Thursday, December 23, 2010

Kenangan Itu Milik Kita


semalam ke billion, cari barang anak²...pastu masa kat konter pembayaran tu kan, terpandanglah akan sesuatu...terus ter flash back satu ketika dahulu...aler, jadual waktu kecik tu...hurmm...kalu dulu² kalu kita beli kasut, sure dapat timetable gini...leh tulis jadual kelas tuk seminggu...ingat tak ingat tak???tak ingat sudah...tak dapek aku nak nolong...nak snap gambar semalam aku shegan...kang sure cashier tu pandang pelik pada aku..tapi masa tu aku tak fikir, sebagai blogger yang ala2 tegar, aku patut buang perasaan shegan tu jauh2...hahaha....

dan semalam sebenarnya ada festa back to the school...sana sini jual alatan persekolahan....tapi aku pandang sepi jek...bistu nak beli kat saper..anak sulung baru nak masuk 4 tahun jek tahun depan...merangkak lagi nak ke alam persekolahan yang sebenar...citer sal seme ni, teringat zaman persekolahan aku dulu....zaman masa sekolah rendah, banyak nak dikenangkan...citer kan wat sedih sendiri jek...maklumlah susah sangat kan....so ayuh kita ke zaman 90 an...masa zaman sekolah menengah....weee.....

aku syak kan, anak2 zaman sekarang sangatlah beruntung...tak macam aku dulu...naper aku kata gitu???ye ar, seme dah tersedia weii...baju sekolah pun dah CANGGIH...dulu??? nan ado...ko beli jek kain ela berela2...pastu anto tailor...tak pun, ko pakailah baju kakak yang diperturunkan secara turun temurun sampai kaler baju tu bertukar warna...hehehe....

ingat tak kasut cap apa yang selalu kita pakai p sekolah...seingat aku kan paling koman cap warrior, caferee...mana mampu nak li yang mahal2 weii...time tu sepasang kasut rege RM30 pun dah macam RM300 tuu...pernah tak korang seme pakai kasut bata tapak kaler merah cam di bawah ni ....aku tak sure pada masa sekarang pengeluaran kasut gini ada lagi ke tak...entah...tak cek la plak...

tapi kan, nak dapat kasut cam dibawah ni susah gak...aku rasa sekali dua jek aku pernah pakai kasut gini...pakailah sampai rabak...siap jahit kalu ada yang terkoyak...ye ar, ingat senang ke nak dapat sepasang kasut yang mahal gitu kan....

dan kasut ginilah yang termampu aku nak pakai...tapi bukan yang jenis high cut gini...yang biasa punya...kalu tak salah aku la, cap cafefree la kut...betulkan kalu aku salah...


tempat jatuh lagi dikenang...inikan pula tempat menimba ilmu kan...arghhh rindu pada sekolah ini...

lencana sekolah  yang  menjadi kebanggan pada satu ketika dahulu...
PELAJARAN ASAS KEMAJUAN itulah moto sekolah tercinta...

hai ustazah jamaliah...ai remember yu...yu remember me???aler budak nakal yang selalu ponteng kelas ustazah dulu...hahaha....

dan sesungguhnya semua itu merupakan satu kenangan yang tak pat dilupakan...ianya akan tetap menjadi satu kenangan selagi ingatan itu masih terpahat di dalam kepala hotak ini....banyak menda aku teringat skang...arghh...mana kekasih kecik aku pergi haaaaaa....sempat lagi tuuuu....

12 comments

Thursday, December 23, 2010 11:06:00 AM

ingt2...ada dpt timetable gitu kan..hikss..

betui2..kita dl2 susah kan..kasut pakai smpi rabak..hikss...

Thursday, December 23, 2010 11:13:00 AM

hikhik, sye dlu kasut pallas zap on....

Thursday, December 23, 2010 11:15:00 AM

ye!

kenangan yg tak boleh dilupakan.. ;D

Thursday, December 23, 2010 11:20:00 AM

dulu..zaman sekolah sederhana jer..xde nak brand2 sgt..asal ada yg baru..

bebudak skang ikut kwn2..x mo kalah..huhu..

tp time sopin baju n kasut sekolah mmg best!

Thursday, December 23, 2010 11:21:00 AM

salam...
bab kalendar tu sy ingat sgt.tp bab kasut tak ingat la..tak ingat dlu pakai kasut cap apa...hehehe...

Thursday, December 23, 2010 11:29:00 AM

dlu aku pakai ksut sarung mcm kasut balet tu je..ringan n murah..slagi tak koyak rabak jgn hrpla nak tukar br..dlu lain skang lain kan..

Thursday, December 23, 2010 11:32:00 AM

besss sangat zan...klu ingat zaman sek dulu...kalu buleh kembali...maunyer kiter kembali ke zaman dlu...nak blajo sungguh2 balik...seb bek ler xpat kbali...hahaha

Thursday, December 23, 2010 11:34:00 AM

heh pepandai la ko.. apsal aku dlu ada jek pakai baju siap?? lg2 jaman skolah menengah..

Thursday, December 23, 2010 11:46:00 AM

dah nak start skull nie teringat zaman sek dulu2 .. punye lah mcm2 hal .. dah cuti lama rasa x nak sek lak ..
hahah pagi2 lagi anak2 dah tanye akak .. ibu lama lagi ker kita cuti sek .. erghhh 2 minggu lagi sek lerrr

hermm buat muke semua heheheh

Thursday, December 23, 2010 1:05:00 PM

kenangan zamamn skolah kenangan y terbest!!

Thursday, December 23, 2010 3:30:00 PM

dulu time darjah 6 aku pakai kasut high cut. ada sekali tu cikgu pinjam nak buat main sepak takraw.. hehehhehe

Thursday, December 23, 2010 4:39:00 PM

AKU ADA ENTRY MCM GINI LOM PUBLISH LAGI HAHAHA BANYAK ENTRY DAH SIAP TP LOM PUBLIS
ASAL KO NI SAME JE MCM AKU?ASIK2 SAMA HEHEHEH

Post a Comment