Wednesday, December 8, 2010

Korean Drama | Die Hard Fan!!!


perghh...tajuk tak bleh blah...tapi tajuk tu betul tu...
cuma takdelah fanatik sangat...lite2 jek...
memang dah jadi die hard fan dah ngan korean drama ni...
sekali terjebak...selamanya mendesak...
pastu amik masa dalam 2-3 hari gak la nak pulih ingatan aku pada hero2 encem
dalam drama yang aku layan tu...
tapi sib baik sempat tersedar dari mimpi yang panjang...huahuahua....
yang, tapi aku tak leh lawan MIL ko la...dia memang betul2 die hard fan tuuuu....huhuhu....

dan baru2 ni aku baru abis layan dua drama yang memang agak panjang episod dia..
makan masa dalam 2-3 hari seharian suntuk gak la nak aku abiskan kesemua episod kan...
cam aku kata, bila sekali terjebak...aku tak leh berhenti dah...
so kena layan sampai abis la...kalu idak.....sure teringat2 sampai dalam mimpi...
hahaha...

so, drama yang baru aku habis khatam adalah PLAYFUL KISS....
ni banner drama tersebut...

komen aku tuk drama ni -best...sebab genre drama adalah romantik...
aku kan suka kalu drama yang romantik ala jentik2 ni ha...
karakter Kim Joong dalam drama ni cool, relax lebih kurang sama cam dalam drama BOF tu...
aku syak sebabnya adalah dari pengarah drama yang sama jek...hehehe...
tapi memang best la...
dan beselah, kalu korean drama ni banyak kiss2 scene...
hurmm...kissing derang ada yang fake, ada yang erkk...passionate...leh tak aku kata gitu...
eh bolehlah, sebab kata ini komen aku kan...huahuahua...

sebab utama aku layan nengok drama ni, sebab pelakon utama dia tu...
hehehe...KIM HYUN JOONG
eh heroin dia....JUN SO MIN...hurmmm...tak baper kenal la dia ni...hehehe..
korang search jek nama kat atas tu kat gugel image ke apa...
sure banyak gambar dia  yang akan keluar...
macam2 stail rambut yang ada...
tapi aku paling suka style rambut dia lam drama BOYS OVER FLOWER yang dia berlakon sebagai Ji Hoo tuuu...yang appear pada awal2 episod...bukan lepas dia dah besar....
kalu sape yang layan drama ni mesti tau maksud ayat kat atas tu...
kalu tak layan, sila abaikan...hahaha....
eh ekseli dia ni penyanyi jugak...bersama kumpulan SS501...
dan dia adalah leader kumpulan tersebut...
aku suka salah satu lagu dia dalam drama BOF tuu...
hehehe...

hurmm...aku rasa ni drama yang ke berapa tah aku layan setakat ni...
sebelum ni aku dah layan drama/filem korea ni nengok kat cd dan youtube atau mysoju back to back tanpa henti adalah drama dibawah...
eh aku pernah up sal ni kat entry SINI kan...siap ada banner setiap drama aku up...

* Boy Over Flowers ( yang ni ramai tul pelakon ensem sebab ada F4...hahaha...ada Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Woo Bin dan Kim Boem..) perghh...tak hagak2 tuu...seme nama pelakon aku ingat...giler ar....eh lupa lak...heroin dia KooHye Soon

* Autumn In My Heart ( yang ni pun aku layan back to back...sanggup amik cuti tuu...walhal ni kali keberapa tah aku dok ulang tayang nengok...yang herannya tiap kali nengok, tiap kali tulah nangis bila tiba part sedih...erkkk...cengeng....pelakon filem ni ensem jugak...huahuahua....saper lagi kalu tak bukan Song Seung Heon tuu...dan ada dua tiga drama aku layan sebab dia pelakonnya...seperti The Fate, East Of Eden, Summer Scent...karakter beliau dalam setiap drama/filem sangat berbeza...paling aku suka tentulah dalam drama Autumn In My Heart tu...sebab sangat berkarisma dan lovely la...
dan rasa aku couple dalam drama tu sangat sepadan...hehehe...pepandai aku jek kan... :p

* Personal Taste ...drama ni best jugak...memang layan la...sebab yang berlakonnya adalah Lee Min Ho...dan karakter beliau dalam drama ni sangat berbeza...dah tak baper kekok nak kiss2...hahaha....kesitu plak aku ni...haihhh...

pastu...

sepanjang bos tiada ritu...tuk mengisi kelapangan dan kebosanan yang melanda....adalah dua tiga kali aku nengok drama ni plak...

*Sungkyunkwan Scandal...memula aku terjatuh mata nengok drama ni masa kat channel 391 tulah...tapi dek kerana tak nyempat2 nak tahu ending dia gimana, terus gugel p nengok kat youtube...arghhh agak mendukacitakan sebab tak complete episode, so layan kat mysoju sajork...ahad lepas baru bis nengok secara marathon...giler tul...hahahaha...pelakonnya adalah
Micky Yoochun, Yoo Ah In dan heroinnya adalah Park Min Young...

dan selalunya kalu aku nak tau korean drama yang terbaru...aku selalu p jenguk kat SINI jek...senang...macam2 ada....tapi tulah, nak tau citer mana yang beh, kena ada promotion, prebiu, barulah tau kan kan...
kalu idak...hurmm...

ha, kalu ada yang sudi sajeskan drama/filem pe yang best korang dah nengok, silalah...leh aku layan dikala kebosanan...aku ok jek....kata die hard fan kan...hahaha...giler ar....tanpa segan aku ngaku niii....

notadijariku: arghhh bila tah nak p jeju island ni...ekekeke...verangan lebih...

 so Gamsahamnida atau terima kasih...

18 comments

Wednesday, December 08, 2010 12:40:00 AM

dulu ade 1 citer korea tajuk die xsilap " ms kim billionaire quest" pehhh mmg layan gile2 weh

Wednesday, December 08, 2010 7:36:00 AM

salam..

selamat pagi izan.. ;D

Wednesday, December 08, 2010 7:55:00 AM

dlm byk2 citer korea..
y berbekas smpai skarang,

SAD SONATA:SAD LOVE STORY...

cik mot kena tgk citer ni... fuhhh.. xtau nak kater apa.. dah la lagu sumenya super2..

& 2nd:

autumn in my heart..

Wednesday, December 08, 2010 7:57:00 AM

minat gak semua tu, tp skang dh x sempat nk layan sgt..huhu..

Wednesday, December 08, 2010 8:02:00 AM

wah...layan sungguh tgk korean movie..
ayu pun minat tapi sekarang dah kureng sbb tak de masa sgt la...

Wednesday, December 08, 2010 8:11:00 AM

huda lagi 2 episode nak abs kiter playful kiss. geramnya tgk cter tue, seong joo tue jual mahal tahap rase nak lempang..wakakka

sanggup tau tdo lambat semata2 nk tunggu download kt youtube.huhu

Wednesday, December 08, 2010 8:12:00 AM

perghhhh... hampir2 jd cam mertua aku nih.. huhuhu

Wednesday, December 08, 2010 8:35:00 AM

panjang entry ko kali ni kak

aku baca 3 perenggan je sbb aku xtgk drama korea

hikhikhik

Wednesday, December 08, 2010 8:44:00 AM

@mama_umar_maryam
dulu tu bila weii...
masa zaman 80an ke apa...hehehe

@Ena
selamat pagi ena...

@LYaFRINA
eh jap...sad sonata tu winter sonata ke lya...
tapi sad love story tu pernah dengo...sape pelakonnya...takpe, kang cikmot search kat youtube...

@Mama Hanim
kalu nak ikutkan saya pun tak sempat nak layan...
tapi cari2 masa jugak la...hehehe

@mummy_ayu
kena cari masa jugak la...minat punya pasal...hehehe...

@KambingBujang
dah agak dah...sure huda layan jugak...
sebab huda kan die hard fan jihoo...ekekeke...
haah, baek seung jo tu jual mahal giler...geram jek kan...tapi suit la...karakter yang cool sama cam dalam drama BOF tu kan...

@ayang
pepun, MIL ko aku punya mentor jugak...hahaha...

@Wanie
dik manis, ni bukan tuk pembacaan remaja cam ko ....hahaha....

Wednesday, December 08, 2010 9:36:00 AM

SAD SONATA:SAD LOVE STORY TU BUKAN CITER WINTER SONATA..

HERO DIA Y BERLAKON STAIWAY TO HEAVEN N HEROIN DIA PELAKON Y DPT BAYARAN TERMAHAL DI KOREA TIME TU LA... TP CITER NI MMG BEST..

HEROIN TU BUTA ... TP LAST2 BLH MELIHAT, TP DIA TERPISAH, HEROIN TU XKENAL MUKA HERO..DIA CUMA KENAL MELALUI SENTUHAN ANGAN DI MUKA HERO. HEROIN TU JD PENYANYI FAMOUS.. TP Y SEDIH...AKHIRNYA..... CIK MOT KENA TGK LA..

SIYES... BEST DR AUTUMN IN MY HEART

Wednesday, December 08, 2010 9:42:00 AM

dh lama tak melayan citer korea...dh lama tinggal...kalo dlu sehari tak ngadap drama korea tak lena tido woo...malas nk terjebak lg..hahaa

Wednesday, December 08, 2010 9:45:00 AM

lya
wahhh...ni mesti nengok ni...
tapi citer sedih2 ni kena amik masa jugak...sob sob...kang ada nangis kat depan pc opis ni kang...
tapi jap, Jun Kyo tu sakit per...hurmm...

Wednesday, December 08, 2010 9:46:00 AM

@Fieza79
kak...jangan biarkan dirimu terjebak...
nanti susah nak berhenti...hahaha...

Wednesday, December 08, 2010 10:09:00 AM

As'salam..

amy pun minat gile , kalau x dapat download tengok kat you tube...

Wednesday, December 08, 2010 10:20:00 AM

daku sudah terjebak..ahhh..tidakkk

Wednesday, December 08, 2010 8:20:00 PM

huhu nak suggest ni tgklah citer ni my girlfriend is Gumiho...best tau...huhu

Wednesday, December 08, 2010 8:29:00 PM

@tiha
tima kasih tiha atas cadangan itu...
nak buh lam list siap2...
pastu nak p search kat youtube sekarang jugak...thankss....

Monday, December 13, 2010 9:01:00 AM

waaahhh...samalah kita...gila betul dgn citer korea.....

Post a Comment