Friday, January 7, 2011

Kalau Cinta Jangan Kacau...Kalau Sayang Tak Perlu Marah...


ketawa dan airmata...itu sebenarnya CINTA...kalau kau sedih...pasti kurasa begitu sebaliknya...
ku tahu engkau cemburu...itu tanda kau sayangi ku....tahu kau takut kehilanganku...begitu juga aku....

saper tak pernah bercinta???heh, sure takde yang angkat tangan...tipulah kalu ada  kata yang tak pernah...cinta ni global...bukan takat cinta sesama manusia jek tau...tapi kat sini, aku nak citer sal CINTA SESAMA MANUSIA...pendek kata mau kupas isu cintan cintun...aler, contohnya zaman bercinta kentut bau wangi tuu...:p

aku rasa, seingat aku dengan ingatan yang masih bersisa ni...aku mula jatuh cinta...pendek kata mula mengenali apa itu cinta bila aku berada di sekolah menengah...tapi aku syak itu cinta monyet sebenarnya...sampai skang aku masih fikir, apa kaitan monyet ngan cinta...ishh...tak paham aku...time sekolah rendah bagi aku tiada istilah bercinta kut...sebabnya time sekolah rendah masa tu jaman penhujung 80 an...tak tau apa2 lagi...hingus pun masih  meleleh lagi....ingus ijo plak tu....orang nengok pun takde perasaan...tapi aku syak, masa sekolah rendah takde cowok yang genteng kut...hahaha...

masa form 1 aku takde  SA (ni kes aku minat orang ok...bukan orang minat aku...sebab dulu aku tersangatlah comot...takde orang sudi pandang) lagipun aku sombong² gitu...hahaha...ngaku tuu...eh betul pe...dah tak cantik, kenalah sombong² gitu kan...ok sambung citer...masa aku form 2, aku ada minat ngan budak form 1...taip bukan beradik angkat bagai...more to love monkey kut...arghh kata cinta monyet kan...so pantang nampak bunga mula terkinja²...lebih kurang gitulah...tapi aku syak, dari first love kut aku terkenan sampai ke hidup yang nyata la...sebab tulah si suami muda setahun dari aku...arghhh...dah jodoh kan...hehehe...

pastu bermulalah episod demi episod drama cinta aku....hinggalah aku bertemu cinta yang sejati ni....perghh...(psstt...psstt...ayat bodek perlu weii...aku tau, hubby aku baca blog aku ni...kang tetiba perang kan...tak ke naya...:P) hai bang...thanks sebab sumbang uv kat sini hari2...hahaha....ok berbalik pada citer yang aku cuba nak sampaikan ni...korang rasa cinta ni menyakitkan ke???cinta itu perlukan pengorbanan...dan kekadang cinta itu tak mungkin bersatu...huhuhu...cam drama antara dua darjat tu...eh tetiba kan...hehehe....

owhh, aku dah cam tak reti nak wat ayat bunga2...dulu masa sekolah menengah bila karang surat cinta berjela2...mesti dok kaitkan aku ni budak sastera...yup, aku memang amik aliran sastera dulu...tapi jangan ar ingat sastera tu sama ngan ayat2 jiwang ni seme...kalu yang amik aliran sastera ni tentu tau la, gimana ayat nya bapok klasik dari jiwang...hehehe...budak sastera ni bukan jiwang ok...cuma yang berpalsafah...gemar benar guna ayat klasik...weeeee.....

ok, aku malas dah citer panjang....pepun adik2 yang lum berkahwin tu...jangan ingat kentut lepas kawin bau wangi ok...hahaha....

9 comments

Friday, January 07, 2011 1:30:00 PM

ermmm...perpisahan dalam kebahagiaan kata syahir...
tp kata aku... kadang2 apa yang kita ingin kan belum tentu kita perolehi...sbb jodoh ajal maut rezeki semua ditangan Allah...

Friday, January 07, 2011 1:45:00 PM

Love it!heeee

Friday, January 07, 2011 1:57:00 PM

aku tau ar dax form 1 yg ko giler2 kan tu..hihikhikhikhik......sume rahsia dlm tgn oooo....weeeeeeee
(jgn marah aa...)

Friday, January 07, 2011 2:04:00 PM

pas kawin, kentut dah tak bau wangi ke kak??? ahahahaha...

Friday, January 07, 2011 3:43:00 PM

ermmm..nk komen neh...jaga jaga abng komen kang....!!!huhuh

Friday, January 07, 2011 3:50:00 PM

aku tak penah bercinta zaman skool ...tak dak sape nk kat aku yg kurus kering + kecik..semua pakat nk yg montok² gebu ...demmmm

seb baik la panjang sudi nk ke aku ...hahaha sayang YANG....

Friday, January 07, 2011 4:32:00 PM

yes, tak kentut pun dikata kentut.. cet!!

Friday, January 07, 2011 8:06:00 PM

o cam tu. kentut lepas kawin busuk ex. hahaha. sy belum kawin so tatau la. lalalala

Friday, January 07, 2011 11:57:00 PM

ellehh..kentut kitorg maseh wangi lg ape,hahahaha

Post a Comment