Monday, January 10, 2011

Misi Mencari Sesuatu...Dari Giant, Seri Kembangan...Ke Mydin Di P15...Akhirnya Bertemu Di Billion PKNS Bangi...Alahaii...Hanya Keranamu Anak...


ari ahad lepas, misi mencari sepasang kasut sekolah buat si kakak...pe kess kan, sekolah dah berlangsung dalam seminggu..tapi baru ni terhegeh2 nak kena p cari kasut...
sebabnya masa first day sekolah ritu, cikgu bitau yang kena pakai kasut tiap hari..
sebab ada aktibiti luar kelas la nanti...
aku sebagai ibu yang patuh, p gagah gak la cari...
bukan pe, sian nengok anak aku sorang jek yang kai kasut kaler pink p skul...
hok lain seme kaler putih...hahaha..aler, pe salahnya budak umur 4 tahun jek pung...
bukan umur 14 tahun...hehehe...
tapi takut moral si anak down, sebab aku tau, gimana perasaan bila kita sorang2 jek yang lain masa dalam kelas kan...so ku kerahkan si apaknya bersama2 keluar dalam misi mencari kasut si anak...

memula ke giant...perghh, rasa amarah disitu...sebab bila tanya kasut sekolah takde dah ke...kata mereka semenya dah dipulangkan kepada supplier...ok, so ajak hubby ke mydin plak...
dengan harapan agar apa yang dicari akan ditemui...
namun hampa...jawapan yang sama diterima...si anak dah wat percubaan guling mengguling kerana kasut yang dicari tidak ditemui...
lalu kami ke pkns bangi...alhamdulillah...ada jodoh di sana...

dan inilah kasut REJEK yang satu2nya ada pada ketika itu...rejek pun rejek la...
kang si anak meronta2 kang bila hasrat tak dipenuhi lagi naya...
rejek pun ok lagi...cam REJECT SHOP tu...hehehe...ni jek saiz paling kecik...ni pung longgar...

bila dah dapat apa yang dihajati, barulah si anak tersenyum lebar...
tak sabar nak pakai kasut p sekolah esoknya...hehehe....
oklah tu...anak ceria, ibu pun bahagia...:d
eh gambar si anak bergaya dengan kasut baru nan ado...tak sempat nak snap pepagi buta...

owhh ya, kat beg kakak ada tag nama dah skang...sebab cekgu kata mudah nak cari seme...
kakak dok lam kelas 4 PERKASA...

ni plak jadual waktu dia...agagaga...umur 4 tahun jek pun...tapi siap ada jadual waktu tu...
belajarnya sampai jam 12.15 jek...pepetangnya dipenuhkan dengan aktiviti kerohanian...solat asar berjemaah, makan, tido dan semelah...

yang aku tau, tepat jam 4:30 petang, aku terus punch kad, gerak p amik anak kat sekolah...hehehe...

notadijariku: belajar rerajin ye kakak...

16 comments

Monday, January 10, 2011 11:48:00 AM

semoga berjaya :)

Monday, January 10, 2011 12:00:00 PM

huhu..tuh ah pasal.nk ubah ape eh? aku pun tak tahu wahai cik kak.tapi kan nak blog supo akak neh haaa . lawee je . kehkehkeh

Monday, January 10, 2011 12:02:00 PM

pheww!! mmg mcm timetable kt skool kita dulu..haihh

Monday, January 10, 2011 12:05:00 PM

Ganer nk wat komen pop up window? hehehe. dok au arr. CM tlg wat blh?
plz...plz....plzzz

Monday, January 10, 2011 12:06:00 PM

ooo kalo kasut skolah xlaku dorg pulang blk ek??
jenuh la nk cr kalo bukan musim org soping brg skolah ye

Monday, January 10, 2011 12:08:00 PM

4 tahun punye jadual tuh?cam jadual tahun 4 jerk hehehe

Monday, January 10, 2011 12:11:00 PM

semoga kakak jgn jadi perkasa hitam mcm dlm tibi tu tau nak..

sek anak aku tak perlu kasut sekolah...sib baik..kalo idak..dari giant, ke mydin dan ke billion aku terjah jugak..

Monday, January 10, 2011 12:15:00 PM

@Ieda Al-Habsyi
mekasih cik da...

@Nurul Hidayah
pulak???pe kata ko amik blog akak ni...tukar hak milik mau...hahaha

@MrS. F!zA
tulah tu...tergelak akak nengok..gle taff pembelajaran budak2 sekarang..

@CMW Safari
der, mung wat sendiri ar...aku doh kasi tutor tadi..

@SyaNa
haah, gitulah citernya...aku pun baru tau semalam...

@Hidayah
tahun 4 kut...hehehe...

@~aSHa~
tau tak pe...jadi keje wei, dalam sehari p 2-3 tempat...aku jadi pening...

Monday, January 10, 2011 12:26:00 PM

wah.. umo pat tahun dah belajar mcm2.. patut la ank2 zaman sekarang bijak2 kan..

Monday, January 10, 2011 12:29:00 PM

kt bata xde ke kak izan? bkn sepjg zaman ada ke?
bdk2 zaman skrg mmg hebat kan belaja..sy dulu xpenah masuk tadika terus masuk darjah 1...

Monday, January 10, 2011 1:47:00 PM

@LiErOSe~QiEmi
tulah pasal kan...kita dulu takde pun cam gini...hehehe...

@mrs_zura
akak malas nak p alamanda...sure sesak...tu tak jumpa bata tu...

Monday, January 10, 2011 2:07:00 PM

mak aih..takutnya tengok jadual dia..huhuhu..

aqila pun sibuk nak kasut..tp tak beli pun..sbb susah nak buka..

Monday, January 10, 2011 2:15:00 PM

kerna anak kan....nk kasi dorang hepy....sggup je kita sbgi ibu bapa..

gud luck kakak..

Monday, January 10, 2011 2:24:00 PM

lorr.. nape xckp awal2.. kat jusco ekuin tu ada kedai swan.. siap jual kasut skolah semua.. kat bata pun ada kan.. cptnyer dah return blk kat supplier...

Monday, January 10, 2011 8:12:00 PM

haa... pasal tu la akak klu time 'back to school promotion' sibuk beli barang sekolah anak... Nayli pun saiz kaki kecik... masa tu je bole beli kasut... lepas habis promo sekolah mmg tak dapat la cari kasut utk Nayli... ;p

Tuesday, January 11, 2011 4:11:00 PM

wow dah ada jadual waktu, gitulah bebudak jaman sekarang, serba moden, penuh ngan aktiviti kat skolah

Post a Comment