Tuesday, January 18, 2011

Kemunculan Astro First...Apa Komen Anda...Ok Ke Tak Ok Sebenarnya???


malam ni cam biasa...online sana sini..takde apa nak wat...so layan laman web gosip artis dulu...
aku kekadang layan gak la gosip2 ni...kira cam amik tahu jelah...
takdelah nak amik pusing...tak kose mak...nak mikir masalah yang melanda kan...
just take a note jek...lebih2 tak pat jet...hahaha...
so memalam ni tetiba layan Oh Bulan...hubby suh baca sal PakNil ngamuk kat twitter dia sal zizan raja lawak tu permainan nama bapak dia jadi aznil nawawa...melenting la paknil...eh kalu aku pun aku melenting...tetambah bapak aku tu dah jadi arwah...bapak2 jangan main ok...huh...
kalu korang nak baca, klik SINI sudah...

^___^

tapi banyak2 citer kat sana, aku tertarik kat twitt kat erma kita pasal kemunculan astro first ni...
aler, astro first yang leh nengok wayang di rumah tuuu...
aku rasa sana sini heboh dok citer sal ni kan....
kita mungkin la dapat kelebihan kan...sebab leh beristirehat bersama anak, isteri, suami di rumah ala2 menonton wayang kan...tapi fikir balik, tul apa kata kak erma tu...citer lanjut korang bleh baca SINI la...

ni rupa twitt kak erma tu...hurmm...marah nampak ahkak sorang ni...
ye ar weii...kalu aku pengarah, or produser pun, aku pun melenting jugak...
tapi hakikatnya skang...aku penonton jek...:p


so apa komen korang???

notadijariku: yang pasti so far aku tak langgan lagi astro first ni...sebab takde citer beh yang aku nak nengok...tunggu dia oper antu kaklimah ke...khurafat ke...akan difikirkan kemudian la...hehehe....nak jugak tuuuu....

15 comments

Monday, January 17, 2011 9:04:00 PM

sebagai penonton mmg bagus la. sbb blh jimat compare dgn tgk kat panggung. blh tgk seisi rmh dgn harga rm15 jek. kalau ada yg ketinggalan, blh tgk lagi dlm ms 48jam. dpt lak kalau tggl di kwsn pendalaman yg ssh nk keluar ke panggung...

tp, sbgai penggiat seni.. pasti ada impak negetiv kat diorg. akan menjejaskan kutipan. cuma astro blh bagi gap masa tayangan antara di panggung & astro first.

psst!
kakngah pun tggu hantu kak limahgak ni :P hrtu nk tgkkat panggung, dh hbs tayangan la pulak....

Monday, January 17, 2011 9:33:00 PM

@kakngah
betul tu kakngah...saya sokong...hehehe

Monday, January 17, 2011 9:39:00 PM

selalu tgk promo kat astro pasal ni. tapi cerita yg ditawarkan tak best sangat. lain ler kalau transformers..confirm beli ;)

Monday, January 17, 2011 9:39:00 PM

kami dh langgan...best jgk ada nie...RM15.00 utk 48 jam tayangan....leh ulang tgk smpai bosan...hehe

Monday, January 17, 2011 9:42:00 PM

@Mata Hati
der...rasanya ni tuk filem tempatan jek...oversea tadop...:p

@Fieza79
saya lum langgan lagi...sebab 3 citer yang ditawarkan seme dah beli cd copycat...hahaha...

Monday, January 17, 2011 10:10:00 PM

beselah astro,die bsnes je pikir,nk duit customer je kan..tp klu ujan hampeh

Monday, January 17, 2011 10:51:00 PM

ok kot untuk orang yang duduk jau cineplex/panggung wayang.. :)

Monday, January 17, 2011 10:59:00 PM

bg kita yg liat masuk panggung ni, takde halla. no problem tengok kat rumah, tapiii kalau filem yg tak best, tak syokla. rasa rugi je. lbh mudah tunggu je raya, mesti ada tayangan semula kat TV. hiii.

Tuesday, January 18, 2011 6:14:00 AM

lps ni, xde bilangan kutipan dah..
ehheee

Tuesday, January 18, 2011 7:54:00 AM

betul jugak tu.. penat dorang wat citer kan.. senang plak2 wat tayangan serentak kat tb.. rugi la dorang.. erm..

Tuesday, January 18, 2011 8:17:00 AM

yg buat marah tu.. rugi la pada derang kan.. sbb kita boleh tengok lebih murah.. tapi dalam paper harini... FINAS akan kaji semula ASTRO FIRST ni...

Tuesday, January 18, 2011 8:32:00 AM

aibaks takde astro kat umah.. huhu

Tuesday, January 18, 2011 8:35:00 AM

aku bace kat paper, die ckp..2 minggu lps tayangan baru masuk astro first..
sesebuah filem lak, tayangan wajib die 2minggu je..so x kesah la kan kalo nk masuk tv..

astro pon byar filem tu mahal utk ditayangkan kat tv..

so x de la istilah penerbit filem rugi..
cume yg untung, pengusaha cetak rompak..leh kuar kan vcd tu awl..ehe

p/s aku x de kaitan ngn astro..
time kasih..

Tuesday, January 18, 2011 9:34:00 AM

menaikkan bil astro tiap2 bulan..
kalau satu chennal tu RM15 3 citer ok la gak..hihihi

Tuesday, January 18, 2011 12:12:00 PM

Tak yah langgan..tengok online sudah ha..ha.. kat malaymoviefull.blogspot.com. Aku dah layan semua filem tue

Post a Comment