Wednesday, January 12, 2011

Keadaan Yang Kita Tak Mahu Lihat Berlaku Di Taska Nowadays...What Say You...


Salam.
Apa perasaan anda bila lihat gambar2 ini? Need your advise what to do further. Berlaku kepada anak saya dan anak2 lain yg sy tak berapa kenal parent diaorang. Rasa mcm nak tunggu depan taska tu dan bgtau semua parent yg hantar anak ke situ. Kami dah tanya seorg kawan PDRM secara informal. Dia kata takboleh nak report sebab tidak menyebabkan kematian atau kecederaan. ''Dah tu, nak tunggu ada yang mati dulu ke baru boleh buat report.." ???

Lokasi Taska : Sri Kembangan - Selangor.

Please advise dan pertolongan anda amat dihargai. Terima kasih.

Sumber Dari Email.



 komen aku: speechless...malam tadi baru jek terbaca kat SINI...yang anak sepupu dia meninggal kerana lemas tertiarap di taska...adehh...sedihnya....baru dua bulan jek pung budak comel tu...huwaaaa....touching ar gini...

40 comments

Wednesday, January 12, 2011 9:55:00 AM

pesal semua budak ..kepala kena tutup ngan kain @ bantai nih ...
tp anak aku tido mmg tutup muka ngan bucuk die ....kecik je bucuk tidak dikhuatiri lemas ... klu cam pic 1 tuh kompom leh lemas

Wednesday, January 12, 2011 9:56:00 AM

adui...sedih je tengok...tak sanggup nak tengok...

Wednesday, January 12, 2011 9:56:00 AM

-nangis-
Na sokong sangat kalau ada ibu yang nampak sendiri perkara yang kurang menyenangkan terjadi kat anak2, tolonglah share dengan ibu2 lain. Tak semua parents boleh buat spotcheck untuk tengok keadaan anak. So, hopefully kita saling membantu sesama ibu. :(


Memang belum berlaku kematian, tapi boleh menyumbang ke arah perkara yang tak diingini. Boleh tak report ke kementerian pembangunan wanita etc, persatuan taska apa ntah..

Kalau Na, I will publish the nursery' name. Nothing to hide. :(

Wednesday, January 12, 2011 9:56:00 AM

ya allah..bahaya tu macam nie...geramnya...

Wednesday, January 12, 2011 9:57:00 AM

1.apa tujuan dia tutup muka budak sampai macam tu?
2.apesal bersepah sampi tu tak teratur tmpt tido?
3.mmg mengecewakan polisi takde jadik pape tak boleh buat tindakan...

hantar gambar tu g JKM tak bleh?taska berdaftar kan??

Wednesday, January 12, 2011 9:58:00 AM

laa..mmg kena tutup muka ke masa tido? takotnya tengok..

Wednesday, January 12, 2011 10:00:00 AM

sama entry kita.. sebab dpt dr email kan.. seriosly mmg risau keadaan anak kat taska. huhuhu

Wednesday, January 12, 2011 10:06:00 AM

BLER TGK GMBR NI TRUS TERINGAT ANAK2 KT NURSERY. BLER TGK CAMNI. HUDA JUST BLEH DOA JER SUPAYA TAK JADI PERKARA YG BURUK SEWAKTU DORANG KT NURSERY

Wednesday, January 12, 2011 10:07:00 AM

perlu ke sampai mcm tu sekali... oooo baru teringat my MIL ada ckp pasal ni masa dia gi tgk ank buah kat taska...patut la dia bising...

kalu si kecik sy mmg tido tutup muka.. cuma keadaan tu mcm x best jer la tgk... huhuhuhu cmni baik la paan dok umah pengasuh...

Wednesday, January 12, 2011 10:08:00 AM

sy ader baca dri email jugak .

budak tu tutup muke maybe sbb silau. sepatutnya diorg2 ni kena tido dlm bilik yg bergelap. & ader langsir. sorg penjaga kena jaga. tp, mybe pemilik taska ni x ambik berat ttg ni.

risau jugak cm gtu kan ?

tawakal aje nih .:D

Wednesday, January 12, 2011 10:10:00 AM

eee....bahaya tuuuuuu! anak aku! risau nyer......

Wednesday, January 12, 2011 10:10:00 AM

Bahayanya mcm tu, better ambik tindakan awal sebelum benda buruk berlaku.

Wednesday, January 12, 2011 10:10:00 AM

Bahayanya mcm tu, better ambik tindakan awal sebelum benda buruk berlaku.

Wednesday, January 12, 2011 10:20:00 AM

siannyer budak2 tu..
mudah-mudahan x terjadi pade anak2 kite..

Wednesday, January 12, 2011 10:22:00 AM

aduiii..teruknya...
kita hantar anak ke sana kita bayar o....bukan free2 je pun...
Jadi jaga la sebaik mungkin kan...huhu

Wednesday, January 12, 2011 10:24:00 AM

emmm... kena selidik dulu kenapa bebudak tu tidur mcm tu... mcm anak2 akak mmg suke tido ngan bantal bucuk kat muka... mcm diorg ni mungkin dah jadi habit tido mcm tu... lagi satu kena tengok satu pengasuh berapa budak diorg jaga... limit 1 pengasuh 4 budak... kalau lebih kita bole lapor kat JKM...

Wednesday, January 12, 2011 10:42:00 AM

sesekali kene wat spotcheck kt tempat jagaan anak2 kita...

Wednesday, January 12, 2011 10:42:00 AM

topik wardina pagi ni dlm MHI..
aku suka MHI.. eh tetiba pulak... lalallalala

Wednesday, January 12, 2011 10:53:00 AM

hmm..memang tak patut gi tutup kepala budak2 ni ngan kain, aku tgok pun mcm semput tak ble bernafas..byk cara lain nak tdo kan budak..dah ko nak sgt buka taska pandai2 ko la carik cara yg betul nak tdokan budak..aku rasa bila dah ada yg lemas baru pemilik taska ni nak sedar..sebelum berlaku baik tegur..tp kalau buat gak kasi lempang je! ingat bayar pakai taik ke!

Wednesday, January 12, 2011 10:54:00 AM

Hmm rasa macam anak kita tak dihargai lak kan..sedihhnye tengok...

Wednesday, January 12, 2011 11:22:00 AM

sbb tu aku suka skit taska yg berunsur kerajaan...sbbnye peruntukan tu ada tuk menyediakan katil2 comey....katil2 mereka unik...takde la tido atas toto...atau tilam nipis.....katil2 mereka boleh disimpan mudah kalo yg kerajaan ni...

Wednesday, January 12, 2011 11:26:00 AM

wei, anak aku tido tutup muka gak..tapi kepala dia dia telengkan skit...bab yang tudung abis tutup semua tu perkes..bahaya tau...

entah la.ajal maut semua ditangan tuhan..yang penting, amik gambar, simpan bukti

Wednesday, January 12, 2011 11:44:00 AM

waduh wadohhh....ni keje ke men men ni... buat nyer lemas budak tu sapa nak ganti... sedih bila tgk bdk2 diperlakukan begitu....xati dan perasaan agknyer...pengasuh2 tu

Wednesday, January 12, 2011 11:50:00 AM

bengong ke apa bt cmtu.. kesian anak2 org tu..

-- sori izan 3 hari x dan BW.. bz tahap gaban..huhu..

Wednesday, January 12, 2011 12:02:00 PM

aku emo la tgk gmbr cam gini .. dorg igt tu anak2 ayam ker biar mcm tue ..ishhhh gerammmmmmm

Wednesday, January 12, 2011 12:12:00 PM

alahai..aku yg tua ni klu tetutup muka da lemas..ni kan bdk2..napela dorg sggup wat cmni..da ade kematian br nak nyesal ke..leh report kat JKM / email je kat Dato Shahrizat..gile la dorg ni..

Wednesday, January 12, 2011 12:15:00 PM

perggghh..hampir semua tertutup muka...bole plak camni???

Wednesday, January 12, 2011 12:18:00 PM

takutnya tgk..kalo yg kecik tu reti ke dia alihkan bantal kalo xleh bernapas...

Wednesday, January 12, 2011 12:38:00 PM

nak kerja senang le ni

Wednesday, January 12, 2011 12:50:00 PM

alamak..ni taska sri kembangan mana nie..elly pun sri kembangan jugek..aduh..tp tengok tempat bukan kot..huhu risau la pulak

Wednesday, January 12, 2011 12:54:00 PM

PATUTLAH, RAMAI BYK SGT KES LEMAS KT TASKA.. GINI RUPANYA.. TP BLH REPORT KAT BADAN KEBAJIKAN KAN???

Wednesday, January 12, 2011 1:30:00 PM

Ya Allah makin takut nk antar anak ke taska...pengasuh yg jaga sorang 2 budak ok la sket..huhu..sian + sedih lak tengok budak2 bergelimpangan tido camni..huhu..

Wednesday, January 12, 2011 1:39:00 PM

kesiannya tengok budak2 ni...

kena report kat jkm supaya dorang boleh buat siasatan...

bahayanya kalau dibiarkan...

Wednesday, January 12, 2011 1:50:00 PM

sedangkn anak selesa tido tiarap pn kita kena berjaga, ini kan lg tutup muka. big NO-NO ok!

mak pak anak2 ni kena bangkitkan isu ni pd pengurusan taska. klu diorg buat bodo trs panjangkn ke JKM biar diorg amik tindakan sewajarnya. mencegah lbh baik dr dh terlewat.

kdg2 saja ambush dtg awal time tengahari nmpk toddler tido atas standard tilam jejaring khas utk nurseries. baby plak mmg dlm baby cot. infant diorg letak atas tilam/toto.

Wednesday, January 12, 2011 2:10:00 PM

buat aduan ke JKM. kalau lagi berani, boleh je post gambar2 ni ke wall FB Shahrizat Jalil

Wednesday, January 12, 2011 2:50:00 PM

Aku sedih bila nengok gambo nih. Aku ada email kat penghantar email nih, dia dah tukarkan anak dia kat nursery lain.

Wednesday, January 12, 2011 3:01:00 PM

mmg ada budak suka tidur tutup muka ngan bantal busuk depa tp tak kan sampai 1 taska semua cam tu?
rasanya depa suh budak2 tu tutup cam tu bagi cepat tido kot..

bila budak tido senang la keja depa cam yang bagi ubat tido kat budak2

Wednesday, January 12, 2011 3:48:00 PM

Sabo je la... kecut perut tengok... kang ada jugak yang lemas... mana la leh wat camtu...

macam2 la masalah sekarang ni... risau je rasa...

kena wat aduan ni kat pihak berwajib selain PDRM tu...

Wednesday, January 12, 2011 3:59:00 PM

tertanya2, kenapa setiap anak2 tu, ada selimut, mmg selimut sendiri ke, ape. anak2 akak pun mesti tdo ngan selimut busyuk n bantal busyuk. tapi jarang le sampai tutup muka.....musykil ni

Wednesday, January 12, 2011 4:52:00 PM

budaya amik tindakkan selepas kejadian ni la buat perkara buruk tu berlaku dulu. bila dh cedera or mati.. kalau nyawa tu blh tukar dgn pesalah ok jugak. rasa kena bubal skit undang2 tu

Post a Comment