Sunday, January 9, 2011

Aku Suka Makeover Blog Sendiri Dan Blog Kawan-Kawan Juga


hurmm...takde keje cari keje kan...tah la, tetiba jadi minat lak...terutama bila main dengan koding2 ni seme...rasa PUAS bila apa yang kita buat tu menjadi...hehehe....
ha, korang perasan tak dengan pembaharuan blog aku ni...beselah, no identiti, bila dah boring dengan kaler tu, aku tukar kaler ni...tapi kali ni aku bio jelah kaler putih bersih gini...senang...
dan aku perasan sendiri ni , baru nampak kemas, tak serabut, dan yang penting simple jek...
tuk tahun baru ni, sajelah aku wat 2 column jek...sebab dah bosan dengan 3 column sebelum ni...
sok2, aku bosan, aku tambah jadi ada kaler plak...:p

hari semalam aku takde keje kan, aku dah tolong makeover or renovate blog mak budak NI...100% persent...hahaha...sok2 dia tak puas hati kalu, suh dia tukar sendiri sudah...tu ikut pe yang aku rasa perlu...tu pun banyak demand ini mak budak..mencik tul...hehehe...siap order itu ini...dek kerana minat, aku takde hal, tapi seme ni perlukan aku betul2 senang la...sebab main ngan koding ni bukan senang...sekali tersilap sure tak jadi punya...hehehe...eh lupa, aku wat ni sebab minat...aku tak caj pung...g pun bukan susah mana pung, aku just tukar yang basic jek...takde pun yang bombastik pun...
nengok blog sendiri pun simple jek kan..hehehe....aku pun masih belajar jugak...

eh, ekseli ada 2-3 blog kengkawan yang aku tolong makeover kan...tah, tak leh nengok ar blog kawan serabut...so aku volunteer nak kemaskan...terover rajinkan aku ni...sajer isi masa lapang kan...hahaha...
ni antara blog yang pernah aku tolong kemaskinikan...blog Nana...elyies, bunga, zulira, asha, dan ada beberapa orang lagi la...aku pun dah lupa...hahaha..bleh gitu???eh elyies, tuk makeover balik blog awak, kita kautim ari senin nanti ek...hehehe...

sebenarnya aku just tambah wrapper, background, border, padding...tu jek...takdelah beria sangat....cam aku kata yang basic2 sudah...janji blog kemas sudah lagi...

kalu ada yang nak suh aku wat jadi cam blog derang ni...aku leh jek tolong...ye ar, blog kemas, barulah kita puas dalam berblogging kan...kan...yang penting bertambah semangat...hehehe...dan aku minta la kan, ada blog yang aku selalu singgah, dia punya iklan tu terapung kat tengah2...sampaikan tak pat baca isi kandungan entry...aku bukan kondem ye, cuma menegur...ye ar, kalu blog yang susahkan orang nak baca, buat orang takmo singgah dan singgah lagi...korang paham kan???

ok, tu jek bebel pagi ni....babai semua....nak keluar kejap...beli kasut sekolah anak...

notadijariku: kak ieda...add la ym saya ek...

15 comments

Sunday, January 09, 2011 10:33:00 AM

cantriklh, camne sis wat gadjet yg cantik?

Sunday, January 09, 2011 10:38:00 AM

@Ayuni
ayuni...sis pun belajar dari blog sini...banyak tutorial best kat sana...

Blog Tutorial Best

Sunday, January 09, 2011 10:45:00 AM

lya mmg suka background putih utk post entri.. nmpak lbh kemas & sng org nk baca & mmg sjk dulu suka guna 2 column je, sbb nk ltk pic kat post cun skit.

Sunday, January 09, 2011 11:01:00 AM

kak Comel Molek! make over belog sy plak blh.

x reti n x kretif arr (malas benarnyer) hahahaha

Sunday, January 09, 2011 11:52:00 AM

tq yer laling..

aku pun tak suka keluar iklan tengah2...kalo guna netbook...terus tak leh nak baca blog dia...serius..iklan tu beso bebenor kalo guna netbook...guna pc baru la leh nampak

Sunday, January 09, 2011 11:56:00 AM

memang cantik dan kemas .. org kalau dah minat sure jadi .. + rajin buat :)
akak nak jugakkkk hehehehe

Sunday, January 09, 2011 12:00:00 PM

kalo rajin tu, singgah2 le kemaskan umah akak pulak...hehehe

Sunday, January 09, 2011 8:06:00 PM

mekaseh yea..tlg make over blog seme
klw ko xwat mmg xde la rupa gitu blog aku

Sunday, January 09, 2011 8:16:00 PM

@LYaFRINA
tulah tu...ni pun dah perasan cung dah ni...hahaha...

@SafaRi09
hehehe...mung wat sendiri la der...
haku dok layang kalu orang panda tapi malas...:P

@~aSHa
tulah tu...menyakitkan mata jek...blog gitu, aku baca part mana yang penting jelah...sori ye...

@ieda
hehehe...blog akak kan dah selamat saya kemaskan...hehehe...

@MAMASYAZA
ok pasni giliran akak plak...bitau jek nak wat camner...hahaha...cam la terer sangat kan...:P

@Nana
small da matter jek weii...menda kecit jek pun kata orang kita...hahaha...

Sunday, January 09, 2011 8:34:00 PM

nak mtk watkan jugakla huhu

Sunday, January 09, 2011 10:00:00 PM

rajinnya ko. aku br tukar tp cari background dlm blogger je. agak2 boring nnti aku tukar lain hehe.

Monday, January 10, 2011 10:01:00 AM

tu la kan??
buat jek la deco yang ko bole buat.. aku berserah jek.. haha

masuk blog ko ni feel cam tengah main salji pulak.. huhu

Monday, January 10, 2011 10:38:00 AM

Salam satu malaysia . hai kak yg manis cm gula . kehkeh . leh tak renovate blog sayeee ? hihi . arap di perkenankan . sekian timakasehh

Monday, January 10, 2011 11:10:00 AM

@mrs_zura
bleh bleh..pas ni kennakan caj ar plak...hahaha...

@Afne
time rajin bleh ar layan...
time aku takde mud, jangan harap la...hahaha...

@ayang
arghh...banyak songeh la ko...huh

@Nurul Hidayah
erkk...nak suh wat apa ni...hehehe...

Tuesday, January 11, 2011 9:27:00 AM

aku nak reben2 jugak!!!!!

Post a Comment