Friday, January 21, 2011

Dulu Bukan Main Berani... Persal Skang Jadi Penakut Ek...Aneh...


salam semua...ari ni tergerak hati nak kongsi borak kosong berkenaan dengan citer KHURAFAT yang hangat ditayangkan kat wayang buat masa sekarang...hehehe...(gelak jaat ni) bila agaknya nak kuar kat ASTRO FIRST ni...☺...pagi tadi, masa otw ke opis, dengarlah hot fm cam biasa...pastu topik yang diperbincangkan pagi ni part² dalam citer khurafat tu yang menjadi igauan buat korang...erkk..igauan???what say you...saper dah nengok angkat tangan...

bukan per, yang dah nengok, kemain kata seram bagai...so aku nak gak tau la sejauh mana keseraman filem ni...dan keberkesanannya...masa menaip ni, aku masih dengar hot fm lagi...kemain la kuasa 3 ni kata seram...haih...aku ni kalu citer seram² tak berani...tak tau la kenapa...dulu kemain aku berani tau...p ikut kawan cari katak tengah malam buta kat padang sana pun aku tak takut...tak heran pada 'kawan-kawan' yang ada kat sana...tapi SEKARANG???haih, ye aku mengaku yang aku ni takut pada suasana malam...aku syak ni sebab banyak perkara yang berlaku kat aku...siyes...aku takut la...takdelah takut giler...kalu tinggal 3 beranak kat umah tu aku ok lagi...kalu tinggal sorang???hahaha...aku tumpang dok umah orang sebelah jelah...hehehe....orang sebelah kan bujang...weeeee...

tapi tadi baru tanya kat opismate yang p nengok...dia kata biasa jek...aku syak dia ni hati kental...tak takut sangat...ye ar, sesetengah orang bila seram ke apa ke, anggap cam biasa...maybe dah jadi perkara biasa kut...so cam takde perasaan la bila nengok citer seram camner pun...hahaha...kalu aku plak, aku ni tak leh nengok mayat seme bagai...sebab aku rasa aku mudah teringat² bila tertengok...contohnya masa kebumikan arwah ayah dulu...haaa...sampai skang aku masih teringat wajah ayah bila kain kafan dibuka masa nak masukkan kat liang lahat dan mengadap kiblat tu...perghhh lama gak la terbayang...rasa cam ada kat depan mata tu...silap aku gak la, p nengok beria..ye ar, tu kali terakhir bleh nengok kan...skang???hurmmm...sedih lak tetiba...

so, bagi yang dah nengok, sila review...seram camner ni...sebab katanya dalam filem tu banyak gunakan elemen² yang jarang kita nengok kat dalam filem Malaysia...entah la...kalu setakat hantu kak limah tuuuu...bukan seram, tapi lawak ok...hahaha....

klah, tu jek aku nak citer...aku skang, tengah nak beranikan balik diri sendiri...tak perlu la nak takut...derang pun makhluk Allah jugak kan...hehehe...

notadijariku: tak takut konon, jalan memalam, bukak tingkap pun tak berani...takut PENANGGAL bertenggek tepi tingkap...aiyayaya...TAKUTTTTTTT....

18 comments

Friday, January 21, 2011 11:09:00 AM

penakut ek..hahahaha


cite tue byk terkejut..siapa ngandung boleh terkeluar baby

Friday, January 21, 2011 11:10:00 AM

hahaha
dulu waktu aku ngndung fahim suka la benar tgk kekasih ku seru bil dah branak aku takut la plak tgk cite hantu pe kejadahnye

Friday, January 21, 2011 11:12:00 AM

bagi kty ..mmg tak seram..takde element baru pun.rasanya sama je mcm citer seram lain..dan lagi seram kot citer seram lain tu dr citer ni

kty ade buat review pasal citer tu ..
kat blog..

Friday, January 21, 2011 11:13:00 AM

aku takut nak tgok cite hantu...

Friday, January 21, 2011 11:15:00 AM

akak penakut, so mmg takkan g tgk.. laalala

Friday, January 21, 2011 11:24:00 AM

oh... penakut rupenye... ;p

Friday, January 21, 2011 11:29:00 AM

takde la takut sgt. cuma dia buat kita terkejut jer.
lps tu nak bagi napak takut buat la mayat dlm kain kapan, bilik mayat, van jenazah.
kalo jelmaan antu dia tak mengerikan sgt pun.
oke je kalo nak tgk :P

Friday, January 21, 2011 11:47:00 AM

hmm izan pun mcm teringin nak tgk lps dgr hot fm td tp jgn haraplah dpt g cinema time2 mcm ni huhu.tu la..bila nk kuar astro first tu...

Friday, January 21, 2011 12:03:00 PM

xberani nak tengok...lemah semangatttttt

Friday, January 21, 2011 12:07:00 PM

hehe.. cikmot kene la tgk dulu baru la tahu seram tu camne.. hehe

Friday, January 21, 2011 12:10:00 PM

tgk mcm best je cite tu.. hehe.. tak tau la nak tgk bila ni :p

Friday, January 21, 2011 12:11:00 PM

tgk mcm best je cite tu.. hehe.. tak tau la nak tgk bila ni :p

Friday, January 21, 2011 12:14:00 PM

tak tgk pon gak lagi... tggu kuar kt astro first jerlah...

tp td baca kt blog kakty.... kakty ckp biasa jer, tak seram....

Friday, January 21, 2011 12:22:00 PM

tak seram sgt kak, terkejut je lebey

Friday, January 21, 2011 12:35:00 PM

aku stat ade ank jd penakut..heran gak..mgkin sbb bdk2 leh nmpk kan..so lum ape2 aku da tkut dlu..hahahaha..

Friday, January 21, 2011 1:27:00 PM

dgr kt hotfm jgk pagi tadi, cam seram sangat2x jer..tpi rasa excited nak tengok..! hehe..

Friday, January 21, 2011 6:01:00 PM

Saya dah tgk Kurafat :)
For me citernye tak lah seram sangat cuma suspen dan byk terkejut je maklumlaa kesau sound effect..
Tapikan masa sy tgk aritu citer ni.. rasa mcm klimaks tak sampai tau.. hehe.. rasa mcm ada somthing yg tak best pasal endingnyer... hmm..

Saturday, January 22, 2011 12:50:00 PM

baru nigk smlm..citer nya..sgt simple..d sound n kejutan2 tu yg mmbuat kn byk sgt suspen..seram jgk la..sy hny bkk mata babak yg x nmpk muka antu...x sanggup tr byg2 muka antu lps tu...hahaha

Post a Comment