Friday, December 10, 2010

Medical Leave | Kurang Sehat


yang mc adalah aku...
yang tak sehat adalah anak bujang nan seorang itu...

sian kan...rini irfan mc...mc tak p taska...dan ngan aku2 turut terjebak...sebabnya irfan kena sakit mata...bertaik...melekat2...sampai nak bukak mata pun tak pat...eh bukan tak pat...tapi susah la...
malah berair jugak...
eh ekseli sejak semalam lagi irfan sakit mata...balik dari taska ari rabu tu...
nengok mata sebelah kiri dia dah berair...
aku syak mesti sakit mata ni...jangkit dari mana aku tak pasti...
dan semalam irfan mc dah...hubby bawa p klinik...
sib baik hubby cuti...dan rini aku lak cuti sebab hubby ada men boling kat flamingo...
dan aku paksa dia bawa si anak dara...
dok ngan anak bujang, barulah aman sikit...hahaha...

dan skang, anak bujang sedang tido...
mesti tingtong sebab aku ada kasi ubat selesema tadi...overdos... hahaha...
eh dia ada selesema jugak...

kata orang, ubat terbaik tuk sakit mata gini, buh susu ibu...tapi susu aku dah kering...
irfan dah lama tak menetek...sian dia...ada sesapa sudi nak kasi susu sendiri tak???
meh sini sikit...

sian si  bujang nan sorang ni...taik mata bertepek2...

sajer buh gambar dia tido...buh gambar dia jaga kang, nanti tak pasal korang lak dijangkiti...
huhuhu... 

notadijariku: rasa cam nak masak...tapi nak masak per ek...malasnya...tapi lapooo....

19 comments

Friday, December 10, 2010 1:46:00 PM

huhu.. sian irfan..
eh! terasa cam ckp kat anak sendiri pulak.. hihi..

moga cepat sembuh ye irfan.. :D

ena baru je pas makan sup bakso.. asyik bakso je la skrg.. hua hua hua..

Friday, December 10, 2010 1:56:00 PM

ciann..semoga cepat sembuh :)

Friday, December 10, 2010 1:58:00 PM

semoga cepat sembuh...
Habib pun demam sob sob...

Friday, December 10, 2010 2:01:00 PM

masak air jela wei. senang sket. hehehe

sian kan sakit mata. mesti rase berpasir2 je mata dia tu

Friday, December 10, 2010 2:02:00 PM

aduhai..sakit mata la pulak! parah tu...mudah berjngkit!

masak megi jer..ngee..

Friday, December 10, 2010 2:02:00 PM

aduhai..sakit mata la pulak! parah tu...mudah berjngkit!

masak megi jer..ngee..

Friday, December 10, 2010 2:10:00 PM

ala..siannya dah encem ni,.auntie ade susu lagi ni..hari tu mata auntie pun sakit gak..letak susu sendiri..nasib baik cepat elok..huhuhu

Friday, December 10, 2010 2:50:00 PM

siannyer..
jgn satu umah plak kene nanti sudah..
semoga irfan cepat baik yer..

Friday, December 10, 2010 2:56:00 PM

aler hai.. ciann... seb bek tgl 2kerat kan.. kalo tak ko jd trojan.. hahaha

Friday, December 10, 2010 3:16:00 PM

cpt 2 sembuh ye irfan..aku 2 mgu lepas berjemaah budak2 tu xsehat

Friday, December 10, 2010 3:19:00 PM

kesian nye die ... betui mmg bubuh susu ibu baguih ...
sori la kak susu air dah kering la...
dulu fahim kena sakit mata time umur 1 tahun lebih jenuh jugak nk kuarkan susu tuh dpt la sesudu ....
sbb fahim nyusu 2 bulan je ...
dah 2 tahun baru susu betui2 kering...

Friday, December 10, 2010 4:57:00 PM

Ala..la...sian irfan, get well soon dear.

Cik mot, ko nak susu ibu ker? aku ada...meh...dtg amik kat bangi ☺☺

Friday, December 10, 2010 5:08:00 PM

kak, meh sini.. nak susu ibu kan?? ihiihihi

Friday, December 10, 2010 5:08:00 PM

eh lupe.. harap2 irfan cepat sembuh ye.. cian dah nengok..

Friday, December 10, 2010 5:31:00 PM

betul memang berkesan buh susu ibu..dah terai tapi kat mata sendiri..sebenarnya kalu guna susu tu dari si ibu sendiri peratus keberkesanan dia lebih tinggi berbanding kalu guna susu org lain.tapi boleh gak guna cuma maybe tak secepat kalu guna susu kita la.cecuba la mintak kat sesape hat masih beranak kecik dan masih menyusukan anak bukan titik byk2 pun.

Friday, December 10, 2010 6:16:00 PM

tak yah susu ibu dah lu takde... letak ubat ikut masa... pastu yg melekat-lekat tu Izan lap dgn kapas basah selalu... insyaAllah nnt ok la tu... ;p

Friday, December 10, 2010 6:39:00 PM

comel jep.. mcm rupe sayep mase kecit2.. kui3..

Friday, December 10, 2010 7:38:00 PM

hehe..aie xde susu..
nape x bg susu biase? kesiannya adik comel ne.

Monday, December 13, 2010 9:11:00 AM

gosok batang hiding dia dari atas ke bawah

Post a Comment