Monday, January 24, 2011

Allah Jadikan Airmata Untuk Kita Menangis...Dan Aku Pun Sedih


hurmm...ekseli aku rasa cam sedikit down jek ari ni...dan ari ni jek aku terima 2 pucuk surat pertukaran opismate...tah la, tiba² rasa pilu...mungkin akan berakhirkah persahabatan yang terbina???harap² tidak sama sekali...

opismate: akak, dato ada...
aku: takde, kejap lagi adalah dia...naper...
opismate: hurmm...ni, nak bagi dia surat chinta...
aku: meh sini, nanti akak letak atas meja dia...btw, surat apa ni???
opismate: surat minta tukar kak, jawabnya dengan volumn yang agak slow...
aku: owh...ok ok...sebab apa nak tukar...tanya aku ala² inspektor gadget...
opismate: tulah kak...dengar kata opis kita nak diLEMBAGAkan...so saya takmo keje gan lembaga...nak keje gomen...
aku: owhh ye ke(tiba² termanggu disitu)

^__^

masih teringat kata² bos tempohari..."zan, ko nanti tak yah fikir banyak...kalu opis dilembagakan atau tak, ko ikut saya ek...erkk...aku hanya mampu terdiam???ikut capt???maksudnya apa???bila fikir balik, aku paham apa yang bos katakan...ye, sedar atau tidak, hampir 8 tahun aku berkhidmat dengan dia...dan bagi aku selain bos, dia ibaratkan seorang ayah bagi anak yatim seperti aku...

hurmm...so di kala ni, selagi khidmat aku diperlukan disini, aku masih disini...walaupun kekadang terbelah bagi jugak, sama ada nak masuk lembaga atau nak stay ngan gomen...pepun, biarlah masa yang menentukan...dan sekarang mud aku kembali down juga, bila mana minggu lepas dapat surat dari seorang capt kat sini yang jugak buat permohonan tuk bersara pilihan...owhh..sedih disitu...memasing nak bawa haluan dah tapi aku???entah lah...bingung jugak bila memikirkannya...

notadijariku: fakta kes, dengar citer our jabatan akan dilembagakan tak lama lagi...waktu yang tepat, aku pun tidak tahu...tapi yang aku tahu, bila masanya LEMBAGA itu datang, kami akan diberi opsyen, sama ada tuk stay atau pergi meninggalkan jabatan ini...sad but true....

eh ada ke kena mengena citer aku ni ngan tajuk entry...tak relevan langsung kan...arghhh.....LANTAK la..aku tengah sedih ni...sob sob....

12 comments

Monday, January 24, 2011 2:06:00 PM

sis, sabar...

Monday, January 24, 2011 2:36:00 PM

ye ke? sure ko sedih kan..sbr byk2 k....huhu..

Monday, January 24, 2011 2:45:00 PM

ape beza lembaga ngan gomen ??
aku tak paham la

Monday, January 24, 2011 2:57:00 PM

lembaga x best ek??
ape2 pn aku doakan yg terbaekkkk utk ko

Monday, January 24, 2011 2:58:00 PM

sabar ek..

Monday, January 24, 2011 2:58:00 PM

takyah sedih laa...biar masa je menentukan gitu..hehee

Monday, January 24, 2011 3:41:00 PM

Lembaga? Gov? aku pun masih terpikir2

Monday, January 24, 2011 4:24:00 PM

Amik gomen la mot sebab gomen ni banyak kelebihan... cayalah cakap aku ^_^

Monday, January 24, 2011 4:24:00 PM

hm..ade pro n kontra nye..ko kene pk btul2 psl ni..tp klu aku da selesa ngn bos baik stay kot..sbbnye kite ni keje ngn bos kan..pilihan ditgn masing2..jgn sdih2 yek..

Monday, January 24, 2011 4:51:00 PM

runsing la tu memikirkannya..
buat la solat istikharah zan.. DIA Maha mengetahui mana yg terbaik utk izan.. :)

Monday, January 24, 2011 6:31:00 PM

salam..keja dgn mana2 pun sama ja.janji kita boleh ngam dgn bos & team mate.

Tuesday, January 25, 2011 6:45:00 AM

hrmmm.. berat jugak nie.. but ape beza jabatan ngan lembaga ? benefit da x sama ke ? lembaga x bagus ke ? atau apa ?

Post a Comment