Wednesday, January 26, 2011

Pagi Ni, Kita Citer Pasal Makan Dulu Ek...Edisi Menternak Lemak Part II Petang Semalam


salam semua...
selamat pagi...
ok, sebagai entry pemanas pagi ni...pe kata kita citer sal makan dulu...
eh korang seme dah sarap???kalu aku, kadang sarapan...kadang aku combine jek sarap ngan lunch...jadilah BRUNCH...gitulah sehari²...malas nak turun cafe p beli makanan...tak tahan bau masakan melekat kat baju...hahaha...alasang kukuh kan...kan....

ni citer petang semalam...dah semalam gaji...cam biasa, dapat gaji urusan pertama yang terpenting seme kenalah bereskan...so petang semalam, ajak hubby keluar cari pampers dan susu anak...ni yang paling mustahak...keperluan anak² diutamakan...dan dia pun balik awal...bagus...balik keje siap² terus ke billion...sebab ari tu nengok susu kakak DUTCH LADY 456 rege RM18.90...aler sekali p nengok perisa madu takde stok...arghhh...tensi tul...kalu dah murah gini stok abis la plak...bincang punya bincang...malas nak p tempat lain...hubby kata sok jelah dia beli kat UO kat opis dia...sana pun murah...aku ok jelah kan...

beli belah sikit barang keperluan...hubby ajak makan...mulanya dia ajak p makan steamboat kat dalam kawasan UPM tu...aku iyakan sajelah...aku bab jalan² cari makan memang fail...cam aku warwarkann sebelum ni la...pikir punya pikir, hubby kata alang² dah kat sini, kita makan kat RESTORAN CEMPAKA RIMBA jelah (again???)...cehh...tadi beria kata nak p makan steamboat...hahaha...

ok, malas citer panjang...korang ada yang tak baca pung...baik nengok gambar...bukan selalu aku wat entry ada gambar ni...ate, aku bukan photog amatur...gambar sekadar memeriahkan entry sahaja...

ni air ni...ada 3 kaler semenya...

menu petang semalam...SIAKAP MASAK MASAM MANIS, TELUR DADAR 2 BIJI, SAYUR KAILAN IKAN MASIN, SUP CAMPUR...ini pun dah cukup mengenyangkan kami 4 beranak...

ini adik idung pesek...hehehe...siang kat anak aku nan sorang ni...idung tak bape mancung cam mak dia...hahaha...perasan tul...

ini anak abi...tapi anak aku jugak...:p

dah kenyang makan, malas nak jejalan...aku takut tak pat tahan godaan...dah la nak lik kampung, nak p CH...so baik balik umah terus...kan kan...

eh rini ada jualan...harus terjah ni...memang aku tunggu sebab nak cari inner ayunar...lalala....
so korang sarapan apa pagi ni???jom sarap...

17 comments

Wednesday, January 26, 2011 8:21:00 AM

lama x rasa 3 rasa tuh.huhuhu

ari nie tukar selera plak.biasa tapau nasi minyak tp ari nie nasi dagang plak. jap2 g buat ait teh susu gelas besor. baru best bfast.hahaha

Wednesday, January 26, 2011 8:23:00 AM

sampai hati cikmot ckp "korang ada yang tak bace pun.." huhu..sedih tau.. haha..

Wednesday, January 26, 2011 8:29:00 AM

murah susu tu pyh dh nk dpt rege dlm 18++..ni pn dh abis stok kt umh

Wednesday, January 26, 2011 8:46:00 AM

wah!!! sedapnya cik mot...lama dah tak mkn ikan msk 3 rasa ni...huhu

Wednesday, January 26, 2011 8:54:00 AM

anak2 akak, kalo mkn kat luar, tak sah kalo tak order kailan ikan masin, sampai dah bosan, asik menu yg sama je

Wednesday, January 26, 2011 8:57:00 AM

ni yg best bukak blog akak pg2..cuci mata dgn makanan..hehe

Wednesday, January 26, 2011 9:19:00 AM

dapnyerrrrr,,,

lya gaji blummasyukkk.. akhir bulan bru msuk..

Wednesday, January 26, 2011 9:25:00 AM

leh laaaaaaa cik mot belanje lepas neh..best2...grrrrr

Wednesday, January 26, 2011 9:26:00 AM

ayunar takde hari ni.. esok ade la..

25-26/1/2011
- Perbadanan Putrajaya (11-3PM)

27/1/2011
- Wisma Tani ( kat hujung sekali dekat dgn Kolam)

28/1/2011- B8, JPM

Wednesday, January 26, 2011 9:27:00 AM

aik??awat kakak nampak bulat??ke gambar je nampak camtu?dah makin berselera ke?

Wednesday, January 26, 2011 9:29:00 AM

KO memang tau, pepagi letak gambo makanan, dahlah aku belum sarapan lagi, bunyi dah perut nih tgk ikan siakap...sedapnya...

Wednesday, January 26, 2011 9:39:00 AM

wahhh k dah terer dah sal jualan ek ..haha

mkn besar dihari gaji ...

Wednesday, January 26, 2011 9:53:00 AM

amboi2...dinner MERIAH giler...ye la kan udah dpt gaji...org2 yg bukan keje gomen..TAK MERASA la gaji awal..hahahaha..tu la makan MEE je..ahhahaha

Wednesday, January 26, 2011 9:55:00 AM

wahhh...mentang2 baru gaji...ahahahhahaha

Wednesday, January 26, 2011 10:07:00 AM

oit.... dutch lady harga tu lagi ke hari ni? kalo murah aku nak suh si dia g terjah...

Wednesday, January 26, 2011 10:23:00 AM

wah ..mna gambar mak yer..

Wednesday, January 26, 2011 10:30:00 AM

hulur la sikit nampak sedap jerrrrrrrrrr

Post a Comment