Tuesday, December 21, 2010

Am I So Naive???


siyes, aku bajet aku ni naif giler...ritu sana sini blog aku p dok citer sal beg coach...
psstt...psst...apa behnya beg tu...beg yang menjadi kegilaan para² wanita, ibu nowadays???
yang anehnya aku wanita...aku pun seorang ibu...tapi ngaper aku cam takde perasaan pun nak miliki beg gitu...erkk...ke aku takde naluri kewanitaan ni...

dan ritu gak, aku ada lah terbaca kat wall fb aku tuu...
member aku dok tanya yang beg coach tu buatan dari mana...
sebab dia p butik coach kat pavilion mana tah, dia nengok totally made in china...
gitulah bunyinya...
ce korang citer sikit, pe beh beg tuu...
kalu beh, nak gak aku pau hubby aku tu...
kata sekali sekala kan...hahaha...
walaupun aku bukan kipas susah mati pada handbeg...lalala...

notadijariku: entry pendek pepagi ni...tetiba kena cari no phone AirAsia X la plak...kena kenselkan meeting pagi sok...aiyayaya...naperlah aku terlibat lam hal ni...mencik...

19 comments

Tuesday, December 21, 2010 8:22:00 AM

eh! sama ler tu.. tak tau naper.. hahha.. tp lately asyik la tengok sana sini.. dok jugak godek2 mana tau berkenan lak pasni.. hehe

Tuesday, December 21, 2010 8:41:00 AM

lya main bantai apa y ada jer... kalo org skarang duk sibuk kejor coach.. lya kejor y kat ekspo je la.. heheheh

Tuesday, December 21, 2010 8:59:00 AM

ermm aku pun xsengaja terminat dgn design coach.. penah jugak print n tunjuk kt hubby dgn harapan dapat.. hehe

ermm sabrina coach kaler putih.. yeahhh bila agaknye dapat dimiliki.. hahaa

Tuesday, December 21, 2010 9:04:00 AM

@Ena
psstt...ena pun berkenan jugak ek...hehehe...

@LYaFRINA
cm tak kejor memana...dok diam jelah...

@ayang
alang2 belikan tuk aku satu weii...

Tuesday, December 21, 2010 9:05:00 AM

akak tak kesahla henbeg aper... asalkan selesa pakai sudahhhh...

lagipon klu nak beli coach ker... LV ker... atau brand mahal2 tuh, mmg telan air liur jerlah... nok beli takdok pitih.... huhuhu...

Tuesday, December 21, 2010 9:05:00 AM

tak mampuuu..mahal sgt haahhah

Tuesday, December 21, 2010 9:09:00 AM

made in Amerika..hihi.tapi kalai pakai made in china ke thailand ke sapa tau...boleh aja asal ade nama...itupun kalu nak dan berhajat..jika tak pakai jerla apa2 yg ada..yag penting ati banyak senang..:) x pikiq ade org nak ragut kan kan

Tuesday, December 21, 2010 9:09:00 AM

mampu ppakai local punya brand jer lah...huhuhuhuh

Tuesday, December 21, 2010 9:13:00 AM

@zue @ annaleeya
kak...LV tu jenama apa lak...ahhh sudah...saya ni naif sungguh...tak pernah nak amik tau...luar bidang kuasa kak...

@bunga
ko tak mampu...bistu akak ni...tunggu orang adiahkan jelah...:p

@ainhany
aler kak...yang meragut bukan tau ori ke tak...bahye ni...kensel la gini...

@cik bebel sentiasa
huhuhu...saya hanya pakai cap forest timber jek...

Tuesday, December 21, 2010 10:00:00 AM

oh... akak pun bukan gile henbeg... pakai yg ada hingga tahap bole lupus baru ganti baru... tu pun tengok brand yg ade kat Sogo je... tak kuasa la nak survey yg susah-susah... coach... LV... prada... mmm... dari bazir duit beli henbeg baik beli makan... ;p

Tuesday, December 21, 2010 10:10:00 AM

beg mahai saya tak pernah beli..beg skang ni pun dah uzur occay..biler tah nak beli..ade duit dok ingat baju2 je..huhuhuh

Tuesday, December 21, 2010 10:10:00 AM

kalo peminat handbag COACH tu slh 1 handbag designer yg femes la selain LV,GUCCI,CHANEL dan mcm2 lg

tp kalo yg original regenye mau ribu2..kalo k bli gk yg replica ok lg murah2 je..heheheh..tepuk dada tanye poket :)

Tuesday, December 21, 2010 10:22:00 AM

coachh? ada aku kisah! hahahahahha! bak dalam drama tv2 hari ahad lepas, dia kata "coach ni kalo kat luar negara casher shopping complex yg pakai" hampesh! heheheh! ieda pon bukan pandai sgt bab beg harga riban riban ni :)

Tuesday, December 21, 2010 10:35:00 AM

aku tak minat dan tak mampu .. baik akubeli susu anak aku .... berpuluh tin dpt... tah2 beratus tin

Tuesday, December 21, 2010 10:39:00 AM

bergantung pada KEMAMPUAN dan minat. kalu minat tapi TAK MAMPU, tak dapat gak.. heheh..

memang la made in china, bukan kerana dia tak original. tapi kerana labour cost kat sana murah. contoh.. kalau kau nak buat baju melayu, kedai mak limah boleh jahit manik2, cantik2, mcm2 fesyen setanding butik deen wahab.. dan harga mak limah offer jauh lagi murah, tentu kau hantar kat kedai mak limah kan??? that's why banyak kalau kau tengok barang2 yang berjenama ni tag dia 'made in china'. ada jugalah made in amerikah ke.. apa ke kan, tapi banyaknya china la. mcm aku mmg pengguna guess, tag dia pun made in china padahal aku beli kat butik guess. sbb apa?? sbb labour cost kat china murah.. even kalau kau beli coach di butik coach kat china pun leh dpt harga murah4x byk.. sbb apa? dah dibuat kat sana. lagi satu kenapa dia mahal walaupun ada tag 'made in china'?? biasalah, barang dah ada jenama. dah terkenal. cuba cap ayam?? takdo derr. tak silap aku guangzhou adalah syurga shopping. so, pe lagi?? cargas kumpul duit. tapi kalu nak beli yg replica, sila gi hong kong.. :)

orang kata takpelah, kalu ada 1 pun dah cukup.. at least dah rasa ada sebijik dari takde langsung.. hehehe. juz pendapat aku jer.. alah, coach jer pun zan, ni tgh sale 50%.. bak kata amyza adnan dalam cerita donut haritu "adik i ckp, coach ni tahap salesgirl kat London jek pakai.." heheh.. tp itu, tahap salesgirl pun kita tak mampukannn.. :p

Tuesday, December 21, 2010 10:48:00 AM

ntah la....aku x kesah sgt psl beg2 ni.....hentam kromo je beli apa beg pn....

Tuesday, December 21, 2010 11:22:00 AM

aku da pau laki aku
xdapat nye
sbb kabonye, kalo beg ribu2
tapi baju 10hengget kang org ingat beg ciplak jek
so kena tukar gaya fesyen dulu
hahaa
alasan la tu xmo belanje

Tuesday, December 21, 2010 12:43:00 PM

x minat hand bag sangat..
janji ado..
tp gi ofis bawak beg anak jer..
hehehe..
gi jalan2 pun bawak beg anak jugak..
jimat duit x yah beli bag utk mak die..

*handbag hantaran kawen pun jarang pakai..

Wednesday, December 22, 2010 5:29:00 PM

yg ada kat aku ni pun memang made in china sedangkan beli kat garden.... huhuhuhu...

Post a Comment