Friday, February 4, 2011

Bila Yang Tertulis Untukku, Adalah Yang Terbaik Untukmu...


salam semua...selamat malam...
bersiaran lagi kita pada malam hari plak...
petang tadi baru pulang dari nengok sedara hubby akad nikah...owhh...dah lama tak nengok orang menikah ni...last sekali masa sendiri menikah kut...tu pun malam hari...kalu tak silap aku lepas isyak kut aku menikah...tu pun kat masjid jengka 5...bukan kat masjid jengka sendiri...sedih kan...eh pe nak sedih, nikah dah pung...sah dah...tambah pulak anak dah dua...hahaha...

syukur, sebab sekali lafaz jek pengantin lelaki dah sah jadi suami kepada pengantin perempuan...yang bestnya, ketemu pulak dengan seorang blogger yang selama aku kenal hanya di blog...nengok live, eh segan lak aku...aku ni bukan peramah orangnya...pemarah adalah...:p

citer sal nikah tadi, untung tul pengantin perempuan...mas kahwin jek dekat RM1k...aku dulu...mas kawin RM22.50 jek...tu standard ar bagi orang pahang cam aku...sesapa leh kawin kan dengan mas kawin sejumlah gitu....huhuhu...so bagi lelaki lelaki yang lum lagi berkahwin, kalu nak jimat, kawin la ngan rakyat pahang...sure jimat punya duit mas kawin...hahaha...nak li mas seketul pun tak bleh...gle, aku ni siap promot lagi tu...hahaha....tapi mas kawin yang aku dapat 5 tahun lepas, masih ada aku simpan hingga ke hari ni...nak guna sayang..lagi pun dalam bentuk duit syiling 50 sen jek pung....
dah setel urusan akad nikah tadi...terus ajak hubby p makan mee udang kat sungai dua...ha, citer sal mee udang ni, nantilah aku citer kendian hari ek...aku nak sambung nengok citer my princess ni..jumpa lagi di lain entry ok...daaa....


2 comments

Saturday, February 05, 2011 12:09:00 AM

owg utara mmg mas kawin mahal..huhu..

Saturday, February 05, 2011 6:09:00 AM

kenapa tetiba rasa seram sejuk jer bila baca pasal nikah nikah ni..
tinggi lorr mas kawin tu..
ish ish ish..diluar kemampuanku..

Post a Comment