Friday, December 17, 2010

Teringin Pulak Nak Makan Bakso


gambar sumber dari gugel...tak caya sila gugel...mekasihhh...

orang lain time rehat p jejalan sana sini...aku???rehat dok depan pc...dok kemas apa yang patut...kemas macam nak pindah opis dah...syhhh....ekseli aku malas nak kuar...alasang yang kukuh poket makin ringan jek lately...hahaha...so dok upis jelah...

pastu tetiba dak opis ajak makan...hurmm...nasi beriani....ekseli ada miting tadi kat sektor aku ni...
meeting dengan syarikat luar...derang sponsor makan pagi dan tengahari...
dan tengahari ada makan nasi beriani...aku tak makan pun...just ratah ayam goreng mekdi jek...
adalah kari kambing seme...erkk...aku memang tak makan kambing...riso kalu aku makan kang, ada yang  mc seminggu...hahaha...pening punya pasal...

adehh...dah panjang melalut ni...ekseli aku nak citer sal keinginann aku yang tiba² ni...
arghh...aku teringin makan BAKSO ekseli...dulu aku tak tau apa itu bakso...
tapi sejak diperkenalkan buat pertama kali oleh abang ipar aku tu, aku terus terpikat...
eh sedap plak bakso ni...kaya dengan bebola daging...pastu try la cari kat mana ada jual bakso yang sedap yang melayu buat...ritu ada beli kat pasar malam bangi tu...tapi tak best pun...sup dia tak kick...

aku teringin makan bakso yang cam gini...perghh...meleleh air liur aku skang...
giler beso bebola api daging dia...nak sikit bleh???...

so kepada sesapa yang tau kat mana nak dapatkan BAKSO yang enak + sedap + murah, sila bitau...
aku nak p terjah...hurmm...

notadijariku: tetiba teringin minum air kedondong  plak...haiya...banyak plak tetiba...ishh...

15 comments

Friday, December 17, 2010 1:53:00 PM

apa kata mot gugel lagi " camana nak buat bakso ".....

kalo sedap sila antor kat seremban yer...ihiks...

Friday, December 17, 2010 1:59:00 PM

@@in
eh satu cadangan yang baik ni...
camner leh tak terpikir...:p
cehh...sempat lagi tu suh anto umah dia...cik bunga...sila wat sendiri ok...:p

Friday, December 17, 2010 2:17:00 PM

tak penah mkn bakso le....hehe...

Friday, December 17, 2010 2:21:00 PM

hoho..

ena baru pas makan bakso.. tapi semalam la menu buka poser..

biasa beli kat CM je.. tapi tak tau la kena ke tak ngan tekak izan.. ena ok jer janji kicap, cili pd potong & sos yg sewaktu dengannya kena ada.. kalo tak kuahnya tak kick juga..

Friday, December 17, 2010 2:21:00 PM

ala ko ni saje je ka
aku dah la xlunch arini
seb baik ptg kang ada psr mlm kt umah
ada juai bakso terbaekk
aku ni seme terbaekk kan haha

Friday, December 17, 2010 3:53:00 PM

Sedapnya bakso, dah lama tak makan nih. Bakso paling sedap aku penah mkn kat kg pandan, memang slalu beli.

Friday, December 17, 2010 4:11:00 PM

ngidam ker???

hahahaha

Friday, December 17, 2010 4:26:00 PM

banyak yg teringin yer kak..
makan selagi boleh makan...
bakso??org x penah makan pun..
dap ek??nak kene carik jugak ni..

*sibuk jer aku ni, org teringin aku pun nak jugak...

Friday, December 17, 2010 4:35:00 PM

aku tau aku tau.. bakso tersedap yang slalu aku makan adalah yg dimasak oleh jiran rumah parent aku. actually jiran aku tu asal dari indonesia.. memang jenis yg datang sini nak cari rejeki yg halal.. dia meniaga, pegi ke rumah2 kotai (alah yg slalu ada kat tapak pembinaan tu) dan tatau lagilah mana dia pegi. dia meniaga dikit demi dikit.. sampai mampu pakai van putih tu.. dan salah satunya dia jual adalah bakso. sekarang kau tau.. dia dah pakai wish!!! aku ulang.. toyota WISH!!! huh.. gile kentang.. kalian ado?? aku nan ado..

bakso dia memang sedap.. sedap gila tak lokek bebola daging. terima kasih sebab ingatkan aku. ti bulan 1 thn dpn aku lek kg, aku tayang gambo kat kau ek.. slurrrrrrrrppp...

Friday, December 17, 2010 4:44:00 PM

sy pun mcm minat gak bakso tp asik terkena yg kureng sedapp jer...

Friday, December 17, 2010 5:05:00 PM

wahhh.. sedapnyer baksooo.. kat kampung baru yg sedap .. tak ingat lak nama kedai tepi jalan tue..

Friday, December 17, 2010 5:17:00 PM

len macam jek ko pny teringin ni
hahaha

wey kt ayam penyet ade bakso.tp xtau la sedap ke tak ngan tekak ko tu

tp btol gak tu pe kata gugel cara buat bakso
lg afdal kottt

Friday, December 17, 2010 5:22:00 PM

salam kenal dari akak ..
ermm sedap bakso nie .. akak pun dah lama x pekena bakso ..:)

Friday, December 17, 2010 7:02:00 PM

oh... akak klu meatball jadi bakso ni tak kenan sangat kat tekak... tapi kalau meatball letak brown sos dgn kentang rebus ngan brokoli skali akak suke.... ala-ala kat ikea gitu ;p

Saturday, December 18, 2010 4:40:00 PM

nak peod ke...tetibe teringin2 nih....

aritu...kt bawah rumah sy ni ade jual bakso... sy belajar mkn kt kedai die la.. pecal lele la..aym penyet la... sume makanan dr indonesia la...

sekali... semalam dh tukar org lain plak.. x taw la mana nk cari pasni..
kedai die punye sedap.. penah try makan kt jln dewan bahasa.... x sedap... tepung byk sgt... owhhhh

Post a Comment