Sunday, January 23, 2011

My Princess...Kerana Dia Yang Bertahta


salam semua...
selamat pagi...hurmm...hari minggu yang mendamaikan...adehh...pagi ni aku bangun agak lewat...anak2 dah siap meneroka sana sini baru aku terjaga...ni seme gara2 tido lewat malam tadi...sebabnya aku terjebak lagi sekali dengan aktibiti itu...huhuhu....dah lama tak terjebak...bila sekali terjebak selamanya mendesak sampai skang masih teringat2...huwaaa.....aku dah agak dah, ginilah jadinya kalu dok melayan KOREAN DRAMA...citer terbaru yang aku layan malam tadi MY PRINCESS...hehehe...

cam biasa kalu aku dah melekat citer tu, sure pelakonnya adalah salah seorang aktor yang melekat kat hati aku jugak ni...saper lagi kalu bukan SONG SEUNG HEON tu...hahaha...
memang aku tertunggu2 drama ni...ritu aku ada pernah up sekali...tapi masih dalam pembikinan la kan...nak nunggu tayang kat tb Malaysia ni tah bila...sedangkan kat KBS World lum ditayangkan lagi kan...so aku try la search kat mysoju tu...laman terbaik kalu nak nengok drama2 korea yang terkini dan sensasi...tapi semalam aku sempat layan sampai episod 4 jek...tu pun tido jam 3 pagi..malam ni ar sambung...kalu sambung nengok skang, sure tak jadi keje buat la aku...hahaha...

cakap banyak tak guna kalu korang tak addicted cam aku ni...to all korean drama fans...jangan lupa nengok citer terbaru SSH ni...naperlah dia ni ensem sangat...sampai termimpi mimpi dah ni...hahaha...

Title: 마이 프린세스 / My Princess
Chinese Title : 我的公主
Genre: Romance, Comedy
Episodes: 16
Broadcast network: MBC
Broadcast period: 2011-Jan-05 to 2011-Feb-24
Air time: Wednesday & Thursday 21:55
Synopsis
An ordinary college student, Lee Seol, finds out she’s a princess. The grandson of Daehan Group, Park Hae Young, is put in charge of educating Seol on proper etiquette.

Cast
Song Seung Heon as Park Hae Young
Kim Tae Hee as Lee Seol
Jun Min Seo as young Seol
Park Ye Jin as Oh Yoon Joo
Ryu Soo Young as Nam Jung Woo
Lee Soon Jae as President Park
Maeng Sang Hoon as Oh Ki Taek
Kang Ye Sol as Lee Dan
Im Ye Jin as Kim Da Bok
Lee Ki Kwang as Choi Jun Woo
Son Sung Yoon as Shin Sang Gung
Lee Sung Min as Lee Young Chan
Lee Dae Yeon as So Sun Woo
Choi Yoo Hwa as Kang Sun Ah
Heo Tae Hee as Bo Jwa Gwan
Chu Hun Yub as Yoo Ki Kwang
Min Joon Hyun as Ki Ja
Ahn Nae Sang as Emperor Sunjong

ni drama terbaru untuk tahun ni...aku search kat  korean drama web tadi adalah beberapa drama yang terbaru...tapi tak berminat...sebab most actornya aku tak addict...hahaha...
klah, nak sambung wat keje dulu...kang malam nak sambung nengok lagi...daaa...

selamat bekerja bagi semua yang bekerja...thanks for dropping here....

notadijariku: susah la kalu dah jadi kipas susah mati ni...:p

9 comments

Sunday, January 23, 2011 9:53:00 AM

akak dulu suka sgt winter sonata, pastu the hotel, itu je, sampai sekrg dah tak tgk citer korea. baru je nak tgk, anak2 dah nak tgk kartun, terpaksala mengalah

Sunday, January 23, 2011 10:24:00 AM

gua pun tengok.hehe

Sunday, January 23, 2011 10:56:00 AM

arrr...cik mot layan jugak drama korea ni.
sya dah lama tak tgk korea ni.
last drama sya tgk autumn in my heart.. lama dah tu..

Sunday, January 23, 2011 11:17:00 AM

ermm tak de khj la.. kalo ada tentu2 akan ada dvd itu di sini.. hehehe

Sunday, January 23, 2011 12:35:00 PM

salam dikk
eheheh amboii layan korea lak nie ..

ps : dik mcm mana nak tukar background caler akak nyer templete tuu .. nak tukar dari choc ker merah sama2 tuuu heheheh aci ! ..
ym akak dikk :)

Sunday, January 23, 2011 2:19:00 PM

best ker citer nie? leh layan gak nnt..:)

Sunday, January 23, 2011 3:32:00 PM

best ker citernye CM. bosan2 leh layan gak nie

Sunday, January 23, 2011 8:01:00 PM

@MAMASYAZA
kak, sebab tu saya nengok time anak2 dah tido...tapi sib baik derang jenis tak ngaco...pasang jek cd kegemaran, sure tak kaco punyalah...hehehe...

@Imran nyambek
hehehe...eh hang pun die hard fan korea drama ke Im...leh ar join ngan akak ni...:p

@Mata Hati
layan layang...jatuh hati ngan pelakon2nya terutama SSH tu...hehehe...
der, autumn in my heart tu tahun 2000 kuar...lama giler dah tu..hahaha...10 tahun hampir berlalu...:p

@ayang
hahaha, citer baru keluar weii...tengah tahun la baru kuar cd kat kedai...

@Gieyana
best...malam ni nak sambung episod seterusnya...yang, nengok ar, tu pun kalu hang minat...hehehe...

@CWM Safari
best, saya mesti pilih...kalu nak tau banyak lagi citer best, search kat blog ni dengan label KOREAN DRAMA...hehehe

Monday, January 24, 2011 9:03:00 AM

baru jer abs layan cter personal taste, playfull kiss ngn she's beautiful

Post a Comment