Friday, February 18, 2011

Bila Keadaan Cam Gini, Mulalah Aku Rasa Nak Balik Kerja Di Kampung Je


salam semua....selamat pagi...
aku baru sampai opis ni...ari ni lambat lagi...tapi sib baik la aku dah tukar Waktu Pejabat...stat awal Februari ritu aku dah masuk WP2 dah...so kira selamat la...kalu idak sure la asyik merah jek punch kad aku ni...huh...sib baik aku tak tercalon tuk APC ini tahun...hahaha...nak jugak tu...

sebabnya aku lambat tak lain tak bukan sebab jammed...siyes, aku tak paham la naper keadaan ni terjadi LAGI...ritu dah sekali...rini pun sama...cam biasa pagi ni lepas anto beg kakak...aku anto beg jek ok sebab kedua anak aku tu dok meroyan nak naik MOTOR...takmo naik kereta...owhh ok, so aku bawa beg jelah...lepas jek anto beg ke kakak, terus pulas stereng nak ikut laluan biasa ke opis...tapi bila nak masuk susur keluar depan Petronas tu dah mula jammed dah...lampu ijau 5 kali bertukar tapi kete yang depann sekali masih tak bergerak²...naik heran aku ni...nengok ikut cermin sisi nampak berderet kereta di belakang aku tu...tak leh jadi gini..terus amik lorong sebelah dan bila lampu ijau jek terus wat U-turn rasa bersalah...ikut jalan lain...kalu aku tunggu tah bila aku nak sampai ke opis...sakit kaki mak tekan clutch...time gini mulalah rasa nak kai kete auto jek...huh...

dan bila selalu berdepan dengan jammed ni seme, aku rasa cam nak pulang bekerja di kampung halaman jek...tak kiralah sama ada di jengka atau di guar perahu tu...tapi tu maybe perancangan beberapa tahun akan datang...aku tak sanggup dah kadang keje kat bandar besar dan sibuk cam gini...pepagi nak kena hadap jammed...kos idup makin lama makin naik...arghh....tensi tau...kan best kalu keje kat tempat yang mendamaikan...pepagi tak yah nak pikir jammed ni seme...tah² satu hari nanti jadi rindu nak jammed² ni seme kan..hurmm....pikir panjang aku masa dok kat dalam kesesakan tadi...sib baik la ada radio...leh melalak pe yang patut...kalu idak, sure mati kutu la...

skang aku masih dok mikir...apa yang sebenarnya terjadi depan petronas menuju ke Balai Bomba sana...adakah berlakunya eksiden atau sesak sebab masing² sibuk nak anto anak ke skolah...arghh...entahlah...kalu aku tunggu tadi sure aku pat tau sebab jammed tu berlaku kan...tapi jenis tak sabar ginilah..huhuhu....

klah, nak memerut jap...lama aku tahan masa lam jammed tadi...huhuhu...daaa...selamat sarapan seme....

12 comments

Friday, February 18, 2011 8:06:00 AM

et pon lambat ari nih...
benornyer ari2 lambat..hehe...
tp xper leh lari2 p opis lain..mesin diorang lmbt..:p

FM cameron highland org petik daun teh ni dari akak yer...baru sampai ni..thanx akak..:)

Friday, February 18, 2011 8:09:00 AM

@eT
et, haah dari akak la tu...segan nak tulis nama...
fm abu dhabi pun dah smpai semalam...mekasih bebanyak ye...

Friday, February 18, 2011 8:52:00 AM

ala rilek la cik mot... klu takde jem bukan KL... akak dah ok dah ngan jem ni... ;p

Friday, February 18, 2011 9:00:00 AM

aku kan klw lmbt camne sekali aku terbangun
aku herang
aku akn smpai opis sebelum kul 8
hahahah
pelik aku..
mmg jarangggg punch kad kale merah

Friday, February 18, 2011 9:13:00 AM

lieya konon2 nak try wp1, tapi tgk gaye kat putrajaya ni yg tak dijangke2 jemnye....baik kekal jek laa wp2 hihihi......

Friday, February 18, 2011 9:14:00 AM

i keje kat rumah je..

muahahhaa

Friday, February 18, 2011 9:52:00 AM

kitorg pun jem kak nak kuar kawan kuarters kat t.light bomba tu. jem sbb t.light kejap2 kot,kete kan byk pepagi..tensi cenggini..

Friday, February 18, 2011 10:27:00 AM

jom2 g kije kat jengka. aku nk kije kat jerantut..haha.kije ape wei .

Friday, February 18, 2011 10:39:00 AM

emm cam aku mana ada erti jem2 ni..kalo x dek kerna nak hantar bb ke umah mak, lg cpt sampai..kalo dr umah mak 7mini je..dr umah aku 3minit je..mana ada traffic light...jalan terus ajer...

Friday, February 18, 2011 10:40:00 AM

cik mot + ummiaqeef
aku pun pelik tau nape tah ... pagi nih ... jem die teruk semacam je ...

mula tu lalu jln dr rumah aku ke bomba tu tp tgk jem teruk sgt laki aku Uturn ke jalan petronas ..pun sama teruk dekat 5 kali hijau tak jalan ... aku call opis mate suruh die buat kerja jahat kat aku ... aku pi bfast kat dapur mas ..kul 8 br gerak ...haaa ko lengang je ... lalalalala

Saturday, February 19, 2011 6:23:00 AM

salam...

salam kenal n tumpang lalu..
mengikut pemahaman irni n asben yg menempuh jem hari2 kat ctu..
maybe disebabkan traffic light yg lepas bomba tuh terlalu cepat..means boleh 2 3 bijik keta jer dah merah..n amik masa plak utk ijor kembali..sbb lepas tuh jalan clear jer..btul tak?
xder xcident or apa2 masalah pun.

ptt perbadanan dah start buat traffic light timing ajer..

p/s:dulu blaja kat Uitm Jengka kan?

Sunday, February 20, 2011 12:54:00 PM

cik mot balik keja kat kampung pastu inform ekin...ley ekin jmpe akak ekin ni...heheh

Post a Comment