Monday, February 14, 2011

Esok Cuti, Cuti Dan Cuti Lagi...Bistu Bila Aku Nak Keje Ni???


salam semua...ekseli rini aku cuti...sebabnya dik irfan masih lum sihat...lepas satu-satu hal yang menimpa...tadi pagi baru pulang dari klinik pakar kanak-kanak selepas berputus asa dengan klinik biasa p tu...dan sudahnya doktor kata irfan kena ulser...aku dah syak dah sebab ada sign cam melepuh dalam mulut dia...dan efek sampai ke gusi...sudahnya bau kurang enak keluar dari mulut dia...sian sungguh..makan pun tidak...dah jadi kering dah irfan ni....hati ibu mana yang tak sedih bila nengok anak cam gini kan...jauh disudut hati aku menangis...cengengkan aku????

irfan takmo langsung makan...susu pun kurang...saper yang tak riso kan...tadi doc ada kasi ubat antibiotik, ubat sabu dalam mulut dan ubat surut bengkak...ni satu hal, nak kasi makan ubat pun susah..berperang sampai...bistu kalu ubat takmo makan camner nak baik kan...tak sampai ati aku nak anto ke pengasuh...aku nak keje pun berbelah bagi...sudahnya aku cuti jelah...dah tak pikir dah cuti nak surut ke idak...lantak la...janji dia makin sehat sudah...dan ari rabu ni kalu dia tak tunjukkan tanda2 nak sehat, makanya aku akan angkut dia  ke opis la....tengahari balik...tu jelah caranya...aku kadang sampai mati kutu dah ni...perasaan berkecamuk...ngan pikir sal keje...pikir sal anak tak sehat...macam2 la...

klah, aku malas nak taip banyak...lagi pulak aku tak jadi tak suka kalu ada orang yang amik tahu banyak sangat sal aku...seme sibuk nak tahu....cukuplah tau pasal ni jek...daaa....tata....

notadijariku: aku bukan takde idea nak update...idea tu ada...cuma malas nak menaip...boringlah asyik citer sal anak,anak, anak dan anak kan....aku sendiri pun naik nyampah nak citer...hahaha...dah ni blog aku...bukan blog anak aku...:P...ni aku kata diri sendiri ni...jangan ada yang perasan sendiri sudah....arghhh...mencik mencikkkkk.....

8 comments

Monday, February 14, 2011 4:58:00 PM

cikMot...

semoga irfan cepat sembuh ye...cian kan bdk2 kena ulser..
kte yg dah besar ni pun sakit klau kena..ni kan plak bdk2..

Monday, February 14, 2011 5:00:00 PM

cikMot...

semoga irfan cepat sembuh ye...
cian die...sakit kan klau kena ulser..
klau kte pun sakit..ni kan plak bdk2...

Monday, February 14, 2011 5:00:00 PM

ciannye kalau budak kena ulser.. bunga ni sokmo la kena ulser.. macam ada jodoh dgn itu ulser tau.. hope irfan cepat sehat erk

Monday, February 14, 2011 5:45:00 PM

semoga anak cikmot sihat la ye.. cian bdk2 klu kene ulser

Monday, February 14, 2011 6:09:00 PM

Cuti lah best..boleh pergi jalan2..kan akak?

Monday, February 14, 2011 6:33:00 PM

elehhh ngader jer ayat atas tuu ekekekek meh duk umah akak ader ler korjer akak bagi ekekekek

haaa tulah pasal .. cer letak pic koo ngan hubby lak .. toksah taip .. upload jer .. cer cer cer cer buat !
muhahahha

Monday, February 14, 2011 7:24:00 PM

kalo irfan leh tahan..try akak boh ubat serbuk tembikai beli kt kedai sensei...tu utk ulser mulut tuh...

Monday, February 14, 2011 7:36:00 PM

klu doktor pakar yg slalu akak jumpa tu, dia bagi tip - bila ada ulser, bagi anak makan ais krim, bagi minum jus yg sejuk... slurpee 7E pun boleh... fungsi dia supaya anak seronok + suka nak makan + minum... sapa tak sronok makan ais krim kan?... bila dia dah sronok makan bagi la makan ubat sekali... tapi ubat selsema pun kena spare, klu terlebih makan benda sejuk karang selsema pulak... jgn over makan ais krim pulak... selamat mencuba... semoga Irfan cepat sembuh...
p/s : mesti minum banyak air... ulser terjadi sbb Irfan kurang minum air... :)

Post a Comment