Thursday, January 13, 2011

Sungguh Ko Tak Permainkan Perasaan Aku Kan??? Aku Sangat Berterima Kasih Ni...


ari tu, tah bila tah aku pung dah lupa...
ada terima bil elekterik yang terbaru...
tapi kan, masa dapat jek bil tu, mata aku terkebil²...
cam tak percaya pung ada...
rasa cam dipermainkan pun ada...
eh biar betul TNB ni...wat lawak ke apa...
ke silap cek ni...sebab b4 ni kemain ko caj aku kan...
aku tak kai ekon pun kat umah, ko caj sampai RM50 lebih sebulan...
apa kes???
ke ko suka² nak caj lebih...ishh, mana leh gini...
sedih la aku...

tapi masa nengok bil terbaru ni...tiba² nengok situ siap tulis DIBIAYAI OLEH KERAJAAN MALAYSIA...
eh apa kes kerajaan nak biayai plak...aku bukan sesapa yang baru mengharumkan nama negara...
tak caya???korang nengok di bawah tu...nampak kan...

so bila dah kerajaann biayai tu...amaun yang tinggal RM-3.75...so kalu dah negatif tu, maknanya tak perlu bayar la kan kan...ke TNB nak permainkan perasaan aku yang baru nak terbuai ni...hahaha...

notadijariku: tak kesahla apa2...yang penting bulan depan aku tak perlu nak bayar bil...tapi nengok bulan depan sekali dia caj mahal...memang nak kenalah kan...huh..

23 comments

Thursday, January 13, 2011 7:45:00 AM

wah..tahniah.. hahahha.. kami tk pernah ada sapa nak biaya pon..uhuk

Thursday, January 13, 2011 7:48:00 AM

selalunya camtu lah...kena update bulan depan punya bil yer cik mot...

Thursday, January 13, 2011 8:01:00 AM

wahh...bahagia la akak bulan ni xyah bayar bil..hehe..best3

Thursday, January 13, 2011 8:04:00 AM

dulu2 TNB selalu tak mainkan perasaan aku memang xpenah bayo bil letrik
skang dah pindah naik atas berpulu2 kali ganda bil letrik aku...dari xkena bayo..kena bayo smpai 60 sbulan huwa....

Thursday, January 13, 2011 8:13:00 AM

cik mot,
gamaknyer yg caj lebih tu sebab die pakai anggaran je..
so, bile next month nyer tu, die cek yg betul, tak sampai anggaran...
yg kes dibiaya oleh kerajaan tu,
memang betul..
kerajaan malaysia akan bayor kalo bil kite kurang dari RM20..

Thursday, January 13, 2011 8:14:00 AM

wah!!! tahniah la..hehehe
save budget ckit la bln depan ni kan...
klu bln2 mcm ni kan bagus..miahahaha

Thursday, January 13, 2011 8:22:00 AM

@MrS. F!zA
takper, ko tak yah guna elektrik selama sebulan, sure bil akan dibiayai jugak...:p

@cik bebel sentiasa
haah, gitulah citernya...

@eT
bahagia la sangat et weii...
tah2 bulan depan dia caj kemain mahal...tak leh terbuai sangat ni...

@Nana
mesti ko lupa la tu...
bukan kat umah ko ada 2-3 biji ekon ke???:p

@ita cutevirus
tah la, kita pun rasa cam gitu...
main taram jek nak caj baper...
mana leh gitu...

Thursday, January 13, 2011 8:22:00 AM

nape bil akak dibiaya oleh kerajaan?? akak sorang je ker?? (ade sedikit unsur kejelesan di situ)..
(^__^)

Thursday, January 13, 2011 8:22:00 AM

@? Baby Yats ?
huhuhu...kalu tiap bulan cam gini...
wahhh...dunia ini ana yang punyalah...:d

Thursday, January 13, 2011 8:27:00 AM

owh..

ena dibiayai sepenuhnya utk syabas.. lalalala..
bila plak TNB nak biaya kami plak ni? jimat!!! weeeeeeeeee!! op! stop berangan.. ;P

Thursday, January 13, 2011 8:30:00 AM

haah..kalau bil api, bawah rm20, xyah bayo..
kan best kalau bil air bawah rm20 pun xyah bayo...selamat dari beyo membayo bil ni..hehehe

Thursday, January 13, 2011 8:31:00 AM

heheheh.. bil elektrik bawah rm20.. memang tak payah bayar dah.. tapi setakat ni.. aku lom lagi dapat bil camtu... kuar pagi balik tengah malam pun.. bil still lebih rm20... agaknya jiran aku tumpang kabel letrik aku kot.. hahahahahahahha...

Thursday, January 13, 2011 8:32:00 AM

20 ringgit kebawah mmg tak kena bayar pun..

Thursday, January 13, 2011 8:33:00 AM

bagus la tu.. dibiayai oleh kerajaan.. aibaks lg la.. 4-5 bulan bil tak sampai.. terus terbiayai kot.. hehe...

mornink!

Thursday, January 13, 2011 8:44:00 AM

ish..berjimat nye..
pki sumber tenaga lain ke ape?
seterika, peti ais, aircond kan sume tu pki tenaga elektrik yg byk

Thursday, January 13, 2011 9:22:00 AM

Perghhh...kerajaan biaya tu, cayalah ^_^.

Balik kang aku nak nengok bil letrik umah aku plak, ada kerajaan biaya tak...ahaks...

Thursday, January 13, 2011 9:49:00 AM

bil kurang dari RM20 x kena bayar dh.. kerajaan akan bayarkan. eh, jimat gila letrik umah cik mot..

Thursday, January 13, 2011 9:50:00 AM

hehe..umah sy xde harapan la kerajaan nk belanje...xpenah kurang dr rm40...

Thursday, January 13, 2011 9:53:00 AM

ko tak on peti ais ke ... ke peti ko tak byr sudah kena angkut balik dek kedai kak ... biar betul ...tak penah hayat aku ...bil lektrik tak cecah RM40...

Thursday, January 13, 2011 10:00:00 AM

dulu bil aku murah2
padahal pakai ekon tp xsmp rm30
tp la ni, kadang smp rm60
sah la tu TNB da permainkan perasaan aku dulu

ntah2 ko mangsa terbaru
hahahaa
ha cuak..cuak..

Thursday, January 13, 2011 10:22:00 AM

aku jawab tuk semua yang lum aku jawab...

eh nak kata aku jimat, tak jugak ye...sebab sebelum ni naper tnb caj sampai rm50 lebih...skang tiba2 sikit, pastu kerajaan biayai...tu yang aku rasa cam dipermainkan ni...
huh...

eh kat umah aku guna lilin jek...dan lampu suluh ayam daging jek..ni memang betul2 jimat ni...hhaha...

Thursday, January 13, 2011 10:27:00 AM

eh... bukan ke bulan lepas nko dah terlebih bayar... saje nak cover utk bulan ni... takkan diorg nak refund kan... ;p
ayat jeles... hihihi

Thursday, January 13, 2011 12:08:00 PM

wahhh dasat ko....aku duk laki bini kt umah tu pon still kena byr below rm30..hehe...

tp kt umah br mmg x yh byr pon..haha...x de org duk lg...

Post a Comment