Tuesday, December 28, 2010

Aku Sedang Online


hurmm...apa nak citer memalam ni ek...sejuk jek cuaca kat luar...ujan renyai2...dan kadang kala lebat...haihh....my hubby balik dalam keadaan yang kuyup...sian dia..nak wat camner...dia keje kat kl, aku kat putrajaya...so dia suami, dia kena berkorban sikit la...bistu, takkan aku plak nak merempit pepagi anto anak2 ke taska kan...haihh...zaman rempitan aku dah lama berlalu...skang dah terlalu veteran nak merempit bagai ni...silap hari bulan masuk gear satu pun aku dah tak ingat...hahaha...

so sementara hubby dok bertungkus lumus menyiapkan burger sebagai santapan malam ni, aku lak sibuk dok  online skang ni...hahaha...bertuah punya bini kan...eh biasa, jadi somi isteri kenalah bertolak ansur...yang berat biar dia yang buat..yang ringan barulah aku buat...(peribahasa baru ni) hahaha...
yelah, kenalah sesama buat kan...mana bleh asal dah kawin jek seme kejaan rumah tugas si isteri...tak betul tu...si suami kekadang kena gak tolong pe yang patut....ringankan beban, hulurkan bantuan...hehehe...

ha, nilah parah bila aku dah online...mulalah nak membebel sana sini..aku bajet nak wat entry pendek jek sebab aku sure ramai tak suke ngan entry panjang aku ni...aku nak tanya korang la, aku banyak mengarut ke bila ada entry panjang....baik korang bitau cepat...kalu tak suka entry pepanjang, aku wat pendek jek...bleh???

dulu, masa sekolah menengah dulu kan, aku bajet nak jadi sasterawan...sebab tulah masa form 4-5 aku amik aliran sastera (walhal masa pemilihan kelas sains, cikgu sains aku dah aim kat aku, tak suka aku...tu yang dia tak pilih aku masuk kelas sains...walhal keputusan aku ok jek...memang layak sangat nak masuk kelas sains...tapi aku lah...jaat...nakal...time kelas sains aku selalu protes...p belakang, asah pensil yang asalnya panjang sampai kontot...hahaha) dan jangan tak tau masa SPM aku dapat A1 dalam subjek sastera dan bahasa malaysia tau....tu yang kekadang karutan aku menjadi panjang tu...haihh...

ni la dikatakan bila jari mula menaip...abislah...tambah plak dengan kelajuan 100 patah perkataan perminit...ha, korang bayanglah laju mana...hahaha....ate seksiteri kan...kalu tak menaip selaju ni mana leh jadi seksiteri..ini aku tambah ni...

klah, dah panjang entry aku...memalam tak leh entry berat2...ti ramai tak baca punya....aku yang syok sendiri plak....ekseli aku nak citer lain, tapi lain plak yang aku taip...haihhh...

notadijariku: ha, kalu korang lak kan, masa menaip pandang homekey tak???

5 comments

Tuesday, December 28, 2010 8:58:00 PM

akak telah memberi eT idea nk kirim kt asben beli bege...ngeh3...
nnti soh dia plak masak bege memalam...
nk soh masak nasi xreti...huhu

Tuesday, December 28, 2010 9:09:00 PM

bagus la cenggitu.. hihi.. suka la pepatah baru tu.. :P

Tuesday, December 28, 2010 9:25:00 PM

patut la ayat bunga2
sastera dpt A1 rupanya hahahha

Tuesday, December 28, 2010 9:30:00 PM

wah..suami mithali tu...

Tuesday, December 28, 2010 9:56:00 PM

beruntung dapat suami yg rajin.. saya pun suka makang burger gak..hari2 makan

ehh, comellah header baru tu. nampak semakin bergaya...^^

Post a Comment