Monday, December 6, 2010

CD Apa Anak Korang Suka Nonton...Meh Share Kejap...


baiklah (cehh...ayat sikit punya skema...bajet cam sedang kendalikan segmen bersama orang ramai kat dalam tb tuuu)
kali ni aku nak citer hal anak2 plak...agak lama gak ar aku tak citer secara detail sal anak2 ni kan...
tapi lupakan hal tu...aku bukan nak citer sal derang...
cuma nak tanya pendapat omak2 kat luar sana sal cd yang anak korang suka nonton...
aku syak, anak2 korang sure ada cd kegemaran sendiri kan...
sama ada cd kartun ke, cd pembelajaran ke...cd barney ke, cd barbie ke...ben 10 ke...
eh macam2 la...
korang tak yah tanya aku, sebab aku memang nak citer kat sini pung...huhuhu...

kalu aku, cd yang MEREKA suka tak lain tak bukan BARNEY AND FRIENDS la..sebab takat ni ada dalam 10-15 keping cd barney ni dalam koleksi mereka...eh tu seme kami yang beli...tapi ada gak 1-2 cd lain, cam cd thomas and friend, the wheel on the bus, cd ngaji, cd alif  ba ta...tapi more to cd barney la...

aku suka cd barney ni, sebab selain ada nyanyi2 tu kan, ada gak sesi pembelajaran tuk budak2...
belajar ABC, 123...mengenal objek, warna, manner...dan macam2 la...sebab tulah aku suka...
dan lagipun leh gak improve our english kan even english yang simple2 jek digunakan...
kata practise make perfect...

arghh...pe aku ngarut ni ek...mud cuti berada di sekeliling...momentum berblog pun makin lari...aiyaa....

12 comments

Monday, December 06, 2010 10:32:00 AM

anak aku kompom la otomen de tu...
asal masuk keta itu je die mintak ...sbb dah jd ganas aku ...sorok kan ...so tgk la die Mic mouse...shaun d sheep(abah mimi/timmy)...
balik umah of coz la upin ipin...
ade brape aku lupa nk kire ...sbb k.izan tk bgtau suruh kira awal2....

Monday, December 06, 2010 10:37:00 AM

anak2 zue suke tgk upin ipin..
selain tu.. rasanya cam takde..

Monday, December 06, 2010 10:37:00 AM

kena buat n3 lain nih.. hehe t la aku jawab kt n3 aku.. lalalalala

Monday, December 06, 2010 11:14:00 AM

asya ni suka tgk cd lagu, dan dia suka tgk cd menari ..bila tgk msti meniru-niru..kalo kartun upin & ipin la.. ishhhh

Monday, December 06, 2010 11:20:00 AM

budak-budak tu suka layan cd anakku, cd ali ba ta dan cd lagu..

Monday, December 06, 2010 11:35:00 AM

Umairah n Zahirah suke tgk cd Upin Ipin, Cite ZOo, ngan Cd Iqra' dah naik hafal dah budak2 tu tgk cd2 yg sama berulang2 kali...

Monday, December 06, 2010 11:42:00 AM

anak2 aku suka sgt tgk dvd barney, upin ipin & nursery rhymes. dvd/vcd cartoon yg gaduh2 aku tak suka beli sbb tak mendatangkan faedah (kes ibu dekut bak kata hana hehe).

ni tgh request ayah belikan vcd abu ada ayam.

Monday, December 06, 2010 12:02:00 PM

follow sini jap...ahaks..[budak2 mesti semua suka Cd katun...;d

Monday, December 06, 2010 12:38:00 PM

owh cd yeh!.. mrmm.. anak2 ena gila ngan upin ipin.. hari2 tengok pun layan.. heran betul!! kita lak naik muak dengar ayat yg sama jekk.. cd2 lain dorang wat pekasam.. cd belajar ke, mengaji ke, semua dorang kasi ilang.. Grrrrrrrrr...

tapi nak try gak la cd barney tu.. tak pernah cuba lagi.. hoho.. mc best jekk.. anak2 ena tu kalo cd nyanyi budak2 tu layan jugak.. tap dah rosak lorrr.. mrmm

pastu ada lg 1 yg dorang layan sampai lah dah rosak skrg.. apa ke nama ntah!!

Monday, December 06, 2010 1:00:00 PM

Irfa suka benor layan CD otomen...kalau yg baru beli tu di ulang tayang smpai berkali kali smpai si mak nya ni pon sama leh hafal jalan citer tu dn naik muak..heran la bdk2 ni tkde dorang boring tgk citer sama ulang2 ehh..pelik..hurmm

Monday, December 06, 2010 3:49:00 PM

akak kena buat entry lain klu nak cite psl cd ni... 3 anak... 3 lain-lain kepala... skrg ni gaduh bila tukar chanel astro... huh

Tuesday, December 07, 2010 11:44:00 AM

gua suka tgk cd yg pempuan indon selalu bilang tu... cd=celana dalam. kui kui kui!

Post a Comment