Wednesday, December 22, 2010

Dah Lama Tak Balik Kampung...


memalam gini tetiba teringat pada kampung...teringat pada datuk dan nenek di kampung sana...
eh sebelum melangkah lagi jauh dan sebelum jari ini laju menaip setiap bait kata, izinkan aku bermula dari A dahulu...kang tetiba aku ke Z kang, korang gak yang nganga...kalu blog ni private,lainlah citer kan... ...aku citer, aku baca...so aku nak terus ke Z....pe de hal kan...weee...bajet ramai la yang baca kan...arhhh....ko ni masih dalam fantasi ni...eh abaikan....

straight to the ampang point...aku dilahirkan di Felda Jengka 4, pahang darul makmur...aku  memang anak jati pahang...ate anak peneroka kan...terang2 la dok jengka..felda lagi tu...tapi mak berasal dari Kampung Alor Serdang di Setiu, Terengganu Darul Iman...psst...saudara fairul...agaknya tau tak kampung ni kat mana...hehehe...tepi jalan jek kampung ni...kalu nak p pasir puteh, kota bharu, for sure lalu depan kampung saya ni...hehehe...bajet kekonon hang baca la entry ni...cehh...

pastu arwah ayah plak asal dari Kampung Batu Sebutir...tapi aku tak familiar sangat kampung ni...yang aku tau kampung arwah ayah kat Kampung Padang Pak Amat, Pasir Puteh, Kelantan...dekat jek pung...tak jauh mana...sebelah sekolah menengah sains pasir puteh tu jek...kalu sesapa yang pernah p Jeram Pasu Pasir Puteh tu, akan melalui kampung aku la tu...eh kampung arwah apak aku...banyak tul kampung aku kan...3 negeri pantai timur aku sapu habis...wee....

so nak dijadikan citer, dah bertahun aku tak balik kampung di setiu tu..rindunya kat datuk, nenek...alhamdulillah, mereka masih lagi sehat dan kuat...berkat minum milo hari2...hahaha...eh ritu aku pernah up sal datuk nenek kat entry INI...siyes, lama tak balik sana...aku suka balik ganu...sesambil tu leh singgah kuala...p umah sedara mara kat belah sana...umah ex pun ada kat sana...dulu dia sekolah kat ibrahim fitri tu...eh kat mengabang telipot pun ada...hahaha...sempat lagi tu kan...tapi skang apa kabar mereka aku pun tak tau...semenya dah terputus ditengah jalan...arghh...beselah cinta singgahan...kenal pun masa aku mengikuti jambori pengakap asia pasifik yang berlangsung kat Bukit Keluang, Besut tu...

eh citer sal bukit keluang, rindu jugak nak ke sana...teringin makan nasi ayam RM2.50 ke apa...lupa dah..not so bad la nasi ayam on da way nak ke sana tu...hehehe....terengganu kan terkenal ngan trademark NEGERI CANTIK BUDAYA MENARIK...eh ke aku salah negeri???tah aku pun lupa...sebab aku punya ic 06...bukan 11...cuma kakak sulung jek 03...sesat agaknya....

dan ingat raya tahun depan plan nak beraya kat ganu...itupun masih dalam perancangan...harap2 menjadi la...bukan pe, selagi hayat datuk nenek masih ada, nak la jenguk2 mereka...riso gak kalu cicit meke ni tak kenal moyang...huhu...

klah, aku malas wat entry pepanjang....kang ada hok bosang nok bace....g pun aku nok tidokan anok berdua ni...lambat kekgi bising pulak...jupe esok pulak deh...babaii....

7 comments

Wednesday, December 22, 2010 9:02:00 PM

jgn lupa singgah kemamang ye kak

Wednesday, December 22, 2010 9:59:00 PM

ohh...org teganu gak ekk? huhuhu

Wednesday, December 22, 2010 10:26:00 PM

alamak yang, saya lagi la lama tak balik kampung. last balik sarawak arituh on raya je..sob..sob..sob..

Wednesday, December 22, 2010 10:45:00 PM

nak kopok lekor..huhu

Wednesday, December 22, 2010 11:52:00 PM

mls nk wat entry pjg? ni kire pendek ke? giler la.. hahaha.. :D

Thursday, December 23, 2010 8:34:00 AM

sebenarnya akak pun dah lama tak balik kpg family sebelah ayah akak, hehehe, biasa le kan, bila ada skit salah faham, hati tersentap tetiba, maleh dah nak balik

Thursday, December 23, 2010 11:09:00 AM

ooo anak jati phg rupernya....

Post a Comment