Thursday, January 6, 2011

Kisah Satu Malam


malam tadi mak kol...kata darah dia naik...sian kat mak...aku tanya ar kenapa...mak kata sebab adik...ishh adik ni....sampai ati wat darah mak naik...amarah ar gini...
eh lupa nak kenalkan pelakon lam citer aku ni ha....
aku ada 3 orang adik bawah aku..2 pompuan sorang dah kawin sorang lum kawin...dan yang bongsu adik lelaki...masih di tingkatan...jap aku kira...tingkatan 3...owhh PMR ini tahun...kena bagi dia tekanan ni..suh belajar rajin²...

ok ok...dah melalut dah aku ni...hampir tersasar dari citer sebenar yang aku nak citer kat sini...
gini citernya...malam mak kol tu, mak pun katalah, adik ni beli kasut sekolah mahal...dia pau mak aku suh beli kasut sekolah yang berharga kata mak dalam rm100 lebih...mak aihhh...kasut cap ayam ke yang mahal benar tu...geram tul...aku dulu  ngan adik badik lain kasut sekolah jangan mimpilah nak li mahal gitu, pernah gak la kasut sekolah kai turun temurun...tapi idak la ngan budak zaman sekarang...sekali boleh nak melaram, selagi tulah dia pau orang tua kan..haihhh....kalu aku ada kat tempat kejadian, sure adik aku kena pelangkung dah ngan aku...hehehe...opss....aku memang kakak yang garang....motip??ye ar, kena ar garang sikit, barulah dia saspek aku ni...hahaha...

pastu mak kata lagi, stokin pun nak beli yang rege RM10 sepasang....wahhh....barangan di kaki pun dah cecah ratusan ringgit...loaded tul awak ni dik...mentang2 la awak sorang anak jantan...sesedap oren jek awak pau mak ek...sian mak...tapi yang anehnya mak ikut jek kemahuan si adik...kata mak, adik siap wat tunjuk perasaan masa nak beli belah persediaan sekolah masa kat temerloh ari tu...mak  mak...sian mak...kalulah kakde dekat ngan mak, sure biar kakde jek LAYAN high taste adik nan sorang tu...
baligh pun belum nak melaram bukan main...huh...sakit ati omak ni tau...

ritu kan, aku ada citer yang hubby ada beli motor baru kan..saje, takde utang p cari utang...so motor yang banyak berjasa satu ketika dahulu masa aku jadi minah rempit tahun 2003-2004 tu aku dah anto kampung naik keretapi...dengan niat nak kasi adik aku ni...aku sukalah bila dia jaga motor tu dengan baik sekali...TAPI...yang aku MARAH nya kan, sesedap oreng jek dia p modified motor tu begitu begini...marahlah aku....terus berjela hujahan aku masa kol adik ritu...arghh...ingat senang ke nak dapat reta....dah la motor tu aku beli cash...aku sayang bangat ngan motor tu walaupun ianya hanya sebuah HONDA EX5..eh honda gak tu....tapi namo  menanggung beban minyak petrol yang semakin NAIK dan NAIK ni...kami laki bini somi isteri telah sepakat anto motor tu balik kampung...hehehe....

ekseli kan, adik aku ni nak kata jambu tu, tak jugak...nak kata ensem pun, tah...takde rasanya...sebab muka memang bebudak punya stok la...tapi heran, tiap kali aku balik jengka curi baca meseh dia kat nset, sure ada jek awek yang sms...haihh...adeh...agaknya budak pompuan tu cairo kut...haiihhh...siyes aku tak paham...hahaha....

eh, rasanya aku dah lari terpesong ni...lain aku nak citer, lain lak otak ni fikir...tapi takpelah, motip citer sebenarnya sal adik bujang aku tu jek....sesekali glamerkan dia kat blog ni...kang ada yang ingat aku anak tunggal plak kang...hehehe...tapi yang betulnya aku anak yatim...suami yatim piatu....alfatihah tuk mereka yang telah pergi....eh tak leh kutuk banyak2 adik aku ni...kang dia minta balik netbook dia yang aku wat pekasam ni kang, haru jek..hahaha (gelak jaat) :p

notadijariku: sampai entry ni keluar kang, aku masih dok fikir kasut cap apa yang mahal sangat tuu...bila tanya mak, dia tak tau lak cap apa...haihh....serabut tauuu....

4 comments

Thursday, January 06, 2011 11:43:00 PM

hahaha, my adik pun bagi netbook yang dia dapat masa masuk kolej pas tgk laptop abang dia buruk ;)

Friday, January 07, 2011 12:36:00 AM

huh..jd sama memikir kasut apa sampai rm100 tu...ish2...sian mak..

Friday, January 07, 2011 3:25:00 AM

biase la tue... anak bongsu mesti dapat lebih sket dari kakak2 nyer.. adik i pon same . huhu

Friday, January 07, 2011 7:51:00 AM

salam izan..

sama kes ngan adik ena yg lelaki tu.. camtu gak.. demand je memanjang.. haihh!!

Post a Comment