Wednesday, January 5, 2011

Citer Tahun Lepas...Up Untuk Tahun Ini...Lupa Weiii


hurmm...ni memang citer tahun lepas punya...tak silap aku bulan November yang lepas...
aku terlepas pandang nak tempek kat sini...siyes, mungkin aku terlalu banyak bermonolog hingga terlupa nak wat entry bergambar...owhh...ok ok...i admit...i'm getting older...demmmmm...

klah, nak citer ni, ritu hubby ada program kat Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam
dan dia oper aku dan anak² join sekali...ate, takde menda nak buat, join jelah kan...

eh aku malas nak karuk dengan lebih panjang lebar...otak makin tepu, mata makin ngantuk ni...
kang lama² kang ada tersasar ke cerita yang sebenar...hehehe...

ok, ni pintu masuk...

dah sampai sana, bayar tiket masuk seme bagai...kita nengok map...owhh lupa lak nak bitau...kena parking kat luar jek kan, kereta tak dibenarkan masuk...tapi dek kerana hubby urusetia program tu, dapatlah pelepasan bawa kereta masuk nun sampai kedalam...senang mak, kalu idak, banyak kalori mak terbakar ni...hahaha...

ha, korang carilah korang kat mana...

ha, ekseli dalam tu ada disediakan perkhidmatan bas...tapi nengok jelah, dok lam kete lagi best...weeee....cam berlagak jek ayat aku ni kan...

ini adik, itu kakak...dah takde menda nak snap, aku snap gak la gambar anak² ni...wat kenang-kenangan...kang kata ibu kejam plak...hahaha...

model tiang of da year...ala² nak wat stripe dancer gitu...cehhh...

motip???ntah aku pun tak tahu...

baru lepas makan, mata memasing cam tak leh bukak dah...alih² masuk kete pasang ekon...layan...
tapi aneh, tak tido² jugak mereka berdua ni...propa jek lebih...

adik syok dok layan cd dia ar...sonok bila nengok anak² dah besar...nak p jejalan memana senang sikit pas ni...hehehe...tapi idak la sampai kuar malam berembun bagai lagi...

antara taman yang ada kat dalam...snap jelah, singgah tak sempat...memasing dah ngantuk sesangat dah...
TAMAN REMPAH RATUS DAN MINUMAN

MENARA PANDANG JAUH

RUMAH IKLIM SEDERHANA EMPAT MUSIM...sangat kuciwa ye kengkawan...sebab masa aku p tu, rumah di tutup untuk renovation tukar musim...so kena p lagi la lain kali...nak gak rasa main salji woooo...

KAMPUNG IDAMAN...jangan tanya aku sebab apa jadi idaman...itu  memang aku tak tau...

ate aku anak jati pahang...so kena ar bergambar kat rumah PAK BAHAMAN ni...haii pak...sehat???
tetiba dia jawab konpem aku demam berminggu²...giler ar...

rumah kampung ni...aku suka rumah gini...tetiba jek kan...

arghhh hubby pun takmo kalah...asal ada tulis PULAU PINANG...gigih suh aku snap...semangat kenegerian betul...

nengok, kan aku dah kata...kat rumah PAK DIN, Pulau Pinang...aku tak tau saper itu pakdin ok...

dah siap seme balik ar...takkan citer aku nak balik pun nak citer...hahaha...daaa...

notadijariku: bila tah aku nak sampai ke mana ek..lupa dahh...haiyaaa...

9 comments

Wednesday, January 05, 2011 3:12:00 PM

selalu dgr n baca pasal taman ni..tapi tak berkesempatan nak pegi..leh sewa basikal n pusing2 dlm tu kan? :)

Wednesday, January 05, 2011 3:36:00 PM

cantik umah pahang tu..paling suka part yg dapur tu..menarik je..berangan pakai kain batik tutup kepala...sambil duk kat tangga...ahahaha


eh yg ko dlm kete tu ko amik sendiri ke?

Wednesday, January 05, 2011 3:37:00 PM

salam izan.. boleh tak hantarkan url contest tudung giveaway.. rasanya awak ada join tp tak tinggalkan link kat sana.. tq...

Wednesday, January 05, 2011 4:07:00 PM

1sttime tgk entry penuh ngan gambo ...alalala

Wednesday, January 05, 2011 4:12:00 PM

@CatlinaFly
haah, leh sewa beskal seme...tapi ritu naik kete jek pusing2 dalam tu...

@~aSHa~
hehehe...kita anak jati pahang surelah cakap cantik weii...

haah, seme gambar tu aku amik sendiri...npe weii...ko nampak entiti lain ke...:P

@@e_daCatlinaFly
ok, sudah...

@eima
hahaha...perli nampak...sebenarnya aku tak cukup cantik nak buh gambar setiap entry weii...

Wednesday, January 05, 2011 4:22:00 PM

izan,
tak p tak pe.. diary kita kan! ena pun ada banyak citer & gambo tak publish ujung2 2010 tu.. tunggu mood nak bebel mari.. hehehe

Wednesday, January 05, 2011 5:58:00 PM

sbr je bleh tlps pndang..x per2 asalkan update le...

penah dgr tmpt ni..cm tu ek dlm dia....tang pulau pinang tu x leh thn....haha..

Wednesday, January 05, 2011 6:37:00 PM

aku nyaris2 nak g sini masa jumaat lepas
sekali damia demam xjadi
umah salji xde ke??
bez ke

Wednesday, January 05, 2011 7:33:00 PM

alalalala, cutenya dapat gi jejalan ngan kesayangan ;)

Post a Comment