Friday, February 25, 2011

Ibu...Kakak Nak Pemadam...


suatu petang yang mendamaikan....berkatalah si anak dara itu dengan suara yang agak lantang seiring dengan usianya itu...
kakak: ibu...kakak nak pemadam...
aku: nak buat apa??
kakak: kakak nak padam la...
aku: yelah, tapi nak padam apa...
kakak: cikgu suruh beli
aku: (dalam hati...ye ke cikgu suruh beli...bukan cikgu dah bekalkan ke...)

hurmm...pemadam???dah lama aku tak beli pemadam ni seme...ada pun aku amik jek kat opis ni...yang dok ada pun tak luak diguna pakai lagi pun...hehehe...tapi kan, citer sal pemadam ni...aku ingat lagi masa aku sekolah rendah terutamanya...(arghh sudah, entry aku banyak kisah flashback ni...) aku suka kumpul pemadam...terutamanya pemadam yang macam ni...sanggup tu kumpul kesmua negara yang ada didunia ni...tapi tak seme koleksi yang aku ada...ada 2-3 jek...dah kata masa tu semekin....tak mampu aih nak ikutkan minat semata nak beli pemadam ni seme...hahaha...

pastu aku suka gak beli pemadam cam dibawah ni...comel jek kan...nak guna pun segan... 

adoi, pe kena ngan diri aku ni ek...citer sal pemadam pun leh terflashback jaman 80 an dulu...aku darjah satu dulu tahun 1989 kut...kalu aku tak salah la...aku pun dah ingat2 lupa ni...ishh...

klah, nak kuar jap...nak belikan pemadam tuk anak dara tu...hehehe...daaa....

23 comments

Friday, February 25, 2011 10:46:00 AM

ko sentiasa ada idea kan. tu yg aku suka bukak blog ko walaupun jarang2 komen.

Friday, February 25, 2011 10:53:00 AM

ko cam aku dulu la kak ... syg nk guna pemadam yg comey2...
tah mana la gi colection aku dulu .. mcm2 jenis ade ... bentuk hati, bentuk buku princess...huhu

Friday, February 25, 2011 10:55:00 AM

ko darjah 1 taun 1989??
ko ni repeat tadika ke??? huhu

Friday, February 25, 2011 10:58:00 AM

iyelah cikmot, tingat pulak zaman² skola rendah dulu..beli pemadam sbb nak main jentik² tu kan, hingat tak?

sape kalah, pemadam kene amik..kenangan²..

Friday, February 25, 2011 11:00:00 AM

ni flashback ke zaman sekolah rendah...hehhehee
dlu sy pun suka gak beli pemadam yg ade mcm2 bentuk tu..ade bau wangi2an plak tuh..hahahhaaa

Friday, February 25, 2011 11:11:00 AM

memang dulu saya pun suka simpan pemadam ..macam2 jenis..suka giler!!

Friday, February 25, 2011 11:17:00 AM

anak2 akak pon byk sgguh pakai pemadam... kita dolu2 satu pemadam tuh blh pakai setahun... nih sebulan seketul pemadam... sabo jerlah...

akak darjah satu thn 1984... owhhh... terflashback sudah... hehehe...

Friday, February 25, 2011 11:25:00 AM

baru pas bercerita kisah pemadam ms skolah2 dulu dgn bos...sy suke main pemadam...n akan tnjuk kt wkn if beli pemadam baru, bajet cantek kann...

Friday, February 25, 2011 11:27:00 AM

saye ingat pemadam2 ni kak..yg gambar buah-buah tu wangi kan??

Friday, February 25, 2011 11:31:00 AM

suka pemadam yg bau wangi tu, rasa nak makan aje, uhuhu!;p
TUTORIAL LETAK IKLAN CHURPCHURP (KECIL COMEL) DI BLOG

Friday, February 25, 2011 11:34:00 AM

bestkan pemadam yang cute rasa cam tak nak gunakan...
akak suka beli pensil tapi tuler suami akak tak berapa berkenan.. kalau akak beli simpan jauh2 nanti bisingler dia kalau tau...

Friday, February 25, 2011 11:47:00 AM

hehe
aku lak suka kumpul
klw ada org tertinggal pemadan dalam meja kelas haha

Friday, February 25, 2011 11:53:00 AM

kahkahhh
sayang ko sbb byk ko mengflashback
hahaa sume tu pn mcm kena ngan hidup aku

Friday, February 25, 2011 12:01:00 PM

zaman cik bebel dulu pun dok suka kumpul pemadam...ngeee

Friday, February 25, 2011 12:31:00 PM

hikhik, dlu ske main lawan pemadam pastu bnyk kumpul pemadam...

Friday, February 25, 2011 12:42:00 PM

Dulu masa belajar mmg yer koleksi pemadam mmg banyak. Siap ada yang bau wangi lagi..
Izan kalau ade masa join contest yang fiza tag yer..Jenguk sini http://mamafiezacontest.blogspot.com/

Friday, February 25, 2011 2:22:00 PM

kecik2 dulu suka beli pemadam y pelbagai bentuk & kaler.. cun jer kan..

Friday, February 25, 2011 3:47:00 PM

kak eh..minat kt tersame pulak..
dulu aku setin kotak pemadam..byk gile..
same a mcm tu..ada negara2..tu sume..

Saturday, February 26, 2011 12:47:00 AM

sy xde plak nak kumpul pemadam ni, sbb asyik ilang jekk.. hihi

Saturday, February 26, 2011 8:34:00 AM

lupa tanda diri dah semakin berumur

Sunday, February 27, 2011 11:28:00 AM

88 la

Sunday, February 27, 2011 6:33:00 PM

dulu pun sya suka kumpul pemadam yang ada gambar bendera negara. tiap2 hari beli sampai habis stok kat kedai

aku dan pemadam bagaikan sungai dan ikan

Monday, February 28, 2011 10:33:00 AM

wahhhh teringat zaman muda remaje dulu hihihih.. suke beno tgk pemadam lawo2, padahal kalau padam bukan bersih pun klu guna pemadam tu hihih

Post a Comment