Monday, December 6, 2010

Aku Masih Dara....Sila Percaya!!!


mesti ada yang berdarah biji mata baca tajuk entry ni kan...hahaha...
ehem...ehem...jom kita bergosip memalam ni mau...
tetiba aku nak feeling2 jadi pengkritik filem ar malam ni...
dan aku nak review sal filem AKU MASIH DARA ni ha...
eh ekseli filem ni masih lum ditayangkan lagi...
16 Disember ni launching...TAPIIII...dah banyak kritikan dan sok sek sok sek yang diperkatakan...
nak tau apakah itu...korang nengok prebiu kat bawah ni dulu...



ok...aku nak komen dah ni...

* korang perasan tak ayat yang diana amir sebut...ayat yang berbunyi cam gini..."Sekarang ini pun ramai yang pakai tudung sebab nak sembunyikan love bite"
-sentap la gini...aku pun bertudung...dan isu ni agak sensitip la jugak...
hurmmm....statement ni bleh menjatuhkan maruah perempuan solehah yang sememangnya bertudung tuk menjaga aurat dia...dan leh  memberi tanggapan yang buruk kepada orang yang mendengarnya...
kepada pengarah sila sensitip skit dengan skrip ni....

*korang perasan tak, mak budak tu cakap cam gini..."nengoklah tu anak kita pakai tudung...sejuk hati saya".Macam agak tak logik kan sebab sendiri yang bercakap pun tak pakai tudung...haihh...pengarah tak sensitip lagi disini....aiyaa....

* dan korang perasan tak ayat yang parid kamil cakap..." aku sangap lubang ni betul" erkk...kontroversi ayat ni weii...kalu filem sebelum ni dok guna ayat nasi lemak 50 sen...ekseli ayat cam gini digunakan sebab apa ek???tu lariskan produk ke apa...adehh...macam2 hal la...ni aku jarang nonton filem melayu kat pawagam ni...ritu tercemar sebab en somi yang goda aku ajak p nengok lagenda budak setan...semata nak nengok si lisa...mencik mencik mencik...huhuhu...

eh tapi kan, kalu difikirkan secara positif...maybe pengarah tu nak menunjukkan bahasa yang digunapakai oleh budak2 zaman sekarang...macam ayat ni (dia pilih klcc dowhh...) :p
 apa yang kita fikirkan pun, maybe pengarah tersebut ada mesej tersendiri yang nak disampaikan...
so tak salah kalu kita bersangka baik...dan jangan nak fikir negatif dan suka kondem orang jek...
camner bangsa kita nak maju kalu kita asyik dok mengondem jek kan...kan...kan...

notadijariku: majulah sukan untuk negara...eh tetiba jek kan...apa kena mengena plak...hehehe....

13 comments

Sunday, December 05, 2010 9:11:00 PM

setuju kak..setuju sgt.filem melayu x mencerminkan org melayu plus islam..

Sunday, December 05, 2010 9:36:00 PM

geli lew tgk cite nieyH!

Sunday, December 05, 2010 9:41:00 PM

filem skrg kan dah lari dari adat & ketimuran.. kalo buat ikut betul2 pun mesti ramai yg tak nak p tengok kan!.. kalo yg kontroversi laju je penuh kan panggung.. haishhh!!

Sunday, December 05, 2010 10:05:00 PM

terpelanting pen sekejap bila baca tajuk entry ni. ingatkan kisah apa tadi. rupa2 nya filem.. kuss semangat ..hehehe

Sunday, December 05, 2010 10:38:00 PM

@iQapiQa
hurmmm...kan kan...

@Lelaki Ini
aler, umar...hang p la nengok....pastu hang review kat blog hang ek...

@
Ena

beselah tu ena...strategi pemasaran....

@Mata Hati
tu mula fikir yang bukan2 tuuuuuu

Sunday, December 05, 2010 10:43:00 PM

ko perasan x kat 1:16...mcm gambar pakai tudung tapi seksi tu. mungkin situasinya sama tapi ada org saja curi2 tangkap gambar nak jdkan isu dowh!

Monday, December 06, 2010 7:39:00 AM

erkk??mcm xsenonoh je filem ni..semua seksi nk mpus pstu berlakon plk kt nite club..haishh spesis filem bohsia je ni..

Monday, December 06, 2010 8:21:00 AM

issh mmg rosak abesss ni..bukan nak membentuk akhlak, lg rosak ada..hissh..dialog pun kasi kontroversi jer..hish..tak sukaaa lah tgk citer camni kt panggung, geli! seksi meksi!

Monday, December 06, 2010 8:26:00 AM

kak, aku nak komen ape td aku da lupa

sbb cari sepit kuku tak jumpa

pinjam jap kak

Monday, December 06, 2010 8:37:00 AM

hrm.. macam2 skrg ni kan kak....

Monday, December 06, 2010 8:46:00 AM

izan,

ean dah antor email dah tau.. hik3x..

Monday, December 06, 2010 8:55:00 AM

huhu memang tobat dah takmo tgk movie melayu depan anak2 sebab cam over la pulak sekarang ngan bahasa yg ntah apa2. nasib baik ada lagi drama melayu yg best2. dpt gak layan bila dtg angin tgk citer melayu..

Monday, December 06, 2010 10:30:00 AM

filem2 melayu skarang pon dah makin advance.. makin berani.. makin x byk pemotongan kat part2 sensitif..

Post a Comment