Friday, January 21, 2011

Kisal Pasal Pendapatan Terumpuk Dan Unik Visitor Buat Masa Sekarang...Ada Peningkatan???Macam Biasa Jek..


citer sal BE tuk bulan Januari tahun 2011 ni...
so far ada 5 BE yang sedang menjalankan tugasnya kat blog ni dan blog sebelah...
amaun???tak yah tanya la, takde la riban2 cam orang tu...
cukuplah sekadar di pinggiran...weeee....
tapi aku bersyukur atas apa yang ada....

selain berblog, aku dapat tambah pendapatan...
tapi aku sedar, blogger picisan cam aku ni, walau macam mana pun takkan la glamer cam sesetengah orang tu yang amaun BE depa beratus2...tapi at least aku diberi kesempatan jugak la nak merasa BE kat sini...
sekurangnya  nuffnang sedar akan kewujudan blog kerdil aku ni...
naper aku kata kerdil??? ye ar, dah hampir 3 tahun berblog...

nana, aku pun dapat BE baru jugak...hehehe...
nengok amaun sedia ada...baru RM8.27 kan...kan aku dah kata aku kan blogger picisan...
lama lagi la nak boleh cash out...
lagi pulak skang mud makin tak menentu nak berblog...
takpelah, aku pasrah...boleh tak aku suh hanis jalikha updatekan blog aku ni...hahaha....

walaupun begitu...aku rasa terharu dengan jumlah UV sekarang...ada peningkatan disitu...kalu dulu, nak capai UV banyak ni, jangan haraplah....paling banyak pun sehari dalam 200-300 jek...
bukan ribu2 ok...aku tak main kotor dengan menjerit2 kat kotak jerit tu ye...tu yang UV gitu jek...huhuhu...
tapi skang bila nengok peningkatan gini cam pelik pun ada...tapi aku syak ramai yang jenis silent reader kut..jangan KILLER READER sudah...

semalam punya view 707...ramai tu...mana datang tah...kalu hari sabtu ahad, memang mandom la kan...ramai cuti, so blog pun cuti jugak....lagi pun, aku tak banyak update hari cuti...sibuk dengan tugasan hakiki seorang surirumah kan...

walau bagaimana pung...selagi idea masih ada...selagi jemari menidakkan suara...dan selagi otak mengiyakan segala, aku akan terus menulis...hingga kebosanan itu beraja dihati...PEACE!!!!

14 comments

Thursday, January 20, 2011 11:15:00 PM

alangkah bgs kalau dapt BE 20 sekaligus..miahahhaa

Thursday, January 20, 2011 11:21:00 PM

tade penah merasa BE, BE bagai ni cik mot..

tapi.. aku enjoy tulis kat dalam blog.. tempah curah perasaan..

Thursday, January 20, 2011 11:36:00 PM

sama ah.. BE lya sikit jer,, xpernah dpt byk.. syukur dgn apa y ada...

** kalo ikut kesuntukan masa + mood, nk update blog pon ssh.. tp ye la.. lya ada satu misi, sbb duit nuff ni lya msukkan dlm acc perubatan lya.. tu y jd semangat skit.. smoga diberkati allah :-)

Friday, January 21, 2011 4:47:00 AM

Takpe, pelan2 jadi bukit :D

Friday, January 21, 2011 7:43:00 AM

kita dah takde BE!!!!! majuk ah dgn nuffnang ni.

Friday, January 21, 2011 7:50:00 AM

hehehe... akak lagi la tak pernah cash out... ;p

Friday, January 21, 2011 8:04:00 AM

saya punya BE semua dah hilang..

ramai tu kalau dah cecah angka 400 lebih. saya punya 2-3 kerat jer. kalau dpt 10 pengunjung sehari pun dah kira cukup ramai tu.

betullah kan, jumlah follower bukan penentu jumlah pengunjung yg dtg ziareah blog setiap hari.. x tepat lah kalau blogger tergedik2 cuba menambah follower seramai mungkin sedangkan yg dtg berkunjung setiap hari tak sampai 10% dari jumlah follower

Friday, January 21, 2011 8:18:00 AM

@sugar2 kapas strawberry
ko suh nuff bagi dekat akak dik...

@Fida Ghazi
tulah tu...enjoy kan..walaupun certain orang nyampah dengan citer kita...hahaha...

@LYafrina
akak doakan moga ianya tercapai...
murni sungguh cita2 mu dik...
dan moga lya dan asya terus sehat hendaknya

@Madam Sooyaree
tulah tu...blog picisan cam saya, kena pelan2 la...

@MrS.F!zA
lor, nuff majuk ngan blog ko kut..

@ejaMaria
eh samalah kita, mana pernah cash out lagi ni...

@Mata Hati
ye saya setuju...mekasih sebab sudi jadi pembaca setia blog say ani...

Friday, January 21, 2011 8:24:00 AM

byk tu viewer.. cik mot dh makin femes skang ni.. jeles ar..

Friday, January 21, 2011 8:58:00 AM

Cayalah Yang..byk tue UV u! Ai nyer bbrp jer!huhu

Friday, January 21, 2011 9:33:00 AM

5 tgh dk running..masyukkk..akaknye dh tkde be..hrp2 dpt la be br lps ni

Friday, January 21, 2011 9:33:00 AM

saya dtg lawat blog akak plak..
hehehe..
wow kak..!!
dah 3 tahun jadi blogger..
otai blogger la ni..

Friday, January 21, 2011 9:36:00 AM

SEGAN
TGK UV KO
BANYAK NYE

Friday, January 21, 2011 11:21:00 AM

Famous amos cik mot skang ^_^

BE aku tak pernah sebanyak itu, paling tinggi pon 3 hinggit ++, tapi tetap bersyukur gak, duit kan, sapa nak bagi.

Post a Comment