Wednesday, February 23, 2011

Demi Masa...Sesungguhnya Manusia Itu Berada Di Dalam Kerugian!!!


hurmm...rini aku cam takde masa nak update blog sendiri...lebih banyak merehatkan diri...ate aku kurang sehat kan...sob sob...sebut pasal masa ni, kata orang, MASA ITU EMAS...ye aku akui, masa itu sangat berharga buat kita kan...tapi sedar atau tidak, kita sebenarnya banyak membazirkan masa...dan aku salah sorang daripadanya...paling terkesan dalam diri aku masa aku belajar dulu...ye aku admit, aku banyak bazirkan masa time tu...belajar pun main2...sudahnya aku extend paper sampai 2 SEM...orang lain grad part 4...tapi aku grad dengan jayanya masa part 6...kira masa tu aku dah SUPER DUPER senior dah...sib baik la ada 2-3 orang kesayangan aku seangkatan ngan aku tau...hehehe...

mesti korang heran kan, persal lak memalam ni aku citer sal masa...ekseli masa aku on blog tadi, terbaca satu pesanan kat kotak jerit sana...katanya aku telah di tag...aneh...sebab yang tag aku tu aku tak kenal langsung...dan pertama kali aku nengok nickname nya di blog aku ni...so siasat punya siasat...terus membawa aku ke blognya...pertama kali singgah di blognya tuuu tapi bila  nengok ada lambang SYOKNYERBLOGGING...aku pasti, sure datang dari sana...aku kan ramai peminat kat sana...(hahaha, ayat masuk bakul tapi TAK LARAT meh nak angkat sendiri...BERAT!!!!)hahaha....tapi yang makin anehnya, aku tak tau apa nick dia kat SB sana....siasat lagi dia kai nick mohd syahidi...hurmm...tertanya2 aku saper dia ni...hurm...amik positif, maybe killer reader aku kut...hahaha...sori bro, ahkak dah tua...siyes tak perasan yang mana satu tau...:p

dan tag yang aku kena jawab adalah 3 soalan di bawah ni...sib baik soalan yang mudah umpama 123 dan ABC tu...hehehe...so mari kita jawab soalan dengan tenang dan bernas sekali....

1.apa korg akn bt klu korg dberi peluang tuk patah balikn masa???
kalu aku diberi peluang tu, aku akan hargai saat2 itu...tapi siyes ke ada ni...cam mustahil jek...ishh...tak baik tipu tauuu....

2.korg akn ptah blik ke masa ble?????
aku akan kembali ke zaman part 1 aku masa kat itm jengka dulu pada bulan 6 tahun 1999 dulu...

3.lps korg dh pegi ke msa korg nk tue....korg nk stay kt masa tu or nk ptah blik ke masa asl???
bagi alasan yg kukuh....hehehe
lor, bila aku dah betulkan kembali kesilapan aku masa tu, aku akan kembali semula la ke masa asal...giler ke apa nak stay...nanti nampak sangat aku tak tua2...hahaha...

4.ble korg dh kt masa yg korg nk tue.....apa korg nk bt kt ctue.....
aku akan pastikan aku akan belajar bersungguh2...dapat pointer yang bagus...sebab bila dah jadi gini aku nyesal tak struggle dulu...sebab rupanya Beginning Shorthand tu sangatlah mudah kalu kita praktis dengan lebih gigih dan rajin...sob sob...aku nyesal, terima relationship ngan seseorang awal sangat time tu...tu aku lupa nak belajar segala tu...hahaha...eh ye ke????
 
huhuhu...so aku harap jawapan aku ni memuaskan hati bro yang tag aku tu...aneh la, aku masih tertanya2...naper ada yang suka tag aku ni ek...padahal aku bukan blogger PErAmAH...tapi PEmArAH adalah...ishhh....cauuu....

15 comments

Wednesday, February 23, 2011 8:38:00 PM

ala kak....
rilek la kak....
sje je bt cmnie....
nk ilangkn boring n sje nk bt idea kt akk nk bt post bru...
kre ok la tu kn....hehehe

Wednesday, February 23, 2011 8:45:00 PM

@Mohd Syahidi
hehehe, takde hal pung...so camner???lulus ke dak asaimeng ni...hahaha

Wednesday, February 23, 2011 8:51:00 PM

hahaha.....msti la lulus...
klu xlulus nnti xpsl2 jer kn ngn akak nnti...huhuk....

Wednesday, February 23, 2011 9:08:00 PM

hei... jgn menyesal dgn apa yg dah lepas... ambil iktibar... life must go on... skrg masa utk baiki diri... kerja + cari wang... rancang strategi kehidupan... hidup mesti lagi baik dari hari semalam... mesti!!! ^_^

Wednesday, February 23, 2011 9:12:00 PM

rajin wat homework hehe
jgn tag aku tau

Wednesday, February 23, 2011 9:29:00 PM

ate..xder masa..ada gak blog berusik...
kalo eT kompem bersawang...huhu

Wednesday, February 23, 2011 9:42:00 PM

tuu dia semakin terkenal... hehehe

Wednesday, February 23, 2011 9:46:00 PM

akak,akak kan ramai feminat kipas susah mati hehehe

Wednesday, February 23, 2011 9:58:00 PM

teeetttt...dah tau....cikmot ada somtheing time study dulu..

ngeee~~~:D

Wednesday, February 23, 2011 10:12:00 PM

ahkak cikmot . hehe . ooo pemes ye . ikikik .

Thursday, February 24, 2011 8:21:00 AM

menjwb tag ghupenya..menjwb tag pun dh rugi masa tu..ngee.. tak baik la kan, org dh tag, harus menjwb..heee..

Thursday, February 24, 2011 9:10:00 AM

masa itu emas...jom gadai!!!

Thursday, February 24, 2011 10:02:00 AM

hi..jom tgk tudung jeans baru kt blog saye.. :)

Thursday, February 24, 2011 11:48:00 AM

'Barang yg lepas jgn di kenang'...hehehe...aku klo dpt undur masa balik, aku nk blajar pandai².

CIk mot, klo rajin buat lah GA yer, aku tak tau nak TAG sapa dah sbb hadiahnya FM, ko kan suka kumpul FM.

Thursday, February 24, 2011 2:33:00 PM

^______^

Post a Comment