Tuesday, January 18, 2011

Yey...Lampu Pocong Sebutan Ramai Bertandang Ke Rumah Aku...Terus Dari IKEA...


citer sal p IKEA ari sabtu lepas...perghh..rasa aku la kan...lebih kurang dalam 3 tahun aku tak p sana...last sebelum kawin rasanya...eh kalu sebelum kawin tu dah hampir 5 tahun gitu...
hurmm...apa2 la...nampak sangat aku fail matematik...adehh....segan sungguh gini...hahaha...

^___^

ok, berbalik pada citer di ikea...balik dari konvo adik tu, terus gerak ke ikea...main redah jek...ikut GPS yang adalah...aku pun ingat2 lupa lokasi ikea tu..aku rasa dengan ingatan yang masih bersisa tu, terletak kat SEGITIGA BERMUDA antara The Curve (TC), Tesco, Ikano..eh ikut jelah GPS kan...apa susah...
lastly, ketemu gak ngan The Curve...hubby ajak p sana, sebab siyes, ni kali pertama kami sampai ke The Curve ni...hahaha...cam rusa masuk kampung plak...nak cari parking pun terkial2...
dah dapat parking...terus naik atas...tetiba rasa boring jek...
takde yang menarik pun kat TC tu...pastu terus ajak hubby melencong ke IKEA la...baru best...
sesambil abiskan sisa duit yang ada kan...
takde duit, ko dok la dediam...hahaha....

tapi yang kelakarnya, siap tanya customer services kat TC tu arah nak kuar ke IKEA...sedih kan...
so, parking jelah kete kat TC tu...menapak la setapak dua puluh tapak ke IKEA kan..bukan jauh pung...kuar masuk bangunan jek...hahaha...masuk jek IKEA tu, terus teringat kat meatball yang menjadi sebutan tu...eh alang2 dah sampai kan, y not aku cuba...nak p sini lagi maybe 4-5 tahun akan datang plak...hahaha...

tapi sebelum tu, suping ala kadar kat dalam market mall tu dulu...target utama nak cari  LAMPU POCONG yang jadi sebutan skang...eh mana leh kalah...umah aku pun nak bela sekor...:p
nengok rege, mampu dimiliki la kan...RM39.90 jek sekor...so amiklah satu...huhuhu...
pastu jalan2...tangan gatal tul sebab ada jek barang yang nak diamik...
alih2 ada jugaklah 2-3 barang yang tak terniat nak beli termasuk dalam troli...aku dah agak dah...
tapi yang paling rasa beh, sebab dapat beli meja 4 segi kaler itam...yang comel tu...
rege RM29.90...masih mampu milik bagi golongan petani cam aku ni kan..hahaha...

eh ni rupa table LACK kaler itam yang aku maksudkan tu...gugel sudah...

ok, dah setel seme, anto barang ke kete...menapak antara dua bangunan ok...terus p cari meatball pujaan ramai tu..sekali aku order 10 ketul terus..TAMAK disitu...hahaha...
gambar tak sempat nak snap, sebab giler ramai orang kat fudkot tu...
so aku gugel jelah...sama jek kan rupanya...

dah siap makan, perut pun kenyang, terus gerak balik umah...sampai umah, dan2 tu jugak terus DIY lampu pocong...hahaha...dan hasilnya adalah seperti dibawah...
aku bajet nak tukar langsir...kaler apakah yang paling sesuai...sila kasi cadangan sama....tq

bila dah tutup seme lampu...try pasang lampu pocong ni...agagaga....cerah semacam jek...
rasa ala2 takut pun timbul...kata lampu pocong kan...

sekian, citer di ikea...tapi fikir balik, rugi tul tak beli meja mampu milik tu tuk mak kat kampung satu...
nak ajak hubby p sana lagi bebila, rasa cam berat jek mulut ni nak ajak...hahaha...mulanya ingat nak ajak p keesokkan harinya...tapi tulah tu...lain kali jelah...arap rege dia tak berubah la...huhuhu...

notadijariku: bila agaknya nak bina IKEA kat putrajaya ni ek...banyak lagi tanah kosong tu...hahaha...

26 comments

Tuesday, January 18, 2011 10:14:00 AM

ieza pun dah dekat 3 thn x jejak kan kaki ke IKEA tu... dah terasa2 nak makan meatball n kek Daim tu...

Tuesday, January 18, 2011 10:18:00 AM

eh, adik lynn tiap2 hari pegi ikea.. ape kate oder kat die.. hehehe

Tuesday, January 18, 2011 10:21:00 AM

wah... mcm adik ai kerja kat ikea jea... hehhehee

Tuesday, January 18, 2011 10:25:00 AM

tengok meatball tu , terus tertiba lapar tau .

Tuesday, January 18, 2011 10:26:00 AM

yang..cantik lmpu pocong tue. Ai pon br rembat gk dr ikea..perghhh..romantik giler!hihihi

Tuesday, January 18, 2011 10:28:00 AM

alamakkkkkk meet ball lama tak makann sedappppppnyerrrrrrrrrr

Tuesday, January 18, 2011 10:33:00 AM

aku tak penah pegi IKEA.. huwaaaaaaa...

Tuesday, January 18, 2011 10:36:00 AM

bestkan gi ikea... brg xde dlm senarai pun boleh terbeli..

Tuesday, January 18, 2011 10:39:00 AM

lieya ni pun kaki ikea....en hubby ar rajin ajak survey perabot...lieya lak suke pegi sebab suke mkn kek daim ngna karipap ikea jek hahahaah...ingat mkn jek laa lieya nie.....

ye laa lampu tu mcm pocongkan...sedap gak boh name lampu pocong heheheheheh

Tuesday, January 18, 2011 10:46:00 AM

Meatball paling best..terangkat.

Tuesday, January 18, 2011 10:47:00 AM

lampu pocong tu tgh sale ke?

Tuesday, January 18, 2011 10:59:00 AM

sy pun agak2 nak ke ikea gak ni. nak gak rembat lampu pocong & meja tuh. tp, bile la agaknye nak kesana ye. 2tahun lepas last ke sana. huhu. langsir tuh buh warna ijau lumut/maroon la. i like..:) jom p nilai beli..hehe

Tuesday, January 18, 2011 11:23:00 AM

amboiii dia pn da ade lampu pocong
:-)

meh sini aku beli kan..opis ku sebelah ikea jek

Tuesday, January 18, 2011 11:25:00 AM

hehe lampu pocong ek
jgn malam2 ko tbayang pocong bila tgk lampu tu sudah

Tuesday, January 18, 2011 11:56:00 AM

ku dh lama rembat itu lmpu pocong...mmg romantik..hikss

Tuesday, January 18, 2011 12:04:00 PM

Sedapnya tgk meetball tu.

Dah lama tak gi ikea, tensio klo gi, susah sgt cari parking. Klo nak gi kena gi weekdays.

Cantik ah lampu pocong & table tu.

Tuesday, January 18, 2011 12:12:00 PM

aku tak penah pegi lagi sedih ...hahha
bkn takat ikea...the curve tu pun sam a...hahha

Tuesday, January 18, 2011 12:38:00 PM

wah kelas nama lampu tu kan??

Tuesday, January 18, 2011 12:58:00 PM

ingat lampu ape la tadik kan...
tapi, memang pon.. ramai yg suke ngan lampu ni...

Tuesday, January 18, 2011 2:18:00 PM

walaweh org tu bru beli dh psg..tkleh jd ni kna psg jgk lah..huhu

Tuesday, January 18, 2011 2:44:00 PM

Ada gak satu lampu tu... tapi habis dikerjakan si anak bujang nan sorang tu... dah patah2 pun bawahnya... sadis tol....

Tuesday, January 18, 2011 3:15:00 PM

Salam..

Cantik jgk lampu tu...
tgk rumah orang ada gantung2 kat dinding, umah kita 0 je. bila lah nak menebuk lubang, banyak benda yang terbengkalai nak gantung. tuan umah pesan jgn tebuk byk2...huhu...

Teratak Usang

Tuesday, January 18, 2011 3:49:00 PM

siyes... aku tak pernah pun p ikea tu.. walaupun pernah 5 tahun duk KL

Tuesday, January 18, 2011 4:14:00 PM

lampu pocong bakal beralih tempat malam nanti... tungguuuu...
hihihihihiiiiiiiiii....

Tuesday, January 18, 2011 5:30:00 PM

sedapnya meatball....
harus pg ikea jugak nih..

Tuesday, January 18, 2011 5:39:00 PM

hahaha... terpengaruh jugak kau akhirnya dgn lampu pocong tu ek. nape tak ckp dgn aku, aku dah x pakai dah lampu pocong aku tu. ttg langsir tu, cer kau buat 2 lapis.. day n night curtain.. carilah warna yg sedondon dgn sofa kau.. like kelabu ker, tanah hitam ke.. nampak esklusif gitu.. :)

Post a Comment