Monday, January 17, 2011

Dari Putrajaya, Ikut Elite...Pastu Naik NKVE Plak...Barulah Sampai Ke Tempat Yang Dituju...SEGI College Kat Kota Damansara Tu...Nasib Baik Tak Sesat...


SALAM...SALAM 1 MALAYSIA...
ni citer ari sabtu yang lepas...pepagi lagi dah kuar dari rumah...
tapi takdelah pagi mana pung...sempatlah aku gosok² baju keje, kemas rumah , mop lantai, lipat kain dan semenya...jam 10 lebih baru gerak dari rumah...
alkisahnya ke Segi College kat kota damansara tu sebab adik ada konvo pada hari tu...
tepon mak, dia pun on da way juga, baru kat temerloh...so takpelah...

sampai sana, ikut laluan yang betul...sib baik ada GPS ☺...so terus ke tempat yang dituju...
sib baik majlis belum bermula...tapi parking penuh jugak la...sekali memusing tuk cari parking, dapatlah parking yang sangat strategik...tepi kolam renang, dekat ngan khemah majlis...hehehe...

so, ayuh layan jelah entry bergambar hari ni...

motip amik beg ni???tah tanya hubby la...

anak bujang nan sorang tu...sian, lepak kat longkang jek...percubaan dia nak terjun ke dalam longkang...
dia ni memang berani tak bertempat ok...

masa ni mak aku sampai...mak, pakcik, adik, bakal adik ipar dan kawan dia...derang datang balik hari jek...
tak tau tetiba si kakak nangis bila nengok mak aku...aneh...maklumlah tahun lepas jumpa...tahun ni baru jek jumpa...sian kan...cam jauh benar aku ni dok...rope dok over the sea dah...hahaha...

so, kakak bad mud, layan amik gambar adik jelah...

sebenarnya gambar ni masa kat auditorium A...bosan dok dalam sebab sakit hati, nengok skrin beso takde suara...so tak tau la saper yang derang sebutkan dok amik skroll tu...tahu pun kena nengok one by one la...
aku mang tak puas hati ngan menda ni...tak standby langsung...
dah la ada ibu bapa datang dari jauh semata nak nengok anak² derang konvo...
lagi pulak tak seme bleh masuk...so jadilah dapat masuk audi nengok kat situ...
tapi menyakitkan hati jek, bila jadi gini...umpama nengok tb tanpa suara...
timbulkan amarah jek...
sampai ke abis program kerosakan teknikal ni tak diperbaiki...ishh...dah la bayar mahal...
mengang sampai sudah aku ni tau...

tetiba adik pun nak join jugak gambar ngan patung ni...

cam biasa...si kakak pun takmko kalah jugak...

ok, nilah adik aku...dan tunangnya...insyaAllah kalu takde aral, majlis kawin pada bulan november nanti...
akan dibuat besaran jugaklah kata mak aku...sebab ni adik yang last nak kawin...
nak tunggu adik jantan bongsu aku tu...lambat lagilah...baru tingkatan 3 jek pung...hehehe...

gambar kami sekeluarga...tak cukup korum sebab kaklong, kakngah dan kakteh tak dapat datang...

gambar famili...

adik dan adik bongsu lelaki...nak sama tinggi dah derang...nampak sangat adik pompuan aku ni kecik molek jek orangnya...eh tapi tahun ni dah 27 tahun jek pung...dia paling lambat kawin dalam sejarah famili...lelain seme umur 24 dah gatal nak menikah...hahaha...aku tak termasuk ok...☺

dah siap seme, salam bersalaman...sesi bermaafan...terus gerak ke destinasi yang seterusnya...
mana lagi kalu bukan The Curve dan IKEA...dah alang² sampai sana kan...
so citer kat ikea tu, neks entry la...

notadijariku: tak kesampaian nak jumpa orang tu...sebab sibuk nak kuar p makan kambing golek...hahaha...

20 comments

Monday, January 17, 2011 1:59:00 PM

ooo adek akak grad ekh congrats2.. ;))

Monday, January 17, 2011 2:03:00 PM

oo..adik cikmot sebaya ieda :) tahniah dah grad :)

Monday, January 17, 2011 2:05:00 PM

ouh ada adik belum kahwin ka..
tkpe kak mu tak gatai lg..ai lg gatai yu 23 dah kahwin..hahaha

* motip amik gmbr beg??yezzaa!!welcome 2 da club!!

Monday, January 17, 2011 2:12:00 PM

tahniah utk adik cik mot.. slmt jalani kehidupan baru..hehe..

Monday, January 17, 2011 2:13:00 PM

eh, yeke orang tu tak gatal kawin awal??? hihiihihih...

Monday, January 17, 2011 2:13:00 PM

zan..motif ambik gambo beg tu nak tunjuk DSLR baru yer..hahahahhahaa

Monday, January 17, 2011 2:15:00 PM

slalu lepak sana masa duk kat kota damansara, cuci-cuci mata. lol

Monday, January 17, 2011 2:27:00 PM

BESHNYEW!
tak sabar mau konvo!

Monday, January 17, 2011 2:31:00 PM

nak tunjuk kamera baru la tu!

Monday, January 17, 2011 2:35:00 PM

wahhh ade cam rege riban²..kayo....

Monday, January 17, 2011 2:36:00 PM

@CahayaCintaIlahi
haah...mekasih...

@Ieda Al-Habsyi
hehehe...so ieda kena panggil haku akak la..☺

@MrS. F!zA
hahaha...yu dah mennggedik dah tuuu...
welkam club mana satu ni???

@Mama Hanim
nanti saya bitau dia ye

@Bunga
hahaha...akak kawin umur 24 la..mana gatal lagi...

@eLYies
DSLR sape pulak???

@Asrul "iLham" Sany
owhh...ngusyar awek ek...

@Lelaki Ini
bila umar nak konvo plak???

@MRS.K
aku tak cakap pun kamera tu aku yang punya...
ada ke ayat kat atas tu...hahaha...
p baca balik...

Monday, January 17, 2011 2:37:00 PM

@eima
rege apa???
beria aku citer sal konvo...gambar first jugak yang korang sibuk nak komplem...haihhh

Monday, January 17, 2011 2:59:00 PM

Tahniah wat adik mu itu zan..

terbalik lah.. kalo anak ena bila jumpa org si adik yg melalak dan menyorok.. si kakak selamber jek.. hehe..

Monday, January 17, 2011 3:40:00 PM

tahniah da konvo akhirnya! lepas ni da leh keje.. yay!

awat tak ajak.. dekat je ngan umah aibaks.. hehe

Monday, January 17, 2011 3:46:00 PM

Salam bertandang drp SB :)

Monday, January 17, 2011 4:06:00 PM

tahniah pd adik yg dh konvo tu

Monday, January 17, 2011 4:15:00 PM

tahniah...kim salam kt adik..hahahaahha

Monday, January 17, 2011 4:19:00 PM

pjg tul tajuk entry kalini:-p

Monday, January 17, 2011 5:22:00 PM

tahniah!! :)

Monday, January 17, 2011 6:50:00 PM

wah..bukan kemain panjang tajuk entry..huhu

tahniah buat adek yg dah grad/convo tu..:)

Post a Comment