Sunday, December 19, 2010

Hari Ini Hari Ahad...So Apa Nak Buat???



hurmm...pe nak buat ari ahad gini ek???cam bakal bosan sepanjang hari jek ni...nak p jejalan hubby takde...tapi alasang paling kukuh, poket makin ringan...sok jek gaji...huhuhu...bistu aku nak wat per ni???

1. sebakul baju keje- dah setel basuh semalam lagi...

2. sebakul baju harian - yang ni pun dah siap basuh semalam jugak...

3. sebakul baju harian anak2.- ha, ni leh ar basuh jap2 lagi...ada satu keje  menunggu

4. 5 pasang baju keje aku, 5 helai baju keje hubby - dah siap digosok pung...ni semalam jugak punya keje...al maklonglah seharian dirumah...pulun wat keje tu...hubby???pulun keje luar cari rezeki lebih nak li kipas baru tuk isteri dia ni... :p

5. selonggok baju yang lum dilipat - ni makan masa jugak ni...bila hangin sepoi2 bahasa datang, sehari leh siap lipat...tapi kalu hangin taufan barat daya...sebulan pun lum tentu siap... weeee.....

so kesimpulannya ari ni basuh baju anak2 jelah...dan tetiba aku rajin sikit2 aku lipat baju sesambil layan channel 391...semalam dari jam 8 pagi hingga 1 petang aku layan channel 391 tu, 4 episod citer CRUEL LOVE..tapi semalam dah abis dah pung...harap2 KBS WORLD tayanglah citer BOF kat tb....aku sanggup dok depan tibi tanpa ganjak...anak nak susu pun aku suh depa wat sendiri...bleh???

giler kijam kan...hahaha....abang, baliklah awal sikit rini...leh p jejalan tepi tasik...bosan la terperuk gini...tak berkembang otak...:P

notadijariku: ha, korang kemana cuti ari ni???

3 comments

Sunday, December 19, 2010 10:54:00 AM

BOF dh tayang thn lps kt KBS..tp kalu ulang lg best...

Sunday, December 19, 2010 10:58:00 AM

rajin nya hubby Izan keje... lagi 5 tahun sure jadi org kaya nih... ;p

Sunday, December 19, 2010 6:04:00 PM

baru balik muzium nie.. hahaha

Post a Comment