Friday, December 31, 2010

Rumah Kena Pecah!!!


eh bukan umah aku yang kena pecah...tapi jiran tingkat bawah...kawan hubby gak la...alkisahnya hubby baru jek balik p amik kawan dia dari ERL sana...kawan dia baru sampai dari kampung naik bas..so p amik kat sana la kan...dan tetiba sampai kat umah hubby kata umah kawan tu kena pecah...abis seme barang kemas, laptop dan barang berharga lain hilang ar...hurmm....terdiam aku dengar...menda ni memang MENAKUTKAN...kalu terjadi kat aku...tak taulah nak kata pa...sure raung gila2 punya...ishhh nauzubillah ...mudahan dijauhkan dari perkara yang tidak diingini ituu....

tulah kekadang kalu nak balik kampung bercuti kan..kami sanggup bawa naik motorsikal naik ikut lif bawa masuk umah...tak sanggup la tinggal kat bawah tuu...kang silap2 leh tinggal rangka...barang kemas tu tak riso sangat la sebab aku tak banyak barang kemas...eh pendek kata takde barang kemas yang disimpan ok...hahaha...sedih kan...tapi aku tak kisah pun...bukan leh bawa mati seme tu...tetiba kan...

tapi dari kejadian ni aku rasa sedikit risau jugak la...ni terjadi kat blok yang rumahnya takdelah tersorok sangat pun....kiri kanan belakang depan ada umah orang...tapi kejadian pecah rumah ni terjadi jugak...sedih weii...kut ye pun nak kaya, nak wang, janganlah p pecah umah orang ke apa...p la rompak bank...silap ari bulan mati ko kena tembak...haihh...

dan skang hubby p teman kawan dia wat repot kat balai polis...tak taulah nak kata per...sebab perumahan sini mana ada JAGA seme tu...so orang luar atau dalam leh masuk sesuka hati jek kan...bistu nak saspekkan saper...lagi pulak cuti sekolah sedang melanda...hurmmm mendengus panjang mak kala ni...

baru jek siang tadik nengok citer kat astro OASIS pasal pintu taubat...kisah anak yang meragut sana sini semata nak tambahkan wang hantaran ke apa...alih2  teragut mak sendiri...dan omaknya meninggal dari kejadian tersebut...tak pasal dia jadi gila isim....haihh...tapi nak cakap per kan,  menda gitu dah cam tak pat dibendung dah...ragut ,pecah rumah, buang anak, mencuri dan macam2 lagilah...

cuma aku harap kawan hubby tu bertabahlah hadapi dugaan di penghujung tahun 2010 ni...dan semoga kita semua terhindar dari perkara2 yang tidak diingini kan...amin...

notadijariku: Selamat tinggal 2010 yang banyak meninggalkan kenangan pahit dan  manis...dan semoga 2011 yang mendatang menjanjikan seribu satu kebahagiaan dan membuatkan aku lebih tabah menghadapi segala rintangan dan dugaan yang mendatang...babaiiii...sedih ar plak...haihh....

11 comments

Friday, December 31, 2010 9:23:00 PM

ishhh seriau gak ek... diorang ni semakin berani mencuri

Friday, December 31, 2010 9:33:00 PM

@@e_da
tulah tuh...nak tinggalkan rumah lelama cam tak sedap hati jekk..kita bukannya pemurah sangat nak kasi free barang2 berharga kat orang cam gitu kan...haihh..
mohon banyak2 agar menda cam gini semenya dijauhkan

Friday, December 31, 2010 9:52:00 PM

bahaya betul...kat my kampung pun sama...banyak perompak/pencurik

Friday, December 31, 2010 9:54:00 PM

siannye dia Izan..haih la..eina baru je mimpi malam tadi, duit dan lappy kena rompak..jaga2 terus bersyukur, sbb mimpi jer..itu pun dh giler cemas..huhu..

skrg ni mcm2 leh berlaku, taktau nak ckp camna..

selamat tahun baru 2011~ moga kita2 sentiasa dipelihara dr berlaku kejadian sebegini..

Friday, December 31, 2010 10:03:00 PM

@E.d.Y
tulah edy...kat kampung usah citer lah...ni kat bandar ni...haihh...riso plak tetiba...

@mamalieyna
tulah...memang kesian jugak la...menda nak jadi...kalu jadi pada kita sendiri gimana...arghh...tak pat nak fikir la kalu gini...

Friday, December 31, 2010 10:21:00 PM

bape mggu lps pun umah kawan saya kena pecah gak. umah dia kat fasa same ngan akak tp x ingat dia blok ape. laptop kena curi,duit blok pun same coz laki dia bendahari blok..pity them..

Friday, December 31, 2010 10:24:00 PM

adehhhh takut tul nak tinggal kan umah lama2 .. biasanya akak kalau tinggalkan umah x lebihd ari 4 hari .. tuuu pun mintak tlg jiran sebelah kanan dan kiri tgk2 kan :)

Friday, December 31, 2010 10:44:00 PM

@ummiaqeef
ye ke???kat sini memang kawasan itam kut...sana sini kes pecah rumah...tak aman dh putrajaya ni...haihhh

@ieda
tulah kak...rasa cam nak bawak jek umah ni sesama kalu kita p memana kan...hehehe

Friday, December 31, 2010 10:46:00 PM

Salam kenal..BW smpai sini..

Selamat Tahun Baru yer..:D

Friday, December 31, 2010 11:13:00 PM

bahaya kan camtu..

happy new year izan..

Friday, December 31, 2010 11:29:00 PM

takut gile dgn benda mcm ni.
kalau setakat nak merompak tu, okay la kan walaupun tak okay.
tapi okay la daripada diapa-apakan perompak tu.
adeh.
bahaya2.

Post a Comment