Wednesday, January 19, 2011

Barulah Aku Tahu...Blogger Cam Gini Pun Wujud Ek...Penipu Jek Lebih...


salam semua...ceria ceriakan hari anda...
SELAMAT PAGI CINTA...☺
malam tadi, cam biasa ada waktu lapang sikit aku lepak kat forum syoknya blogging...banyak topik diborakkan kat sana...selain tu, leh tak ping entry terbaru...tengah syok dok layan, TIBA TIBA, aku tertarik dengan cerita yang dipaparkan di  BLOG INI...mulanya aku tak berapa nak paham...dalam hati dok terdetik...eh, derang ni citer pasal apa...pastu baca punya baca hingga ke bait² terakhir, barulah aku paham semuanya bila aku baca blog satu lagi...eh kalu korang nak tau dan fahami cam aku...korang bleh baca SINI jugak...

rupanya kisah ni citer sal penipuan BLOGWALKING oleh sesetengah blogger yang menjerit2 kat kotak jerit kita tu...menurut blog di atas tu, sebenarnya derang tak datang pun BW blog kita, tapi seme tu robot atau dengan lebih tepat lagi telah diset oleh sistem...eh aku nak terangkan lelebih aku pun tak reti...tapi aku sure, kalu korang baca, sure korang paham la...

aku paham bila aku baca blog pertama yang aku link kan tu...sebab memana kotak jerit yang aku pergi, aku ada nampak nickname yang beliau katakan tu...ceh...patutlah bleh berada setiap blog yang aku p dalam satu masa, rupanya seme itu telah diset...kira tu cara mudah derang nak dapatkan trafik...bila kita klik kat nama derang, derang yang dapat trapik dari kita...tapi kita tak pat trapik dari mereka...eh korang paham dak??? ni kira cara keji la nak kaut trapik...gitulah maksudnya...

hurmm..yang aku tau skang, macam2 ada kat dunia blog skang ni ek...so hati2 ye...jangan kita tertipu lagi sudah....

selamat berblog semua....

notadijariku: bos ada hari ni...auto jelah entry hari ni...penat karang malam tadi...hahaha...
EH LUPA NAK BITAU...aku tau menda ni seme dari forum syoknya blogging...
kalu idak, sure tak tau la...adehh...katak bawah tempurung gak aku ni...ye ar, sebelum ni asyik dok berada di kelompok yang sama jek...hurmmm....

28 comments

Wednesday, January 19, 2011 7:51:00 AM

kau jeritla macam nak pecah anak tekak kat shoutmix aku mampuih aku tak klik kalau aku xnak hahahahahaha

lagi2 jenis yg jelas2 traffic hunter semata2.

kalau bosan2 baru pegi.

tp even dia pakai setting pun kalau da tau blog dia menarik aku klik gak.

nota : xyah jerit kat shoutmix kalau blog yg aku salu singgah aku singgah jgk kak. antara tinggal jejak ngn tak je hehehe

morning !

Wednesday, January 19, 2011 8:01:00 AM

salam izan..


hoho.. camtu pun hado.. ok la tu zan sbb izan ada gak p ke forum camtu.. ena nie? huh! dah lama rasanya tak BW memalam.. ngantuk sokmo la ler ni..


tak patutkan guna cara camtu.. org lain kena susah payah.. dier plak yg kau untung.. cehhh!!

Wednesday, January 19, 2011 8:03:00 AM

xsangka kan. mcm2 benda org wt semata2 tok naekkan traffic.

Selamat bekerja~

Wednesday, January 19, 2011 8:07:00 AM

sbb tu cik bebel remove shoutmix..hahahahahha

Wednesday, January 19, 2011 8:07:00 AM

macam tu pun ade kan...ish ish ish ....tak baik buat camtu...pada lieya ni nak berblog ni biar la jujur.....kite ni berkawan bukan nak kan naik duit nuffnang jek...mcm lieya ni dari berblog ni laa dpt kawan2 baik......

Wednesday, January 19, 2011 8:12:00 AM

sib baik aku tak kisah...sbb aku tak heran dah dgn trafik2 ni bagai...

Wednesday, January 19, 2011 8:18:00 AM

kita pun baru tahu ni kak..
org celik IT kan..pandai la nak bt cam tu bagai..

Wednesday, January 19, 2011 8:20:00 AM

jangan sampai tipah tertipu.
tapi saya tak kisah apa kaedah yg diorang nak guna sbb blog ku tak popular pun. dapat 10-20 pengunjung sehari pun jadilah...huhuhu

Wednesday, January 19, 2011 8:20:00 AM

macma tu punya org pun ada haishh...

Wednesday, January 19, 2011 8:21:00 AM

eyhkk.. ada gak camtu???
ermm..lantaklah.. y pting..lya sama gak pndpt cam asha. :-)

kita nk enjoy dgn bblog... bkn menipu..ishhh..lari dr matlamat tu

Wednesday, January 19, 2011 8:25:00 AM

macam2 hal..kalo sifu rasa cam di bawah tempurung..anak murid ni camner plak?? hahaha

Wednesday, January 19, 2011 8:31:00 AM

kak, hearbat tu ape? iklan macam nuff jugak ke? ce buat entri penerangan skit, nak tau gak :)

Wednesday, January 19, 2011 8:33:00 AM

aku slalu je ada..pelik gak..diorg jual pelik2..bisnes ape pon x tau..

Wednesday, January 19, 2011 8:34:00 AM

oooo... cam gitu pon ader ekkk... tak baik la cam gitu kan... sabar ie jan

Wednesday, January 19, 2011 8:43:00 AM

sokong ngn statmnt kak asha. hahaha. btw, rasanya dia org nie mmg giler glemer kot. hahaha

monink cm. jom bfast karipap+nasi minyak+teh0 gelas BESOR...

Wednesday, January 19, 2011 8:51:00 AM

memang pun cik mot angah dah kenal dah org tue punya nickname

Wednesday, January 19, 2011 8:53:00 AM

da taw da.. huhuhu ;)

Wednesday, January 19, 2011 8:55:00 AM

kna amik msa bca betoi2 bru paham ni..huhu

Wednesday, January 19, 2011 9:08:00 AM

xceli aku dah tau dah pasal mende nih ...
tp aku tak brape nk amik pot sbb aku mls nk jengah blog tk tinggal komen kat aku ... bleh ke gitu ... hahha

aku nk detect silent reader aku tgk kat stat + nuffnang tu .. dr situ aku jengah my silent readers.....

hehe

Wednesday, January 19, 2011 9:22:00 AM

mcm2 cara penipuan...tk kira dlm blog,fb dh sebagainya..kita kena ati2

Wednesday, January 19, 2011 9:22:00 AM

owhhh.... kite takde kotak jerit.... :(

Wednesday, January 19, 2011 9:26:00 AM

camtu la namanye orang giler trafik.. sabar la ye

Wednesday, January 19, 2011 9:26:00 AM

hm, naper ek org camtu pun ader....

Wednesday, January 19, 2011 9:28:00 AM

ada gak ekk.. nak tarik traffic free pun, jgn lah dgn cara cmtu kan..huhu..

Wednesday, January 19, 2011 9:35:00 AM

ooooo..ada ekk??? tu la saya tak pandai blogging sangat.. tulis blog pun sbb nak luahkan rase hati or nak share pendapat dgn kawan2 alam maya.. hhhhuhu.. trafik mafik, tak tau haahha

Wednesday, January 19, 2011 9:37:00 AM

akak pun baru je tahu pasal hal ni, macam2 hal ekk, gara2 nak naikkan trafic

Wednesday, January 19, 2011 10:00:00 AM

sebenarnya bukan pasal kisah tak kisah sgt hal nih...klu korang ke blog yg BW tipu nih,korang akan nmpk yg trafik dia hari2 atas daripada 500.

klu xde org yg mula menegur alamatnya smpi bila la blogger2 tu akan mkn duit haram. bukan psl jeles atau apa.tp kesian pada yg x tau dan hari2 g menjerit d blog blogger penipu tuh...

salam kenal...

Wednesday, January 19, 2011 10:29:00 AM

eh boley erk gitu....dah aku satu aper pom tak tau aper benda tu..hahha

Post a Comment