni lumayan jugak lah!

Thursday, December 16, 2010 9:58:00 AM

ok la kak.. saya tak penah dapat BE pong ahahahhaha.. klu akak picisan..saya ni nak kategorikan sbg ape.. lagik bawah laaa huhuhu

Thursday, December 16, 2010 10:50:00 AM

tahniah la kak ..sedey nih ..banjer mkn arrr...

Thursday, December 16, 2010 12:02:00 PM

dah kira banyak tu.. saya punya ciput jer

Thursday, December 16, 2010 12:06:00 PM

km pon sm le...dh turun satu ke ME..hehe

Post a Comment