Wednesday, February 9, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan Di Sungai Dua


ari jumaat lepas, lepas selesai akad nikah sedara hubby, aku ajak hubby p makan mee udang kat sungai dua...aku ni bukan penggemar sangat pun...tapi nak gak la try...ti kalu orang tanya kat mana mee udang terbaik, takdelah aku kata tak tau kan...hahaha...alasang jek pung...walhal aku nak makan udang yang besar² itu...so singgahlah makan mee udang kat sungai dua...kat satu restoran yang agak terkenal jugak la...orang tv3, artis² rajin singgah restoran ni...

ok, layan gambar yang ada dulu...tak banyak pun gambar yang ada...tapi jadilah, dapat gaklah aku wat cerita bergambar...kalu takde gambar, maknanya entry kosong jek la...

sampai jek terus masukkan adik dalam baby chair...kalu tak dok lam ni, sure satu restoran dia tawaf...letih la weii nak mengejar...takut dia p terjun kat sungai tepi restoran ni ja...

ini kakak, yang sedang menanti pelayan amik order...

adik lagi...persal tah wat muka cam gitu...

setelah order dibuat, akhirnya sampailah mee udang yang dipinta...nengok tak lain tak bukan, air sirap jugak jadi pujaan...hahaha...

ni rupa mee udang untuk 3 orang makan...regenya???hahahaha...campur air seme dan nasi goreng biasa tu dalam RM53 jugak weii...giler ar...terkejut badak aku...bapoknya mahal weii...ate, first time aku p makan...kata hubby ni ikut rege udang...

ni pinggan aku...so aku admit la bila nengok kebesaran udang² nya...kalu tahu rege gitu, aku takmo la udang besar² gini...huhuhu...tapi sib baik sedap...sampai licin aku makan...ti leh p lagi kan...cuma sekali sekala bleh ar...hehehe

ni satu satunya adik ipar aku...adik hubby...depa dua beradik ja, satu emak satu ayah...

anak dara aku ni bukan makan pun...minum air ja lebih... 

jangan pelik nengok hubby aku keluar kai baju melayu gini...kata baru lepas majlis akad nikah kan...
cam dia plak yang nak menikah...huh... 

tak aci kan...dah abis makan, baru ada gambar aku...tu pun sipi²...dah takde orang yang nak tangkap gambar...huhuhu.... 

sekian, citer pendek aku ari ni...pendek kan kan...:p

15 comments

Wednesday, February 09, 2011 7:58:00 AM

mak aii 53 hengget??
spinggan bape?
melepas aku nk makan mee udang ni wei
hehehe
xpe2 lenkali blk penang nk try mkn mee udang plak ritu mkn CKT

Wednesday, February 09, 2011 8:39:00 AM

dulu peknen aqil mengindam nak makan mee udang kuala sepetang..sanggup pi sane wei..tp NYESAL..kuah cair..dah le mahai..huhuhu

Wednesday, February 09, 2011 8:44:00 AM

mahal..jugak harganya ..
rasanya camne..sedap tak..?

Wednesday, February 09, 2011 9:20:00 AM

apa mahal sangat wei... murah lagi tambah air asia nana pegi balik kk.. hahahahahahhahaha...

Wednesday, February 09, 2011 9:27:00 AM

ummi pun pernah kena daaa...hb org seberang jaya..dkt je dgn sg dua tu...sje nak g try pekena mee udang...sekali tgk bil 75 hengget..aduiai..sekali tu je la try..pastu x berani dah..hehe..

Wednesday, February 09, 2011 9:53:00 AM

wuuu

nak try

(tah tahun bile nak sampai penang lagi kekekeke)

Wednesday, February 09, 2011 9:53:00 AM

huhu mkn mee udang tak ajak..

Wednesday, February 09, 2011 10:08:00 AM

panjang klu pi sg. 2 tuh ..die pi mkn kat mamak pe tah..asek la dok rindu ayam madu mamak tuh ..hissshhh

1 satu warung char Kueh Teow lepas tol juru tuh ...
punya merindui ... hiissshhh

mee udang tak penah lagi la try

penah mkn charkuehteow kt pdg kota lebih kurang harga tu la ...udang punya la besar ... pastu harga besar jugak ...CKT RM 12 gile ...

Wednesday, February 09, 2011 10:13:00 AM

mahalnya..satu pinggan rm10 ke ape..
satu ekor udang rm2 agaknye..

yg sg dua ni ada plaza tol tu eh?
mcm penah kene saman je kat tmpt tu..uhu

Wednesday, February 09, 2011 10:50:00 AM

xmo komeng pasal udang.. aku tak minat...
nak komeng gambar no.2 dan no.3 cun...

Wednesday, February 09, 2011 11:10:00 AM

wooo udang itu, yummy-yummi. lepas makan bersiapla dgn ubat. tu kita la tu. masa makan mmg tak ingat donia.

Wednesday, February 09, 2011 11:32:00 AM

wahhh besor2nye udang dia....lazat hinga menjilat jari

Wednesday, February 09, 2011 11:41:00 AM

char koew teow sg dua pun beshhh..

jammed x situ??seang dapat parking??ehehehhehe

Wednesday, February 09, 2011 12:17:00 PM

@.::Lynn::.

aku pun tak suka udang ... hehe
tak sedap ...

Wednesday, February 09, 2011 12:19:00 PM

tapi harga udang memang mahal cik mot...sekilo 45 besar nie..

Post a Comment