Friday, February 18, 2011

Aku Dah Tertipu


huhuhu...siyes aku tertipu...bukan kena tipu apa pun...cuma mata aku ni tertipu la...kisahnya cam gini...tadi adalah sorang student dari sekolah penerbangan ipoh sana...datang nak submit surat kat my boss...dia tanya boss aku ada ke dak...aku pun katalah takde...dalam sebulan gitu boss takde...dia cam kecewa la skit...so tanyalah lagi, nak wat per...nak anto surat katanya...owhh...meh sini...kata aku...bila aku nengok isi kandungan surat dia...dan terutama nama dia...aku jadi cam pelik...berkali² aku nengok muka dia...pastu nengok nama dia...hehehe...sampaikan student tadi pun jadi shy² cat dah....

mana taknya...pertuturan takde pelat pun...bahasa malaysia sangatlah lancar...dan paling yang aku konfius muka sebiji cam orang melayu...tapi bila nengok nama...eh...Keith Jonathan Charles ???terus tanpa segan aku tanya...eh, kamu ni mix ye...haah, jawab student tu...bukan per, akak nengok muka kamu pastu bila nengok nama terus rasa konfius...hehehe...eh jap, campuran apa ye...tanya aku lagi...cehhh cam soal siasat la plak...serani jawab dia...owhh, patutlah...hehehe....

sib baik la aku tak bagi salam...kekadang aku konpius jugak cam gini...sebab tu bila ada jek student yang datang, kalu aku tak tau nama ke atau asal usul, sure aku tak greet hebat² kat diorang...tunggu diorang show their application letter barulah aku leh greet memacam...bukan per....kadang² mata ni leh tertipu jugak tau...tetambah banyak campuran yang berada di pasaran sekarang...hahaha....

pernah ari tu ada lah seorang pilot call aku...nak tanya berkenaan lesen...masa dengar suara dia aku dah tertipu...siyes, lancar giler dia cakap BM...pastu bila dia kenalkan diri seme, arghh tipah tertipu bang....dan bila dia sendiri datang jumpa aku in person sebab nak submit letter...memang terkejut abis...cam rasa tak match jek suara ngan wajah dia...hahaha...bleh kan cam gitu???

so kesimpulannya...love at the first sight tu kadang tak betul...eh tetiba plak...yang benarnya pandangan mata ni selalu la tertipu...hahaha....daaa...eh jap jap...paham ke dak maksud citer aku ni???tak paham???takpelah, aku kan suka syok sendiri...huhuhu....tata...

14 comments

Friday, February 18, 2011 12:47:00 PM

hahhaa~ senang je mot kene tipu, hihihi....

Friday, February 18, 2011 12:52:00 PM

akak pun kengkdg tu dulu masa keje kat postgrad ofis. slalu sgt tertipu ngan pak arab. akak slalu ingat sumer pak arab tu islam...hehehe, tipah tertipu lagi, kengkdg tu, muka cam pak arab tapi serani

Friday, February 18, 2011 1:11:00 PM

hikhik, kwn sye pun, Yeong siew Ming, org ingat Melayu free hair pdhal cina+iban...

Friday, February 18, 2011 1:37:00 PM

apa cik mot kena tipu ke???

Friday, February 18, 2011 2:01:00 PM

skang ni Melayu, Cina, India, muka pn dh lebih kurang jekk.. hehe

Friday, February 18, 2011 2:25:00 PM

kena check mata la nko ni cik mot... hihihi... jgn marah... gurau ;p

Friday, February 18, 2011 3:08:00 PM

la ni mmg byk yg campur2 ni... kdg2 sampai tak tau dah nak kira bangsa apa..
eh! sedap nama dia cam nama pelakon ja..

Friday, February 18, 2011 3:28:00 PM

tu la pasal...sore kalau kat tepon kemain macho, jumpe erk..huhuhu dasar memandanag paras rope hahah

Friday, February 18, 2011 4:19:00 PM

ekeke, betul lah..kadang² kite pon segan nak bagi salam kalau muke ala² campuran tp name same macam malay..nak tnye pulak malu..

Friday, February 18, 2011 5:30:00 PM

kalo ekin dtg cik mot nak greet cane ek??

Friday, February 18, 2011 8:14:00 PM

nak jawab pasal malware ni.. malware tu mcm virus la, kalau kena kat blog org tak blh view blog kita... maybe blh berjangkit juga kat blog org lain. nak scan ada malware ke tak kat sini pun boleh http://www.urlvoid.com/

Saturday, February 19, 2011 2:12:00 PM

erm mmg serani muka cam melayu pun... nk tgk lebih ramai org serani muka sebijik melayu.. hang p la kt perkampungan portugis.. hehe kate nk p melawat melaka.. silala ke sana.. hahaha

Monday, February 21, 2011 10:33:00 AM

malyu betul je lidah pelat...

Saturday, March 19, 2011 8:39:00 PM

wah. he's my 'handsome' senior! famous dah sekaraaaaang :D

Post a Comment