Friday, January 7, 2011

Asyik Citer Sal BE Jek...Pe Kata Kita Tukar Ke Pendapatan Terumpuk...Sama Jek Kan???


kata orang, sesekali kita kena wat entry sal BE, Nuffnang ni...ekseli bukan lebih kena nak riak ke, nak berlagak ke atau yang sewaktu dengannya...tapi more kepada nak suh nuff lebih alert akan blog kita...gitu ar...hehehe...yelah kan, tu jelah caranya...kita kena hargai nuff yang banyak memberi sumber pendapatan sampingan kepada kita kan...perghhh pe kena ngan aku ari ni...giler nerd ayat aku...adehh...

ok, ni jadual Pendapatan Terumpuk aku sekarang...baru jek aku print skrin ni ha...tapi nak tanya korang la...korang ada tak alami menda pelik cam aku ni...bukan pe...aku rasa dalam minggu ni amaun ni agak pelik la jugak...nengok yang amaun berjumlah RM14.26 sen tu...tadi pagi aku cek hanya RM13.86 sen jek...pastu bila aku refresh dalam beberapa minit naik dalam 2 sen...agak aneh disitu...ke BE ni berjalan atas UV yang datang ke blog kita???ishh...pening aku mikir...tapi sib baik lah ada peningkatan...kalu penurunan gimana??sure2 ada tiket yang aku anto ke nuff nanti...hahaha....

ok, detailnya ada 5 BE yang ada kat blog aku buat masa ni...semenya masih aktif...tapi sayang sejuta kali sayang...ada 2 jek kat blog ni...dan 3 lagi kat blog sebelah...tu amaun yang kat blog sebelah ciput jek tu...rugi kan...dah namanya blog sebelah...saper yang tau kewujudannya...hahaha...tapi tak pelah, syukur atas pe yang ada....:d

sian kan...amaun aku hanya RM0.00 sen jek...tah bila la nak bercambah...maunya setengah tahun baru leh cash out...tu pun kalu ye...kalu idak, maunya setahun gak la...huhuhu...
benornya tanggal 5 Januari 2011 yang lepas, dalam jam 5:43 pagi gitu, ada satu kuasa aneh yang memaksa aku tuk cash out buat kali kedua...ngan tak semena-mena aku laju jek tekan tebus pendapatan ini...jadinya skang, tunggu jelah cek sampai dalam masa 30 hari dari tarikh cash out telah dibuat tuuuu...hehehe...kalu sampai awal bulan depan, leh ar wat wang saku joli katak ke CH  nanti...nak borong sayuran bebanyak tuk adik ipar...biar dia masak, aku leh tolong makan...hehehe...

yang sebetulnya, niat aku cash out ni sebab aku nak nengok dalam setahun baper RM leh aku kumpul...ye ar, blog aku bukan haibat cam cik2 di luar sana...aku hanya cikmot...entry pepanas adalah orang datang...kalu entry suam2 kuku, takdenya orang nak kunjung...just nengok tajuk entry jek kat blog list tu ha...takpelah..pe nak kisah...takkan nak paksa orang plak kan...kan...kan...

oklah, tu jek citer sal pendapatan terumpuk...MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...tetiba jek...hahaha....epi besday KFCm...:p

19 comments

Friday, January 07, 2011 8:33:00 PM

byk tu...tp tula amount tu mcm lain mcm...akak punye pn ada up tp b4 tu check tkde la up...apa2pn syukur..slamat menunggu cek..naper tk tgu akhir bln br cash out tkde lama sgt tgu cek smp:)

Friday, January 07, 2011 8:38:00 PM

pe mender BE..BE nie? x faham arr. nuff sy x gerak2 pun.hahaha.iklan cam x ada jer. hahaha

Friday, January 07, 2011 8:43:00 PM

@mama tisya
tulah tu kak...kan saya cakap, tetiba jek cam ada aura suh saya cash out...tu yang klik lelaju tu...kul 5 pagi tu kak...hehehe

@IrRuAn
tak paham tak per...leh tanya...leh tolong jawabkan...hehehe

Friday, January 07, 2011 8:44:00 PM

silap guna id la plak tadi CM.hahaha. masalah lalu bila kongsi lapy nie.

Friday, January 07, 2011 8:46:00 PM

@SafaRi09
pulak doh...silap menda gok???
dok pahang pulok

Friday, January 07, 2011 8:50:00 PM

tu..tu..atas tu. nama irruan. my komen tu.hahaha. btw, kelik mana nak tgk pendapatan terumpuk dalam nuff tu? pastu mana nak tau BE ke aper ker. btl2 x faham la.hehehe

btw,pendapatan terumpuk?? bahasa apakah ini?

Friday, January 07, 2011 8:56:00 PM

@SafaRi09
owhh...baru paham...irruan tu sape pulok???
senang jek nak nengok...p kat nuffnang punya page, p kat earning...kat situ leh nengok la ada BE ke tak...BE ni stand tu Buffered Earning...yang mana lam bahasa ibunda kita ditranslatekan berbunyi PENDAPATAN TERUMPUK...hehehe...

Friday, January 07, 2011 9:06:00 PM

byknyer BE akak...huhu
kalo wat entry BE nnti nuff alert blog kite eh?
xtau plak..hehehe

Friday, January 07, 2011 9:08:00 PM

o ok. faham2..ex..yer ker faham? x per la. hehehe

irruan tu saing. kadang2 guna lapy nie untuk buka blog dia.

Friday, January 07, 2011 9:09:00 PM

turun kan ilmu..nnt dapat lebih lagi,,huh oklah tu boleh cash out huhu..yg tak gerak2 je jomlah nye

Friday, January 07, 2011 9:20:00 PM

tahniah la kak ... aku tK penah ade BE lagi...sedey ..huhu

Friday, January 07, 2011 9:26:00 PM

@eT
hurmm...akak pun tak pasti..tapi ada terbaca kat blog mana tah...gitulah kut...mana yang baik akak polo aja...hehehe...

@SafaRi09
doh tak pe ar, sok2 akan paham ar...mik masa gok nok paham semenya...
eh kim salang ke saing deh...

@Hidayah
erkk...ilmu hisap ke...takde ilmu pung...at least kita rajin update sudah...takpelah, sikit2 lelama jadi bukit kan???

@eima
aler, mang sedih ni..baik ko anto tiket kat nuffnang...tanya depa awat anak tirikan saya...hehehe

Friday, January 07, 2011 10:06:00 PM

isk-isk-isk byk la tu siap boleh cash out. dari kita punya, dok takat tuuu aja. hehehe.

kita ch@-hijaucantik, ni email nsahida@gmail.com

Friday, January 07, 2011 10:12:00 PM

@ch@
takdelah banyak tapi oklah dari takde...

jangan sedih gitu cha...usaha kan tangga kejayaan...chaiyok chaiyok....

Friday, January 07, 2011 10:47:00 PM

murah rezeki cik mot...

Friday, January 07, 2011 11:56:00 PM

dlm berderet2 BE ko izan, akunye ade 2 je yg same,bizzybody dgn friso tu,huhu

Saturday, January 08, 2011 8:20:00 AM

PHEWWW! nak p CH dah ke??haitu tyry la tgk website akak bg kat entri tu..mmg leh booking tarikh dlu eh..

Saturday, January 08, 2011 8:36:00 AM

@Fida Ghazi
alhamdulillah...mudahan begitulah...

@zetty
mesti amaun ko lagi banyak dari aku kan...

@MrS. F!zA
haah, bleh...memang kena buking tarikh dulu...p la buking cepat...hehehe..sesekali bawa darwisy pekena angin tanah tinggi....

Monday, January 10, 2011 4:54:00 PM

beshnya.. cmne nk dpt BE cmni eah?
una xpenah dapat BE

Post a Comment