Wednesday, February 16, 2011

Aku Bukan Syok Sendiri!!!



assalamualaikum...
ari ni tergerak hati aku nak join kontest syoknyerblogging......sebenarnya aku ni malas sangat nak join² kontest ni...ate aku kan pemalas...tapi demi tuk memberi sokongan kepada forum SB kesukaan aku tu...(nampak cam ayat bodek ni) hehehe, aku gagahkan jua...dek kerana masa yang terluang ni banyak, tak salah aku mencuba kan...kan kan...adatlah kontest ni kan...ada menang...ada yang kalah...tak menang pun tak per...janji aku dah cuba...lalala...
ok, memula kita nengok pe yang ada kat forum Syokyerblogging ni...tetiba aku teringat kata seseorang sifu dalam arena blogger ni...kata dia "seseorang blogger tu, paling tidak pun, kena join salah satu forum yang ada untuk para blogger ni"...hurmm...pikir punya pikir, betul jugak kata sifu tu...tak salah kita join kan...yelah, nak harapkan berblog semata...dan kalu malas nak blog walking, parah la kan...contohnya cam aku...kadang ada masa nak blog walking...kadang memang takde...banyak ke hal lain..bistu camner???

so kesimpulan dari cerita itu, aku pun join jugak la...lagipun banyak masa yang aku ada...serius, aku suka lepak kat syoknyerblogging ni...punya ramai kawan dari geng SB tu...ada kawan baru...ada kawan lama...dan dari aku jenis tak tau apa² sal dunia blog...aku jadi tau...cehh...ni aku tipu aku tipu...hehehe...sekadar menyedapkan ayat ni...kadang² kan aku rasa seronok berblog...dengan blog, aku leh citer apa sahaja mengikut kata hati...mengikut apa yang tersirat...tapi takdelah seme aku nak citer kan...haihh, citer lam kain tu idak sam sekali...TAPI kadang² mud berblog aku lari...malas pun ada...nak menaip pun jari rasa kejung jek...bistu camner nak guna tag line SYOKNYER BLOGGING gini...haihh....
nengok, dah stuck dah ayat aku ni...ishhh....

dulu, masa aku memula kenal ngan dunia alam maya ni, aku aktif sebagai salah seorang forumner forum myuitm...skang aku dah tak pasti dah apa yang jadi yang forum tu...dah terkubur kut...dan bila terpandang ada satu forum baru yang salah sorang blogger dok promot, aku terus join, daftarkan diri tanpa sangsi...owhh, kadang² bagi aku ni, forum ni salah satu tempat kita bertukar pendapat atau nak tanyakan pendapat orang lain..selain dapat beramah mesra dengan blogger² di luar sana...hehehe...aku kan jenis yang pemalu...wahh...pemalu la sangat...kan kan...

so, kalu korang yang belum jadi ahli SB ni...moh reramai kita meriahkan majlis...bukan susah mana pun, daftar jek...ada masa terluang join borak²...nak promot blog korang pun bleh...:p..dah daftar tu, nak join kontest ni pun bleh...klik jek link kat bawah ni...

Syoknyerblogging. Komuniti Blogger Masa Kini

moh kita nengok adiah yang bakal dimenangi oleh para pemenang...
1st Prize Fivio.com Value Hosting – 10GB (RM150.00) – 1 orang pemenang
• Webspace : 10 GB
• Data Transfer : 50 GB monthly
• Email : Unlimited
• MYSQL : Unlimited
• Control Panel : Directadmin (Malaysia Server) or Cpanel (USA Server)
• Backup : Daily Backup, Weekly Backup, and Monthly Backup
• Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
• 99.9% Uptime & 24/7 Support
• Harga : RM150.00

2nd Prize Fivio.com Value Hosting – 6GB (RM100.00) – 1 orang pemenang
• Webspace : 6GB
• Data Transfer : 40G
• Unlimited MYSQL, Subdomain, Email
• Control Panel : Directadmin (Malaysia Server) or Cpanel (USA Server)
• Backup : Daily Backup, Weekly Backup, and Monthly Backup
• Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
• 99.9% Uptime & 24/7 Support
• Harga : RM100.00

3rd Prize Fivio.com Value Hosting – 1GB (RM65.00) – 5 Orang Pemenang
• Webspace : 1GB RAID
• Data Transfer : 10 GB sebulan
• Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
• Addon Domain : 1 domain
• Control Panel : Cpanel
• Lokasi Server : US Datacenter
• 99.9% Uptime & 24/7 Support
• Harga : RM65.00

5 hadiah saguhati
RM 50 setiap seorang
dan SEMESTINYA...

eh eh..lupa plak...majulah blog tuk diri sendiri...daaa....buat nesclo...walaupun lollyhatesme...tapi ramai lagi gundik yang ada kan kan...eh tetiba ada msg tuk nesclo pe hal...ekekeke...adioss....

6 comments

Wednesday, February 16, 2011 3:25:00 PM

caiyok cikm0t..:D

gud luck!

Wednesday, February 16, 2011 3:40:00 PM

wahhhh hadiah diaaa.. best2 wooooo

Wednesday, February 16, 2011 4:58:00 PM

mcm penah dengau ayat sifu tu.. tapi sape ek *pikir jap

Wednesday, February 16, 2011 6:29:00 PM

uishh adiah pelik bagi akak .. ekekeke
anyway gud luck dear :)

Friday, February 18, 2011 3:17:00 PM

Ni forum yang ke berapa cikmot dah join.

Blogwalking dari forum pun boleh. :)

Nice entri cikmot

Saturday, February 19, 2011 1:48:00 PM

tq sbb join kak mot. ekeke.. semoga berjaya. :)

Post a Comment