Monday, December 27, 2010

Kejadian Yang Tidak Disengajakan


ingat tak kat entry aku p meronggeng nengok wayang ngan en somi ritu, aku ada kata satu kejadian yang tidak diingin telah berlaku kan...ingat tak ingat tak???tak ingat takper...aku nak citer jugak... :p

ok, kejadian ni rasa cam terkesan gak ar kat hati aku...sebabnya aku agak kurang berhati²...tapi siyes la, rasa tercabar dengan kebodohan sendiri...huhuhu...sebenarnya aku nak citer sal satu²nya nset yang aku ada ni ha, jatuh lam lubang jamban....grrrrr....geram tul...

citernya cam gini...sesampai jek kat mid valley tu kan tetiba aku perut aku memulas...pada hal kat umah pun sakit jugak..tapi tak sure sakit nak membuang atau senggugut...so aku ignore jelah...cuma buh minyak gamat panas jek kat perut...sekali sampai jek kat MV tu perut dah stat memulas²...cam nak memerut jek...tanpa fikir panjang...terus cari toilet...terjah...
masa nak masuk toilet tu, beg galas yang aku bawak aku kasi kat hubby tapi lupa plak nak kasi nset sekali sebab time tu aku tengah SMS seseorang...

dan sampai toilet tu...ahhh sudah...baru aku teringat yang toilet kat MV ni mana ada getah paip....aku ni dah la orang kampung...bleh lak lupa menda gini...bistu camner...p MV pun setahun sekali...hahaha...
tapi hajat dah betul² kat laluan terakhir...tanpa fikir panjang, aku terus jek melepaskan hajat yang terpendam...fuhh...baru lega...bleh dah sinyum...dah siap seme aku plus air tu...tapi masa aku nak menangguk air di air keruh tu...tetiba nset aku jatuh...terus ke dalam lubang jamban...aku dah cuak dah weii...giler, ingat senang ke nak dapat nset baru...cam berlaku tindakan refleks disitu, terus aku seluk lubang tu amik nset aku...nasib aku baik la weiii, sebab lubang tu jenis tohor (cetek) tak cam tandas cangkung...saluran terus ke bawah...dan sib baik jugak masa kejadian jatuh tu kan, aku dah plus sisa² buangan....kalu idak, perghhh mikir panjang aku ni...hahaha...

dah siap seme segala urusan, terus aku kuar...ngadu kat hubby yang nset jatuh dalam lubang...muka aku dah cuak dah...sebab nak on pun tak bleh...ye ar, jatuh lam air, surelah basah seme kan...tu pun aku lap² jek time tu...pastu hubby amik nset aku nak keringkan kat lam toilet...sekali pengering lam toilet bleh lak rosak...

takper, cari toilet tingkat lain...dalam pada tu, terus ke tempat dituju, beli tiket bagai, sesambil cari pengering baru...pastu tak lama setelah berbagai usaha dibuat, leh gak la on..tapi siyes la weiii, skrin blur...tak nampak apa...kamera kat nset pun kabur sebab wap air kat dalam masih ada...tapi sib baik la dapat on jugak...tapi tulah, masa nak on tu, kena dok bawah sinaran lampu, baru nampak apa yang dia nak...nak masukkan pword pun terkial²...

tapi tak perlah, asal bleh on sudah...leh call si elyies sebab nak ajak jumpa kan...dan masa dalam panggung, tetiba dah ok sikit...cuma keypad tak leh nak tekan²...sedih aku weii...kalu rosak nset tu, sure kena li nset baru...namo la..bajet takde tuk dapatkan yang baru...gi pun aku bukan jenis yang up to date punya orang...pantang nampak nset baru nak li...eh jangan nak kata aku takde keinginan nak kai blekberi seme..tapi tulah, bila nak pakai, aku plak rasa banyak lagi menda nak wat ngan duit ratus² tu...so senang citer aku padamkan jelah keinginan aku ni...yang dok ada ni pun dah cukup puas hati...

eh berbalik pada citer...sampai kat umah hubby terus amik pengering rambut, keringkan nset aku tu...dan sib baik tak lama kendian, nset telah kembali kepada asal...syukur sesangat...matik la kalu takde nset ni...camner nak sms ngan kol hubby...riso weii tiap2 hari tak sms...dah la dia p keje naik motor...eh tetiba lak kan... :p

dan pengajaran dari cerita di atas kan...
1. aku akan pastikan bawa botol air kalu aku ke MV, KLCC atau kawasan yang diklasifikan toilet dia takde getah paip...takkan aku nak menangguk lagi kan..haihh
...(cam jakun pun ada bila toilet takde getah paip ni...cam bajet aku nak lap² jek...ishh...pengotor betul) ni lah salah satu sebab aku dok menahan dari nak terkencing atau terberak kalu kena ngan toilet jenis gini...mak memang orang kampung...
2. kalu ada urusan dalam toilet, pastikan barang² kesayangan tiada dalam seluar
...(lenkali bukak seluar, gantung...jangan bukak separuh jalan jek...hahaha...)

sekian...

15 comments

Monday, December 27, 2010 9:50:00 AM

mmg haru kalo hp msk toilet bowl...nasibaik tkde sisa2 toksik:-p dan nasibaik gk ok blk hp tu, kalo tk, kena bli br la jwbnye

Monday, December 27, 2010 9:57:00 AM

huhuu...paling takut kalo jd camgini..huhuhu

Monday, December 27, 2010 10:23:00 AM

alamak..mcm mana leh jadi gitu? kalu sy panik pun mesti sy terus selok dlm tu...

Monday, December 27, 2010 10:36:00 AM

haishh seb msuk tkde sisa toksik dlm tu..hahahaha xpat nk bygkan kalo henpon msuk air..nangis!!!

mg selalu buka seluar sepatuh jln je..susah pyh nk buka semua bt ape..ekekkeke

Monday, December 27, 2010 11:00:00 AM

bahaya2..len kali kita2 mmg kena hati2..lg pulak g tmpt toilet x berapa mesra org kg cam kita2 nih..huhu..

Monday, December 27, 2010 11:06:00 AM

hahaha aku pn pernah wey
time tu keje kt stesyen minyak projet (lama dulu da)
masuk toilet tp hp ade kt suar...elok nk cangkung debushhhh
hp da msk kt lubang
da la lubang nye ke dlm nun sbb cangkung kan
hahahaa teros xde la hp tu

Monday, December 27, 2010 11:40:00 AM

ngapelah kau tak masuk toilet dlm jusco kat midV tu izan weh... aku pun kalu toilet takde getah paip xlalu.. takat kesat2 memang tak dapek laa.. lain kali ingat ek, gi masuk jusco.. cian kau.. takpe, pengalaman tu.. hehehe

Monday, December 27, 2010 11:47:00 AM

@mama tisya
sangat2 haru biru kak...muka dah tahap ayam berak kapur dah time tu...huwaa...

@elyies
memang menakutkan pung..

@mrs_zura
terjadi masa nak bangun la...hehehe...

@mrs fiza
tau tak per, tu yang nset terjatuh tu

@fikaryna
tulah kak...kita dah la orang kampung...mana bleh kalu tak basuh ngan air...haihh...

@syana
ko patut wat tugu peringatan la kat toilet tu..sian nset ko jadi arwah kat situ...hahaha...

@mrs hakim
baiklah akan aku ingati...
pegi pun setahun sekali mel...tulah jadi gitu...sob sob...

Monday, December 27, 2010 12:17:00 PM

ada sorang membe lelaki la tapi..suka sgt kalau masuk toilet bawak hp..
smbil memerut sambil main game..bila dah selesai memerut, bangun je hp pun jatuh dlm lubang..nasib baik hp tak berapa canggih..tapi 3 x gak la hp tu masuk dlm lubang..

Monday, December 27, 2010 12:29:00 PM

hahaha..sian ko
aku paling benci toilet xde getah
klcc terutamanye

Monday, December 27, 2010 12:33:00 PM

aduhh haru tul kan .. kalau akak dah panik dah .. x tahu nak buat aper .. tapi kalau hp baru .. seyes akak pun seluk jugak ahakssss

Monday, December 27, 2010 1:12:00 PM

sib baik kt kuantan nih x pnah jupe lagi toilet xde getah... klu xde getah mmg seksala kan??? nak2 lagi klu bkak suar separuh jer... hahahahaha!!!!

Monday, December 27, 2010 1:53:00 PM

last week gi midvalley.. kdg2 teknologi nmpk maju tp agak menyusahkan...

bw hanim gi toilet hari tu seb baik x basah mcm mandi je..huhu..

Monday, December 27, 2010 2:55:00 PM

eh, toilet kat mv ade jugak yang bergetah kan? kena carik la.. mv tu besau.. huhu

Wednesday, December 29, 2010 4:31:00 PM

tah la aku pun tak penah guna oilet kat MV .. hebat kan ...kikiki

lawak tul la kak ...
jgn on dulu .. kering dulu br on ..seb baik tak de pepe

Post a Comment