Thursday, February 10, 2011

Cam Tak Pernah Naik Feri Jek Kan


hurmm...sambung balik citer kat penang...masa p teluk bahang ritu...hubby tanya nak ke seberang naik feri ke jambatan??? aku pun kata, kalu abang malas nak drive, baik naik feri...lagi pulak anak² leh nengok air laut secara live terus di depan kaca mata...so kata diputus, terus naik feri...sekali pergi balik naik feri tau...bagus jugak, kalu ikut jambatan, takut jem...lagi pulak jambatan tu memana pun leh lalu kan even ianya bukan jambatan pulau pinang...hehehe...

sesekali sonok gak bawa anak naik feri ni...eh bukan takat anak, tapi ngan kete sekali hangkut naik feri...untung anak² aku...kecik² dah dapat merasa naik feri, bas, komuter, erl, kereta, keretapi, helikopter, kapal terbang seme....aku dulu nak merasa naik kapal terbang tu pun masa umur dah nak masuk 20 an tau...sob sob...eh tetiba aku sedih pasal???hehehe...

ok berbalik pada kisah di atas feri...nak seberang tambang kereta naik feri ni RM7.70...dulu RM7 ja...la ni dah naik dah...sama jek rege dia kalu ikut jambatan...cuma time balik tak payah bayar dah kan...sib baik la aku tak dok pulau...dok tanah besar...kalu dok pulau, sure hari² melayang RM7.70 kalu aku keje kat tanah besar...kan kan...hehehe...

ok, dimulakan dengan gambar pertama...ni feri PULAU PINANG...kami naik feri pulau lain...hehehe...

melayan anak² yang teruja nak nengok air laut...eh aku pun teruja sama...hahaha...

terpaksa dukung mok ni...berat ar...kalu idak, dia nak berdiri atas menda alah apa tah, pastu nak panjat...huwaaa...kenot imagine la kalu tetiba terjatuh ke apa...sure you jump, i pun jump la...

bandar pulau pinang dari kejauhan...dah nampak KOMTAR dah...tu kira mercu tanda dah tu...

eh ni ngan kakak plak...aku ni bergambar cam tak pernah naik feri jek kan...harharhar...

antara kereta yang ada di atas feri...

ni masa on da way nak pulang ke seberang ni...

puas aku zoom...berjaya jugak amik gambar jambatan pulau pinang ni...hehehe....

air yang merecik....

ok dah sampai ke jeti...seme dah siap sedia masuk lam kete balik...tapi hubby aku ni sempat lagi snap sana sini...hangin aku...

titi dah diturunkan...

ok dah sampai...

kalu balik penang, sure curi² masa p pulau...saje jejalan...kalu dok terperuk kat umah bukan wat pe pung...paling tidak p tesco, carrefour...cam la kat sini takde kan...hurmm....

13 comments

Thursday, February 10, 2011 10:58:00 AM

xpernh lg naik feri...huhu

Thursday, February 10, 2011 10:59:00 AM

kak, cung mu pakai inner ayunar tu..xdela nmpk mulat dah..hehehe

* cam kenai ja shawl tu.ekekekeke

Thursday, February 10, 2011 10:59:00 AM

orang fes time naik feri aritu..x sampai lg n3 tu..banyak sangat benda nak story..
tunggu n3 org plak k...
hehehe..

Thursday, February 10, 2011 11:00:00 AM

@E.d.Y
eh ya ka???cam tak percaya ja...hehehe...

@MrS.F!zA
hehehe...hang buat tak kenai sudahlah mek...:p..citer sal naik feri ni...

Thursday, February 10, 2011 11:21:00 AM

hehehe entry aku pon bakal ada nek feri kekek
ala bukan selalu nek feri ngan kete sekali ekkekeke

Thursday, February 10, 2011 11:26:00 AM

adui..bilelah maera ade peluang gi sane? tak penah naek feri cenggitu..hhuhu~


Yang Comel,
Khumaera Ismail
Inner Awning HANYA RM10!!

Thursday, February 10, 2011 11:35:00 AM

naik ferri ni x payah pakai life jacket eh?

Join giveaway mudah!

Thursday, February 10, 2011 11:59:00 AM

kami pun dh byk kali naik feri ni tetap nak buat mcm jakun jgk hehe..

tiap kali naik mesti begamba...kalau org tgk pun sure la dorang suspek kami org jauh haahaa...

Thursday, February 10, 2011 1:02:00 PM

wah best nyer naik feri penang...xpernah lg naik...bau minyak x cik mot?...

Thursday, February 10, 2011 2:57:00 PM

kalo nak g penang, anak2 suka naik feri, tp en. abah slalu salah jalan, trus naik jambatan, hangin langsung bebudak tu...hehehe

Thursday, February 10, 2011 3:50:00 PM

dah 4 tahun kat ke penang bila la nak ke sana lagi???yuhuuu

Thursday, February 10, 2011 4:01:00 PM

aku pun seram kalo budak2 panjat2 ni...

baju ko sama kaler dgn irfan..
baju haris sama kaler ngan kakak...

Friday, February 11, 2011 8:32:00 AM

Dah lama tak naik ferri. Dah lama jugak tak pegi penang cuma lalu jer. Msti best kan

Post a Comment