Monday, January 3, 2011

Hari Pertama Sekolah | Tadika | Taska


hai...assalamualaikum semua...
adehh...ari ni hari pertama keje di tahun baru...dan hari pertama jugak bermulanya sesi persekolahan...termasuklah si kakak...aler, baru umur 4 tahun jek pung...tapi cam masuk darjah 1 jek kan...hahaha....DAN...hari ni aku lambat masuk opis...sebab kena anto kakak pepagi ke skul baru dia...kalu ikut PERJANJIAN yang telah dibuat, hubby yang patut anto si kakak ni, tapi mengenangkan hubby demam RINDU...aku lah yang kena anto si kakak...tempoh jammed bagai...haiyaa...eh pelah sangat kan..somi isteri kena tolak ansur...takleh nak harapakan somi jek dalam segala hal...sok mati sendiri jugak...weee...

dan cam biasa lah, seperti diduga...hari pertama persekolahan, jammed telah melanda terutama jalan utama yang berdekatan dengan sekolah...masa anto kakak tadi, aku nengok kawasan di sekitar sekolah dipenuhi dengan kereta para ibu bapa...aku syak mesti ramai ibu bapa yang anak dia baru masuk darjah 1 la kan..ye ar ari pertama kenalah tinjau...kalu aku sok tak tau la gimana...jangan² aku pun turut berada di dalam kelas bersama anak²...hahaha...harap² idak la kan...

pepagi tadi, masa otw p keje, dengarlah HOT FM...topik pagi ni LAGU SEKOLAH ANDA...tak semena² aku terus nyanyi lagu sekolah sendiri...sama ada lagu sekolah rendah mahupun menengah...masih segar dalam ingatan ini...hehehe...kalu lagu ingat, lirik dan melodi pun ingat la kan...dulu mang selalu kena nyanyi lagu ni masa kat perhimpunan...hehehe...

ni lagu sekolah rendah
dengan bimbingan guru
kami tak kenal jemu
taat setia megah dan bangga
sekolah jengka empat
belajar dan gerak kerja luar
nilai suci amalkan
rukun negara asas kita
BERUSAHA DAN BERJAYA..

eh lagu sekolah menengah aku tak berapa ingat la sangat...ada pun sikit² jek...dulu time sekolah menengah aku nakal, banyak main...cekgu mengajar depan, aku mengajar kat belakang...tu yang banyak tak ingat tu...tak berkat kata orang...hahaha...

tapi aku nak try gak taip sini...
sekolah menegah jengka enam
kami melafazkan ikrar
untuk sentiasa rajin belajar
mencapai kejayaan cemerlang
pelajaran asas kemajuan
itulah moto sekolah tercinta
akan kami semaikan dalam hati
untuk mengharumkan nama sekolah...

dah tak ingat dah...eT ko tolong sambung la...akak tak ingat ni...hahaha...what ever pung...rindu ar zaman persekolahan dulu...kawan² sekolah ada yang masih contact sampai skang...ada juga yang tak tau di mana berada...dan walau dimana anda berada...ingatlah orang yang tersayang...eh tetiba plak...

notadijariku: abang, sok² jom p mall, beli kasut kakak...sianlah dia sorang jek kai selipar...haihh...

11 comments

Monday, January 03, 2011 8:49:00 AM

bermulalah rutin harian menempuhi jalan yg jam dan onak liku..hehe

Monday, January 03, 2011 9:08:00 AM

mana kak ko anto kakak ??
jammed ??huiiisshhh

ok ke die ...

Monday, January 03, 2011 9:09:00 AM

tak plak aku ingat ...lagu2 skolah aku ,,hahah
lagu bhg aku ni pun aku tatau ....hahhah

Monday, January 03, 2011 9:23:00 AM

tiba2 cgg teringat kenangan cgg mula2 masuk skola..
kelakar:)

Monday, January 03, 2011 9:55:00 AM

td aku anta anak ke tadika...

Monday, January 03, 2011 10:14:00 AM

lagu sekolah?? yak..x penah ingat samaada ada atau tak.hahaha. biasa time skol menegah dok salawat jer pagi2.hehehe

Monday, January 03, 2011 10:17:00 AM

sama la.. lagu skolah menengah x ingt sgt..time tu tak cool la lancar2 lagu skolah ni..
budak2 baru nak up kata..

tapi lagu skolah rendah mmg ingt sentiasa

Monday, January 03, 2011 10:26:00 AM

si anis pun xceited kemain sekali dah sampai skull cikgu suh balik dulu.. lom bljr katanya.. sbb sesi perdaftaran lom selesai.. makanya balik la si kakak dengan wajah yg hampa.. huhu

nanti masa irfan baru kami anto skull umor 4 tahun.. huhu

Monday, January 03, 2011 11:17:00 AM

masing2 ada anak sebuk la hntr anak2 gi scool kan....sonok je tgk...hehe...tp jammed tu yg x thn tu kan...

Monday, January 03, 2011 11:19:00 AM

kat tempat akak pun jammed, maklumla semua parents nak hantar anak g skolah, first day, hujan pulak tu, lagila dasat jammednya

Monday, January 03, 2011 4:39:00 PM

zan, kakak school mne thn ni??

Post a Comment