Tuesday, December 14, 2010

Sesekali Tukar Hairstyle Apa Salahnya...Ibu Dah Rimas Nengok Sebab Saya Takmo Ikat Rambut...


ahad lepas, petang...lepas hubby pulang dari keje, ajak dia p jejalan ke The Mines...
dengan satu niat, nak potong rambut si anak dara...
bukan apa, rimas lak nengok, sebab anak dara ni ada mud tertentu...kalu time nak ikat, nak la...kalu idak, mengerbang cam mama bosan...huhuhu...rimas mak...
so dah pasang niat, pemotongan harus dilakukan...kalu mak yang potong, sure takde style2 pun...
potong straight cut jek..so nak selamat, bawa p kedai...suh yang lebih berpengalaman potongkan...
sib baik bayaran yang dikenakan hanya RM10 sahaja...kalu mahal sure mak takut2 berani potong sendiri jek...hahaha....

eh ni kali kedua kakak potong rambut selepas dicukur botak semasa umur 2 bulan itu hari..lama kan...tapi rambut cam gitu jek..tak lebat mana pung..halus jek....memula nangis gak si kakak ni...siap kata kat auntie tu, takmo guna pengering bagai...cehhh...cam la nak guna kan...nama pun rambut budak...rambut nipis lak tu...
so setelah disogok dengan mainan yang jangan harap aku nak beli kalu bukan sudden death punya time, barulah dia setuju...tapi dengan syarat, ibu yang teman...adeh...aku jadi cam penyibuk cam aku tukang gunting time tu...huhuhu....

dan nilah hasilnya....memula nengok aku nak tergelak...siyes...gelak gile2 punya...
tak pernah nengok rupa dia ngan rambut sebegitu...
tapi takut anak kecik ati la plak, bila dia tanya ...ibu cantik tak rambut kakak...
maka ibu terpaksa berdusta...demi menjaga hati kecil si anak...ekekeke...

senyum jek la bila abi kata cantik...
abi ni ikhlas atau tidak aku tak tau...tapi aku syak dari riak wajah dia bila nengok rambut si anak pendek gini, dia nyesal kut kasi kebenaran suh potong...
eh takpelah bang...sok2 kita biarkan panjang plak...jangan sedih2 la...rambut ibunya masih panjang lagi...hahaha.... 


notadijariku: ekseli aku suh potong style lain, tapi laju tul auntie amoi tu potong gini, aku iyekan jelah...
malas nak bising2...pepun oklah style gini tuk budak berumur 3 tahun kan...sedapkan hati sendiri...hehehe....

18 comments

Tuesday, December 14, 2010 8:39:00 AM

ok la tu dr duk biar serabai..hehehe comel ape nampak terurus sikit senang kakak tk yah rimas2 n panas2..hehehe

Tuesday, December 14, 2010 8:41:00 AM

comel~

Tuesday, December 14, 2010 9:02:00 AM

comey jer..nmpk kemas skit bile potong gitu kak..tp awat la pendek sangat die trim rambut depan tu??

Tuesday, December 14, 2010 9:05:00 AM

cute...

Tuesday, December 14, 2010 9:15:00 AM

skali tgk cam anak cina plak. cute jer. teringat kat anak sedara. rindu tol

Tuesday, December 14, 2010 9:19:00 AM

aku tgk comey je ...
tringat zaman kanak² ku ...
mak aku asal potong rambut aku mesti style gini ...bosan tul la .. haha
mayb bg mak aku tu comey kot...hahah

Tuesday, December 14, 2010 9:25:00 AM

ni macam rambut tempurung hadif yang dulu tu.. kekeke..

Tuesday, December 14, 2010 9:25:00 AM

cantik!!

Tuesday, December 14, 2010 9:33:00 AM

wey comel ape
ala2 rambut fantagiro (btol ke aku eja)
aku suke la

Tuesday, December 14, 2010 9:44:00 AM

eh... comel ape... sekali pandang mcm Dora pun ade... apa la ibu kata tak cantik pulak...

Tuesday, December 14, 2010 9:45:00 AM

ni silap ari bulan sok lusa dah panjang balik...hehehe
tp, ok la dari x ok..:p

Tuesday, December 14, 2010 10:01:00 AM

alalala..
chumel sgt2!

Tuesday, December 14, 2010 10:10:00 AM

macam artis jepun tu..

Tuesday, December 14, 2010 10:13:00 AM

Cik Mot: Saya pun sker potong rambuat anak pendek. npk comel je.....

Tuesday, December 14, 2010 10:29:00 AM

tk pernh bw ank potong rmbt kt kedai

Tuesday, December 14, 2010 11:09:00 AM

eh.. comel ape... nampak muka kakak tembam plak... comel la.. nampak kemas je...

Tuesday, December 14, 2010 11:14:00 AM

ok..cikdah tolong puji ye..
comel la cayang...

Tuesday, December 14, 2010 12:39:00 PM

ok la sesuai la tu budak pompuan style gitu..

teringat penah dlu nasrul pun ada style rambut gitu..

haram xmo g kedai gunting.. ermm last haritu la pestime dia gunting kt kedai.. takut mesen katanya.. huhu

Post a Comment